Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

На смей ни се

20 Юли 2018

"Не пей ми се, не смей ми се, от днес вече ще да блея" - тъй се подиграва Ботев на Славейков. 

И докато блее странджанският "козел отпущения" (изкупителна жертва), прелитащият реши да хвърли поглед върху страница от печата, която обикновено пропуска - последна страница на "Стандарт", която е посветена на световния гламур и светската суета. И там дежурният прочете, че "Кейти Пери преминала през депресия". На прелитащия, разбира се, му е жал за момичето, което било изпепелено от критичните реакции срещу последната му продукция. Но повече му е жал за министър Московски, който имал рожден ден, съобщава същата страница. Тъжно е присъствието на министър Московски на светска страница, присъствието му в Министерския съвет. Срещу министър Московски протестира Николай Колев - Босия - брадат чудак, който очевидно не може да трогне Бойко Борисов. А за да се разкара Московски, трябва да се трогне Борисов. Вие си знаете как управлява той. Ревнат му под прозорците, той се трогва и хвърля през прозореца някой зам.-министър. ("Заради избитите 4000 кози бяха уволнени четирима висши чиновници", "Телеграф"). Заплачат хората в Странджа, че им анихилират животните, без много-много да им се обясняват - и премиерът съчувства: "И аз гледам животни".

Но пък трагичната история на Московски, изглежда, не го докосва толкова дълбоко. Отново напомняме тази многопластово безобразна история. Транспортният министър в нарушение на всякакви правила и разпоредби, касаещи неговия сектор, участва в катастрофа със смъртен случай на малко дете. Месеци наред разследването е в шеста глуха, като едно от малкото обяснения е, че "забавени експертизи удължават разследването".

Но стига омърлющени работи! Хващаме пак "Телеграф" и откриваме позитивна новина: "Ловците не щат да стрелят глигани" - друг въпрос, че от дописката нищо не се разбира, но пък толкова хубаво заглавие - душата пее!