Медия без
политическа реклама

Автобус с гръцки туристи катастрофира тежко на пътя Русе-Бяла

Пътниците са разбивали прозорци, за да излязат, а 10 човека са транспортирани с линейки към болница

02 Яну. 2024Обновена
Фейсбук Диана Русинова

Тежка катастрофа между автобус с гръцки туристи и камион затвори пътя Русе-Бяла в близост до разклона за Борово. 

По първоначална информация автобусът е пътувал в посока Бяла, като чужденците са се прибирали у дома. На завой между Волово и Борово превозното средство се е закачило с камион, пътуващ към Русе и се е стигнало до удар, разказва Би Ти Ви. 

Пътниците са разбили стъклата, за да излязат от автобуса. По предварителна информация няколко души са откарани в болница. Няма хора в тежко състояние. На снимки се вижда, че автобуса е изхвърчал от пътя и е цяло чудо, че се е разминала голяма трагедия.

Движението бе спряно, а на място дежуряха полицейски екипи. Образуваха се колони от изчакващи автомобили. 

По-късно МВР обяви, че 10 души са пострадали леко при катастрофата. Сигнал за инцидента е подаден в 12:20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба, съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева. 

Тя обясни, че според първоначалните данни катастрофата е между автобус с румънска регистрация с гръцки туристи, управляван от 36-годишен шофьор, движещ се към Бяла и тежкотоварен камион с турска регистрация, управляван от 50-годишен мъж. Двете превозни средства са се ударили при разминаване на завой. При инцидента автобусът е напуснал пътя вдясно по посока на движението си. 
При произшествието са пострадали десет души, пътували в автобуса, сред които е и шофьорът. Те са с леки порезни рани от счупените стъкла. Няма опасност за живота им. Транспортирани са с три линейки към Университетската болница "Канев" в Русе. 

За останалите пътници е изпратен друг автобус.

Още по темата