facebook
twitter

Горещи новини

Трима арестувани на многохиляден екопротест в Лондон

467
БНТ

Хиляди екоактивисти излязоха на шествие срещу климатичните промени в Лондон, предаде БНТ. Демонстрантите настояват правителството на Великобритания да обяви "климатично извънредно положение" и да се фокусира върху "истински важните проблеми", а не върху Брекзит. Част от протестиращите атакуваха централата на петролния гигант "Шел", а полицията арестува трима души.

Хиляди природозащитници излязоха на един от най-шумните и цветни протести, в често огласявания от демонстрации Лондон. Дървета с надпис "дните ни са преброени" блокираха моста "Ватерло". Централата на петролната компания "Шел" е с изпотрошенени прозорци, а по фасадата със спрей протестиращите написаха "убийци".

Организатори са групата "Екстинкшън рибелиън" – бунтари, които опитват чрез провокации да привлекат вниманието на обществото към каузите си. Същата група стои зад протеста по бельо в Парламента преди две седмици, когато депутатите обсъждаха Брекзит. Настояват британското правителство да вземе мерки до 2025 г. емисиите на парникови газове да бъдат сведени до нула, както и да бъде обявено "климатично извънредно положение".

Макар и да не се стигна до очакваните безредици, централната част на Лондон днес остана блокирана. Протестът обхвана важни точки като "Оксфорд Стрийт", площад "Пикадили" и "Марбъл Арк”.

Жителите и гостите на града бяха предупредени да предвиждат повече време за пътуване. Екоактивистите се заканиха да протестират и през следващите 5 дни.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Федерер не остави шансове на Джокович и е полуфиналист в Лондон

15.11.2019

434 1
Хаос в Брюксел заради отказа на Лондон да излъчи еврокомисар

15.11.2019

369 1
Корупцията потопи под вода Венеция

15.11.2019

858 3

Коментари

Казуса
снимка на Казуса

А кой подпали Парижката Света Богодорица? Жълтите жилетки, миграните или Путин?

wreckage
снимка на wreckage

Протестът обхвана важни точки като "Оксфорд Стрийт", площад "Пикадили" и "Марбъл Арк”.

Оксфорд Съркъс.

 

👍

JR

А Терезия маа гащи по къра в Уелс...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×