facebook
twitter

Горещи новини

След 1 април част от бензиностанциите можело да не работят

Причината е краткият срок за изпълнение на новите изисквания за касовите апарати
592
Илияна Кирилова

Възможен е недостиг на гориво след 1 април, когато част от бензиностанциите няма да отворят. Това заяви по БНТ експертът от Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев. Причината е промяната за касовите апарати. 

"Има сериозен риск обектите ни да не отворят на 1 април. Или поне част от тях. И това е защото сроковете, които са ни дадени за изпълнение са изключително кратки", заяви Бенчев.

От асоциацията не приемат и новите изисквания за касовите бележки, които според тях създават предпоставки за координирани практики между търговците и противоречат на правилата за конкуренцията.

Бенчев посочи, че ако се търси показване на печалбата на производителите, тя може да се види в годишните отчети на търговците, които са публични. Според него тя е между 1 и 1,5 на сто.

"Когато има нормативни промени, които ни карат да инвестираме, със сигурност това ще се отрази на цената на горивата. Освен това и курсът на суровия петрол тръгна нагоре. Така че, има известни фактори в тази посока. Дали те ще се реализират, ще видим в следващите няколко дни", отговори Бенчев на въпрос ще поскъпнат ли горивата.

Ключови думи:

горива, бензиностанции
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Парламентът гласува окончателно създаването на Държавна петролна компания

09.07.2020

1007 8
Търговците на горива пак напират за вдигане на цените

18.06.2020

ЙОАНА ПЕТРОВА

3100 1
Държавните бензиностанции ще се строят с кредити и частни инвестиции

28.05.2020

2851 20

Коментари

urupuchi

Бенчев посочи, че ако се търси показване на печалбата на производителите, тя може да се види в годишните отчети на търговците, които са публични.

 

Не им е работа на търговците да отчитат пИчалбата на производителите. 

 

 

Според него тя е между 1 и 1,5 на сто.

 

Още можете. 

 

 

"Когато има нормативни промени, които ни карат да инвестираме, със сигурност това ще се отрази на цената на горивата.

 

Това го знаем. Нищо не се случва на този свят без да се отрази на цената на горивата. 

 

Освен това и курсът на суровия петрол тръгна нагоре.

 

Затваряйте бензиностанциите! Ако искате още преди април.

Дежурния

Направо пророних сълза от съжаление, за тези дребни и бедни бензиностанции, които използват едновременно касови апарати и системи със софтуер за управление на продажбите.Като цяло, промените които се очакват са ясни поне от 2015 година, тоест от 4 години. Обнародването в българският Държавен Вестник пък е "само" от 9 месеца. Единствената простотия е с отпечатване на разбивката на цените на горивата, но и тя има сравнително лесно и евтино временно решение. Просто раят за дребните крадци на акцизи и ДДС от горива приключва на 1 април 2019, ако не успят да откопчат някой и друг месец отсрочка.

Апропо, не е лошо да се пусне един списък, кои са тези бензиностанции, дето имат проблеми със закупуването на касов апарат от 200 лева и по тази причина ще вдигнат цените. И Мая Манолова още не се е изказала, редно е и тя да изреве жално, жално.

JollyRoger's

И “правителството“ може да спре, заради проблеми със софтуера... Хардуера е зает да си вкарва автоголове от дузпа в дворовете на джамиите...

Johnny2965

Горивата са твърде евтини през последните пет години, за да бъдат тема на новините!

САТЪР
снимка на САТЪР

мноо важно и без друго са по 4 на 3 км некачествени  и лъжат в литрите!

dissidentbg

ТРИ бензиностанции една до друга. Едната ако не работи, НЯМА ли да има гориво в другите две?

Влез или се регистрирай за да коментираш