facebook
twitter

България

Борисов ще събира десен фронт срещу „пълзящата диктатура“ на БСП

Лидерът на управляващата партия сътвори уникален абсурд, твърди политолог
5046
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

ГЕРБ ще продължи да събира около себе си малки десни партии за предстоящите европейски избори, но вече под призива да се възпре „пълзящата диктатура“ на БСП. Това стана ясно от коментар на премиера Бойко Борисов.

„Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Зле прикриват целите си. Много са видни техните брутални действия“, гръмко обяви Борисов. Той дори не се постара да обясни по какъв начин опозицията може да наложи диктатура, нито какви са онези нейни „брутални действия“, водещи до заплаха за демокрацията. Така остави впечатлението, че просто се опитва да прехвърли на своите противници обвинения, които се отправят към самия него.

Пред в. „Сега“ политологът Борис Попиванов коментира, че „премиерът вече няма сили да опровергава обвиненията, остава му единствено да обвинява в същото опонентите си“. „Понякога сякаш не знае какво приказва. "Диктатура на опозицията" е уникален абсурд, какъвто няма да срещнем в никоя друга страна. Добре е Борисов по-малко да чете възторжените от личността му медии, че всички тези истерии за преврати, завери и пъклени планове идват в повече“, допълни Попиванов.

„Борисов очевидно се подведе по тона на Радев и Нинова, които тръбят за диктатура, колкото и нелепо да звучи думата в днешна България. Очевидно има предвид опита на Нинова да наложи листата си на БСП и получения категоричен отпор. Радев и Нинова нямат капацитет да бъдат диктатори независимо от желанията и претенциите им“, изтъкна политологът Стойчо Стойчев.

Лидерът на ГЕРБ отправи абсурдния апел за спасение на демокрацията вчера, когато партията му сключи поредно споразумение за политическо партньорство - този път със земеделската формация „Никола Петков“ на Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието в правителството на Иван Костов. „С колегите от „Никола Петков“ ми е най-лесно, защото дядо ми е бил николапетковист“, изрази задоволството си Борисов.

„Нашето сътрудничество датира още от първите европейски избори през 2007 г. и смятаме, че това е най-балансираната листа, с хора, които защитават нашите интереси в Европейския парламент. Надяваме се, че всички останали демократично ориентирани структури, които се колебаят в коя посока да тръгнат, ще подкрепят листата на ГЕРБ“, заяви Венцислав Върбанов.

През март тази година управляващите се коалираха със СДС, а в замяна синята партия получи две места в листата на ГЕРБ, едно от които е избираемо - за бившия председател на Народното събрание (1992 - 1994 г.) Александър Йорданов. За разлика от седесарите „Никола Петков“ обещава безрезервно „да мобилизира своите структури и да работим за категорична победа“ на ГЕРБ. За същото се ангажира в началото на април и партията „Обединени земеделци“ на Петя Ставрева. Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че предстои сключването на подобни споразумения за подкрепа на листата на управляващите с „Гергьовден“ и Съюза на репресираните от комунизма. Преговори се водели и с Български демократичен форум.

ПЕРСПЕКТИВА

Малките партии обаче вероятно ще оползотворят сътрудничеството си с ГЕРБ на местния вот. За това подсказа Бойко Борисов, според когото партията му е готова „за следващите местни избори на базата на сътрудничеството с по-малки, но по места с влияние партии да направим едни добри кметски избори“.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и ДПС ще отприщят тройно финансиране на големите партии

20.06.2019

Таня Петкова

297 2
Протест ще иска от Борисов съдействие за забрана на фермите за ценни кожи

19.06.2019

541 7
Левче на глас им е малко? Хайде да го докажат

19.06.2019

Юлиана Бончева

2310 7

Коментари

Baskerville
снимка на Baskerville

Абсурдът не е уникален.Той е тривиален.Другото име на Борисов е Абсурд .

пощаджията

Щех да се изненадам, ако по некаква случайност, беше казал нещо смислено 😒

Пиркс
снимка на Пиркс

А беше време, когато не искаше да чуе за "десните". Ама пуст зор го налегна, че даже и примря и за Главния ПЕСаджия, че Корни му би шута...

JR

След “десния фронтЪ“ ще си събере багажа и Друм! Започна да превръща собствения Му бантустан в лудница. Хорото със зомбитата ще Го завлече в политическата морга. А от нея излизане няма.

Gautama
снимка на Gautama

„Понякога сякаш не знае какво приказва."

Преди беше "понякога". Сега вече постоянно не знае какво приказва.

 

bD

Явно на урока "пълзяща диктатура" е копал картофи. 

Ъпсурт 2 : Борисов: Може да внасяме ток от Грузия през Черно море.

sega_reader

Управлаващ се оплаква от опозиция !?!?!?

Що за идиотия.

Абе аланкоолу, това е в основите на демокрацията, личи си, че си чел само Винету.

Ако има власт, а няма опозиция, тогава е диктатура. Анадънму ?

Управляващия е на волана, а опозицията е в багажника. Да ти го обясня, с твоя мутренски стил.

А кажи как тоя в багажника ти пречи ДЕТМ ???

dissidentbg

За пръв път чувам за диктатура на опозиционна партия.

Но от Бойко, човек може да научи какво ли не.

Гaндaлф

Всъщност Боко се притеснява от пълзящ преврат. Цецов.

пролетарий о тв...

До всички четящи тук - приятелски или неприятелски настроени, спокойни хора или изпадащи в истерия. Снощи гледах по канал ARTE на немската телевизия ,предаване за преговорите на ЕО и Обединеното кралство за Брексита, дето се влече като свински черва от 3 г. насам и не се знае до кога ще продължи тази безкрайна сага. Комисаря на ЕО, Мишел Барние, посещава останалите 27 държави с екипа си от 32 човека (от 17 евр. държави) и разговаря с правителствата и с техните министър председатели. Показаха кадри от "Св. Александър Невски'', след това се изкачихме по стъпалата с червен килим от живково време до покоите на бате ни Бойко там. Нашият пръв партиен и държавен ръководител изрече забележително мъдри слова на чист български език, защото друг не е научил: "Грешки в преговорите не бива да се допускат. Такива грешки ще доведат нещата  до там, като Титаник до айсберга някога!" Не се разбра много кой е Титаник, кой айсберга, но на Michel Barnier му се откачи чейнето за 5-6 секунди, от мъдрите думи на вожда.  След 2-3 минути "интервю" си обра крушите от там, заедно с делегацията и заснелият съдбоносните за Европа кадри камераман. Заминаха за Атина и от там дадоха диалог повече от 10 минути с гръцки министри, няколко човека на брой.  Излагацията на българина с този чиляк по Европа е грозна. Мен лично ме хвана срам пред гостуващото семейство от германец и италиянка.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×