facebook
twitter

Горещи новини

Южна Корея изпраща 50 000 т ориз на Северна Корея

1680
Pixabay

Южна Корея обяви, че планира да изпрати 50 000 тона ориз на Северна Корея чрез Световната програма по прехраната на ООН, съобщава "Асошиейтед прес".

Южнокорейският министър на обединението Ким Йон-чул, доверения човек на Сеул за Северна Корея, заяви, че правителството му ще работи с агенцията на ООН, за да се гарантира, че храната ще достигне до хората в Северна Корея без забавяне.

През миналата седмица Южна Корея изпрати 8 млн. долара на Световната програма по прехраната и Детския фонд на ООН за програми за медицински и хранителни помощи за севернокорейските деца и бременните жени.

По данни на ООН около 10 млн. души са изправени пред "тежък недостиг на храна" след една от най-лошите реколти в Северна Корея от десетилетие. Ким Йон-чул каза, че Южна Корея ще реши дали да предостави още хранителна помощ след оценка на резултатите от настоящата помощ.

Ким уточни, че Южна Корея и Световната програма по прехраната обмислят как да изпратят ориза в Северна Корея, но че доставката по море ще бъде по-ефективна от въздушния транспорт.

"Като се имат предвид предишните случаи, ще са необходими около два месеца за изпращането на 50 000 тона ориз (на Северна Корея)", посочи Ким Йон-чул по време на пресконференция, допълвайки: "Правителството ще направи всичко възможно, за да може оризът да пристигне в Северна Корея евентуално през септември", заяви той, цитиран от news.bg

Съобщението на Сеул дойде ден преди президентът на Китай Си Цзинпин да пристигне в Пхенян за среща със севернокорейския вожд Ким Чен-ун, посещение, което според експерти ще бъде придружено от китайска помощ във вид на храна, торове и лекарства.

35

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Северна Корея съобщи за провал на преговорите със САЩ

06.10.2019

798 5
Северна Корея изстреля две балистични ракети

02.10.2019

1326 7
И корейска фирма се заинтригува от проекта „Белене”

27.09.2019

995 12

Коментари

Страници

циникЪтхедонист

Един народ са, помагат си. 

"Приятел в нужда се познава"

Invisible

   Южна Корея ще изпъшка като ГФР-то при обединението.

   Но винаги става така, десетки години строиш социализъм и накрая идват капиталистите да те нахранят.

   

циникЪтхедонист

Северняците са корави.

Ще оцелеят

Накрая все те побеждават.

Особено в Азия. 

:) 

Justinian2
снимка на Justinian2

Изпрати ориз , за да не ти върнат плутоний !  😁

циникЪтхедонист

Не мисля, че става въпрос за каквато и да е заплаха. 

Обикновен акт на съпричастност към бедстващ роднина

И това ще мине

Мисленето ви е от рода.

"Храни брат си за да не те убие."

Може и да сте прав, но аз не познавам подобни "братя"

Явно брат ви получава постоянно ориз от вас за да не ви убие.

Разбирам светът в който живеете.

 

 

buratinob

Какво ли не правят 50 килотона в подходящи ръце.😂

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Бесепетата накрая винаги до глад я докарват и удрят на помощи. Кой ориз, кой царевица, все трагедия. 

buratinob

Не може!

Сахиба не дава!

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Китай постъпи мъдро, остави от комунизма само заглавието. 😂😂😂

аиг3

Какво точно не дава "Сахиба" проспериращата Ю. Корея да бъде приета под благосклонното управление на облата фигура на другаря Ким. И тръпнещите южнокорейци да получат най-сетне леляната възможност да се кланят пред паметника на Ким Ир Сен. Щото друго доброволно обедонение към този момент не може да съществува. Знаят си интереса на север.
А всъщност и на юг. Знаят какво ще се случи, когато им се наложи да се справят с територия останала в 50-те години на 20 век и народ, който ще разбере, че освен трева и дървесна кора имало и други неща за ядене.

Диагностик

БСП ще се оправи, ако си махне първата буква. 😉

IvanM

Китай постъпи мъдро, остави от комунизма само заглавието

 

Иди го кажи туй на Председателя Си или на пленум на техното си ЦК. Може и да можеш да разкажеш после как са реагирали.

аиг3

Трябваше да допълниш ЦК чийто членове или децата им са милионери, изкарващи си парите по съвсем капиталистически начин. Дори с най-дикинсова експлоатация на пролетариата.

First Strike

@аиг3,

 

Тук има едни, дето разбират повече от теб:

 

Why has China’s Communist Party let people get rich?

It’s a necessary evil. The party identifies among its core tasks the advancement of the fundamental interest of the greatest majority of Chinese people. Deng, who famously said poverty is not socialism, interpreted this to mean that it was okay if some people needed to get rich to improve the livelihoods of the masses. Since the introduction of his reforms, more than 700 million people have been lifted out of poverty in China.

http://fortune.com/2018/11/29/communist-china-bill...

аиг3

Aми аз какво казвам. Икономическата система в Китай е капитализъм. При това най-див възможен. Да капитализъм напраляван и контролиран от партията. Разбирай-голяма част от бизнеса е обвързан с партийците.

Най-добрият пример за комунизма в Китай е изявлението на Джак Ма най-богатият човек в Китай, който между другото е и член партията. ""Лично аз считам, че възможността за работа шест дни седмично от девет сутринта до девет вечерта е огромна благословия". Това ли е комунизмът? 
Или пък разглезените деца на хипер богташите в Китай, които показват по държавната телевизия, че хвърлят хиляди долари на вечер. Чак се наложи Си да забрани такива предавания та да лъска имиджа на парията. Това ли е комунизъм-безумно социално разслоение и чудовищна първенющина?
Аз си мислих, че други са идеалите на комунизма.
Това, че държавата се управлява от една партия наричаща себе си комунистическа не е достатъчно, щом всичко друго ти е капиталистическо

First Strike

Aми аз какво казвам. Икономическата система в Китай е капитализъм. При това най-див възможен. 

