Quantcast

Медия без
политическа реклама

Йорданка Фандъкова не е решила дали пак ще се кандидатира за кмет

22 Юни 2019
Илияна Кирилова

„Вече 10 години работя като кмет на София. Явявала съм се три пъти на избори - това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете си и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно, и тогава ще взема своето решение, и ще го обявя публично”. Това каза в събота сутрин пред бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали отново ще се кандидатира на местните избори тази есен.

Споровете около подробния устройствен план на Борисовата градина тя коментира така: ,,Грижата и инвестициите, които правим през всичките тези години за парковете и градините, показват ясно моето отношение и нашата политика. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Днес парковете са пълни с хора, с деца… Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно затова решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат”.

Фандъкова припомни, че между 1997 г. и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. „Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства”, уточни кметът.

Относно критиките на общински съветници към подробния устройствен план на Борисовата градина Фандъкова напомни, че тече обществено обсъждане на проекта, в което може да се включи всеки. Освен това планът ще влезе в сила след като бъде гласуван от Столичния общински съвет. За плановете за ремонт на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина кметът каза, че спортните съоръжения имат място в градината и трябва да бъдат реконструирани, но само в границите, в които са в момента, без разширение. За това тя се е договорила с министъра на спорта Красен Кралев.

Още по темата