facebook
twitter

Горещи новини

Според Юнкер никой няма да е срещу отлагането на Брекзит

548
EPA/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер каза в интервю за германския вестник "Щутгартер цайтунг", че никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит. Според него всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания.

Ако такова искане бъде отправено, никой в Европа няма да му се противопостави, заявява Юнкер пред изданието.

Според агенциите, цитирани и от БНР, това е един от най-силните досега сигнали от страна на ЕС, че ще позволи на Великобритания да забави излизането си от съюза.

Очаква се днес лидерът на лейбъристката опозиция във Великобритания Джереми Корбин да призове консервативното правителство да подкрепи плана на неговата партия за постоянен митнически съюз с ЕС.

Правителството на премиера Тереза Мей вече многократно заяви, че членството в митнически съюз ще попречи на воденето на самостоятелна търговска политика от Великобритания. Самият британски парламент е дълбоко разделен за пътя напред към Брекзит

 

Ключови думи:

Брекзит, Юнкер, Тереза Мей
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мей вече поиска отлагане на Брекзит

20.03.2019

572
Мей може да поиска от ЕС отлагане на Брекзит с до две години

19.03.2019

2094 33
Сделката за Брекзит не може да се гласува отново в парламента в Лондон

18.03.2019

1379 24

Коментари

buratinob

Що ги пишете тия закони и правила като не ги спазвате?

Вероятно за да има работа за евродепутатите и чиновниците.

Всекиден да има какво да да получавт надник.

fractal

Великобритания трябва да е в Европа за да няма нелоялно поведение както от европейските страни така и от Великобритания и взаимно да се контролират както е било след ВторатаСветовнаВойна защото ако няма контрол може да се стигне до предвоенното положение в Европа

ИвКо

Англия бяга от ЕС заради нелоялното поведение на Германия и Франция. Тези двете налагат решения в ЕС неудобни за Англия.

dimdum

тва въобще не е така. индустнците гласуваха масово за брекзит. щот виждат конкуренция от източна европа. а англичанчетата си траеха. сега да им е хак. юнкер отново ги е унижил.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×