Медия без
политическа реклама

Административният съд в Монтана потвърди избора на Златко Живков за кмет

21 Ноем. 2023
Aрхив EPA/БГНЕС
Златко Живков започва седми мандат като кмет на Монтана

Административният съд в Монтана потвърди избора на Златко Живков за кмет. Двама негови опоненти оспорваха решение на избирателната комисия, съобщи кореспондентът на БНР в града. 

Административният съд в Монтана потвърди решение № 161 от 30 октомври 2023 г. на ОИК-Монтана, с което Златко Живков е избран за кмет на община Монтана, на първия тур на местните избори. 

Неговите опоненти Теменужка Цветкова от "Продължаваме промяната – Демократична България" и Петър Петров от "Възраждане" обжалваха решението. 

В съда бяха преброени отново бюлетините от секционните комисия в квартал "Кошарник" в Монтана и село Габровница.  Разпитани са свидетели, изгледани са записите от камерите на тези секции. 

В мотивите си за решение съдия Соня Камарашка посочва, че трябва да бъде потвърден изборът на Златко Живков за кмет на община Монтана, въпреки установените несъответствия при преброяването на обявените за действителни и недействителни бюлетини в двете секции.  Въпреки допуснатите нарушения те няма да повлияят на съдържанието на оспорения акт, тъй като не са се отразили на крайния изборен резултат. Днес единият от жалбоподателите Петър Петров заяви: "Ние ще се възползваме от правото си да го обжалваме пред Върховния административен съд".

Ключови думи:

Златко Живков, Монтана

Още по темата