На капиталистите не им дреме за бедните, а само за собствените им задници=> няма как системата в Китай да е "див капитализъм". Просто няма как. 

аиг3

Надявам се, че се шегуваш. Написах ти какво е казал съвсем открито Джак Ма. И тази система на работно време неофициално си се прилага в Китай. За теб нормално ли е да работиш 12 часа дневно 6 дни в седмицата. Това грижа за работника ли е? Това е било в Европа преди 100 г. Да не говорим за самоубийствата във фабриките на Фокскон, заради ужасните условия на труд. Ръстежът си има цена.

First Strike

Надявам се, че се шегуваш. Написах ти какво е казал съвсем открито Джак Ма. И тази система на работно време неофициално си се прилага в Китай. 

Тая система се прилага в технологичния сектор. В Китай живеят над 1.5 милиарда. Колко от тях са програмисти? Айде няма нужда от манипулации. И тия хора са добре платени. 

циникЪтхедонист

Аир3, не четеш Дън Сяо Пин. ☺️

"Не е важно какъв цвят е котката важното е да хваща мишки. "

Китайците са лидер в преодоляването на бедността. Прогресивно намаляват крайно бедните.

Над 600 млн. души изведени от това състояние за последните 15 години.

Ама, ти си ляляй. 

:) 

аиг3

Първо, тази система е незаконна. Но сам каза, прилага се и то масово. За какво говори това? Та чак комуниста Джак Ма, не се притеснява да го обяви публично. Това грижа за работника ли е?

А това да се омаловажава, щото не било за цял Китай е смешно.И щото получавали големи пари(не всички) за стандарта на Китай значи е простено? Това просто е пример за върл капитализъм и непукизъм на олигарсите, какъвто в нормално развитите държави няма как да съществува. Най-малкото всеки позволил си да изкаже такава теза ще бъде изяден от медии и общество.

аиг3

Циник

Точно това щях да напиша. Китайската котка за момента хваща мишки. Но това става защото Китай се отказа от комунизма на Мао и Съветския съюз. Средния път на Дън няма общо с Ленин Сталин или севернокорейските сатрапи. 
Както го написах, за мен това е държавно(еднопартийно) контролиран капитализъм. 
 

 

циникЪтхедонист

Няма значение как ще го наричаме, важното е да работи. 

Щото, тук от споровете за цвета на котката, мишките опоскаха зърното. 

аиг3

Съгласен съм с теб. Трябва да те прочетат и другите, които провиждат в Китай нещо дето не е и даже би било заклеймено в бившия съветски блок.

buratinob

Какво точно не дава "Сахиба" проспериращата Ю. Корея да бъде приета под благосклонното управление на облата фигура на другаря Ким.

 

Няма просперираща Южна Корея.

Същата витрина като "Западен Берлин" имидж без оглед на разходите.

На Филипините където няма севрни и южни картинката що така не е блестяща?

аиг3

Верно бе,  изобщо не просперира Корея. Не е определена за най-технологичното общество в момента. Ама щом си казал зле са. Толкова са зле, че Хуауей и Шиаоми си правят там продукцията щото им е много евтина работната ръка. Опа, грешка, всъщност  Самсунг и Ел Джи ползват работната сила в Китай.

На въпроса за Филипините ще ти отговоря само с няколко имена. Хюндай, КИА, Доосан, ДЕУ, Hynix, POSCO, горните две посочени.

Можеш ли да изброиш подобни компании от Филипините. Държава, в която и до де днешен се развива най-ефективният стил за бой с хладно оръжие. Явно им се налага да го ползват.

 

А на абсурдното твърдение за витрината: Ами хубу, Западен Берлин огледало на запада, източен на съветския блок. Южна Корея  и Северна пак същото. И какво следва от обърканата ти логика, че САЩ осигурява по-добър живот на своите съюзници, че САЩ е по-силен икономически и капитализма е по-успешен от комунизма.

Invisible

   "Няма просперираща Южна Корея."

   

   Да знаеш, че в пенсионерския клуб на БСП ви лъжат.

   Случи се така, че работих известно време в Хюндай.

   Още харча от заработеното.

   

IvanM

дикинсова експлоатация

 

тази експлоатация я чувам за пръв път. но подозирам, че е съществувала в люлката на демокрацията. Там положението не е много по-различно и сега

аиг3

Добре казано.  Съществувала. И няма защо да подозираш. Отразено е дори в художествената литература.  Само че в дневшно време хайде намери директор на високотехнологична компания, който да се изока публично, че за него е нормално да се работи по 12 часа 6 дни в седмицата. То това не се и случва. 

А като се разбере, че в някое забутано място по света доставчиците на Найк и Адидас тормозят работниците се вдига патардия. 

А в Китай ......Както казваше един човек със сериозна позиция. - Разбираш какво е Китай, като видиш прибиращите се от строежите работници, които се загръшат с по един парцал и спят на площада. 

Разбира се, нещата се оправят и за работещите. Но това не е поради някаква особена и специална грижа, а защото щом икономиката върви това се отразява и на работниците. Така работи капитализмът. Нищо, че е държавно упралвяван.

ThePal
снимка на ThePal

Туй ще да е Емили ДикИнсън, а не Чарлз ДикЕнс

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×