Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: За мен сглобката в момента не съществува

Шефът на ДАНС не трябва да бъде сменян, той не е проруски човек, смята водачът на ГЕРБ

02 Ноем. 2023Обновена

❌ За мен сглобката в момента не съществува заради безпринципното поведение на ПП-ДБ. Те призовават всички срещу ГЕРБ. Знам къде са им аверите, приятелите, срещат се по вили и кръчми тайно – нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. В сряда ще направя национално съвещание, за да преценим дали имаме нужда повече да бъдем заедно и да носим отговорност с хора, които плашат собствените си министри. ⛔️ Повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да мълчим. Всичко добро, което се случи в Народното събрание относно евроатлантическата ориентация, се случи благодарение на ГЕРБ. Вчера на Министерски съвет са гласували за страйкърите без да има решение на НС, това е юридически казус и нарушение. Направили са го само, за да се покажат на някого⁉️ 💯 Навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи АМ „Струма“, “Хемус“, Велико Търново - Русе и Ботевград - Мездра - Монтана - Видин. Пътен възел Ловеч - Плевен от АМ „Хемус“ с много малко усилия през лятото можеше да стане прекрасно съоръжение, да е магистрала. Гледам го как стои и ще стои сигурно още години, докато се разруши. В неделя ще бъде вотът за това. Без „Хемус“ и други инфраструктурни проекти - ние няма да подкрепим бюджета. 👉 Много преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да издигнат кандидат, различен от родата на Държавна сигурност и ГЕРБ да не излъчи кандидат. Даже призовах Кирил Петков да се кандидатира за кмет на София, а ние да не издигаме кандидат. Самият Иван Костов каза преди време, че ще гласува с отвращение, помните ли⁉️ ⁉️ГЕРБ ли са виновни, че зам.-министър на ПП-ДБ отива и снима с личния си тел в нарушение на собствената си заповед. И това ли искат да ни вменят като вина⁉️ Защо ние да сме виновни? Ние и с машини сме ги побеждавали!

Posted by Boyko Borissov on Thursday, November 2, 2023

Водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че след балотажа на местните избори на 5 ноември ще преосмисли общото управление с ПП-ДБ. Той отправи предупреждението от Ловеч, където отиде да подкрепи местните гербери за вота. По-късно предупреди, че партията му няма да се включи в приемането на  държавния бюджет, защото няма пари за магистрали, и се противопостави на смяната на шефа на ДАНС Пламен Тончев, за която десницата настоява.

От накъсаното му, гневно изявление се разбра, че е много ядосан от говоренето на десните, че ГЕРБ подкрепя проруски, ляв кандидат като Ваня Григорова в София - нещо, за което Борисов твърди, че само се е пошегувал. "Да си мерят приказките! Ще мине неделя, ние тогава ще решаваме. За мен сглобката в момента не съществува!", изрева герберският водач пред хората си, които го гледаха уплашено.

Той сподели намерението си тази сряда да организира национално съвещание на ГЕРБ, което да продължи два-три дни - иначе казано, намекна, че депутатите му няма да се явят в Народното събрание за цялата му първа работна седмица след балотажа. На това съвещание ще решат дали да продължат да носят отговорност заедно с ПП-ДБ за управлението.

"В сряда ще искат да им подкрепя бюджет. Ами, няма да стане! Отсега го казвам! Няма смисъл въобще да се срещаме. След неделя – приятна игра! Навсякъде хората на ГЕРБ бушуват срещу безобразията им!", продължи яростно Борисов. И обвини десните, че искат да прехвърлят на него отговорността за скандала с машинното гласуване. Упрекна и правителството, че спряло строежа на магистрали и одобрило покупката на американски бронирани машини, без да поиска първо разрешението на парламента. "Ше ни вкарат в такъв юридически казус, само за да се покажат пред някого", смята Борисов.

"Уважаемите богини, принцеси, всякакви умни и красиви, когато излязоха да клечат пред президентството и подкрепиха президента Радев - това било нормално. Само се пошегувах, че между ДС и държавна собственост трябва да е изборът в уж синята София и настана хаос", недоволно отбеляза Борисов. Той разказа, че преди местните избори е предложил на дясното обединение да се явят с кандидат, "различен от родата на Държавна сигурност", както се изрази, и ГЕРБ да не издига собствен претендент за София. Ако това е вярно, може да обясни защо партията му толкова късно номинира Антон Хекимян за поста. Водачът на ГЕРБ твърдеше също, че се обзаложил със съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков на бутилка уиски, че заради дясната кампания срещу ГЕРБ ще стигнат до балотаж в столицата с Ваня Григорова. И обиди десните, че "мърсували" с други партии и коалиции.

Интересно е, че Борисов избра публично да отправи предупреждение към партийната организация в Ловеч "да не подписват никакви договори, докато в неделя нямаме кмет". "Няма да нося чужди пасиви, ако някой направи глупост в последните един-два дена", каза той, без да уточни какво го притеснява.

БЕЗ СМЕНИ В ДАНС

Борисов даде да се разбере, че председателят на ДАНС Пламен Тончев няма да бъде сменен. За това настояват от доста време ПП-ДБ, като това говорене се засили след скандала с машинния вот, който започна с информация, пусната от агенцията.

Водачът на ГЕРБ похвали Тончев, че е получил отлична оценка от партньорските служби, включително и американска награда. "Със сигурност Тончев не е проруски човек. Това мога да го твърдя. Казано ни е на най-високо ниво от всички партньорски служби. Трябва им ДАНС, когато пипат машинките, да са спокойни", каза язвително той по адрес на десните.

Той увери, че изобщо не познава зам.-шефа на агенцията Деньо Денев, който подписа справката, отприщила скандала с машините. "Вместо да се поощрява публичността на нарушенията, ни искаме да им отрежем главите на всичките, за да сложим депутат от ПП за шеф на ДАНС. Стига – богини ли сте, принцеси ли сте самозвани!", ядоса се отново Борисов. И нападна ПП-ДБ, че са отказали всякакво сътрудничество с ГЕРБ, но му искали парламентарна подкрепа, за да подменят шефовете на специалните служби.

Той напомни, че Тончев е назначен на поста си от бившето служебно правителство на президента Румен Радев, в което участваха съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев. "Искат да го махнат и да сложат техен човек, защото този не ги слуша", предположи Борисов.

ПРОМЕНИ В СГЛОБКАТА

Герберският вожд повтори позицията си, че сглобката не може да съществува в досегашния си вид. Но и показа, че няма особено желание за предсрочни избори. "Пада правителството, отиваме на нови избори и повече няма да можем да се съберем години наред. Или трябва да се направи нещо, което да е за публиката нормално. В София да сме заедно в парламента, а в страната да се избиваме! И в сряда това ще се пренесе в парламента и няма да има възможност да се вземе нито едно решение", тревожно коментира Борисов.

Той беше категоричен, че партията му няма да подкрепи приемането на държавен бюджет, ако в него не се предвидят средства за магистрали. И препоръча на ПП-ДБ да си го приемат заедно с БСП, с които в миналото са били в коалиция.

После нападна и медиите, че проявяват двоен аршин в отразяването на различните политически сили. А към избирателите се обърна: "Вие спахте, спахте казвам, спахте хубаво 3 години, ще спите още дълго зимен сън, докато не се съвземете, че тези хора с тази си политика са вредни за тези населени места."

Ключови думи:

Бойко Борисов, сглобка

Още по темата