facebook
twitter

Горещи новини

Симеонов: Освобождаването на Сидеров е решение на парламентарната група (видео)

629
Илияна Кирилова

"Решението за освобождаването на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група не е на коалиционния съвет, а на парламентарната група". Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той допълни, че единствената причина за рокадата е фактът, че лидерът на "Атака" не идва на работа. От началото на мандата на кабинета Сидеров е присъствал на пленарни заседания през 4% от времето.

Според председателя на НФСБ решението за промяна в броя на машините за гласуване на евроизборите, е прибързано.

"Сега ГЕРБ дава назад, отчитайки чисто икономически и обективни рискове, които носи машинното гласуване. Ние сме свидетели на едни непрекъснати промени в решенията и за това реагираме. От 2015 година НФСБ и аз сме "против" машинното и електронното гласуване", коментира Симеонов.

Той коментира и хакерската атака срещу НАП. Според него подобни действия са "неизбежни актове на намеса и няма никаква сигурност за софтуера". А слабият туристически сезон по Черноморието бил резултат от "лош мениджмънт и лош късмет".

 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Всяка къща и стая за гости ще има "ЕГН"
Патриотите, БСП и ДПС наложиха на ГЕРБ да вдигне рязко партийната субсидия

05.12.2019

3498 58
Властта си намери повод да спре достъпа до Аirbnb, Booking и Facebook

26.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

4945 30

Коментари

Sapienti_sat

Ние сме свидетели на едни непрекъснати промени в решенията и за това реагираме.

 

Абе и на мен така ми се стори! Сигурно е от лош късмет, както обяснява другото събитие г-н Симеонов? 👀

труфалдин

Властта е голямо нещо, дедо Валери! Някои лични патриоти, като сегашните, са били при Хитлер националисти, при комунизма родолюбци - интернационалисти, при демо крадцията - евроатлантици.

Радвам се, че отдалечават Сидеров, без последният да направи никакво усилие за това.

Диагностик

Сидеров можеше поне веднаж да се сбие с ДПС, за да вдигне авторитета на партията си. Преди години го правеше редовно, но сега се излежава на една кълка върху старите си лаври.

Sapienti_sat

Сидеров не обича да се бие. Бият го.

 

Вероятно той си спомни, че него често го биеха отделни лица и цели колективи и че при това много го болеше.

Интервал

Добре, че се появи Баце Банкянски, та да пребори ДПС-то :)

paragraph39

"ДА СЕ ЧУЕ И ДРУГАТА СТРАНА!"/древноримска правна сентенция/

...

Сидеров за нелегитимното му отстраняване: Явно АТАКА пречи на някого. Може би има връзка със сделката за F-16

...

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров внесе писмо при председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, с което иска от нея да обяви за нелегитимно и отмени решението на част от парламентарната група на Обединени патриоти за промяната на името на формацията и отстраняването му като председател на ПГ. Това стана ясно на брифинг в НС, на който зам.-председателят на парламента от АТАКА Явор Нотев и Сидеров представиха аргументите си и показаха документи.

От думите на Нотев стана ясно, че депутатите от ВМРО и НФСБ са нарушили нормативни уредби на НС, както и коалиционното споразумение между трите партии в т. нар. малката коалиция. Той изтъкна, че подобни решения е разписано да се взимат с единодушие от общо деветимата членове на Политическия съвет на Коалицията (по трима от всяка партия, включително лидерите Сидеров, Симеонов и Каракачанов) и чак след това могат да бъдат правени промени в ръководството на ПГ, които вече изискват единодушието на 27-те народни представители.

„В протокол от Общото събрание четем, че част от ПГ на Обединени патриоти е променила тези правила. Постарали са се да променят правилата, които съставляват формална юридическа пречка за взимане на решение относно председателството на групата”, посочи Нотев.

По думите му е направен опит за подмяна, чрез който да се отмени приоритетът на правилата за вземане на решения, залегнали в Коалиционното споразумение. „Само че в детайли тези правила са разработени в правилника за работата на ПГ, в тези текстове четем и чл. 11, който има за предмет точното определяне на реда за избор на председател на ПГ, и в този текст се казва: „Общото събрание избира и освобождава председателя и ръководството на ПГ по предложение на Политическия съвет на коалицията.“ Този текст не е отменен и не е променен”, категоричен бе пред медиите Нотев.

„Нарушени са поне три нормативни разпоредби  – Коалиционно споразумение на Обединени патриоти, Правилник на групата, Правилник на НС. Последното е много важно, тъй като е със силата на закон и засяга вече всички”, допълни Сидеров.

След изтъкнатите нарушения на НФСБ и ВМРО следва Караянчева да отмени нелегитимно взетото решение и да обяви промените в ръководството на ПГ и промяната в името на Коалицията за нищожни, а в регистрите на НС да бъде възстановено името на Сидеров като председател на парламентарната група...

..............................................

в."АТАКА"- http://www.vestnikataka.bg/2019/07/%d1%81%d0%b8%d0...

paragraph39

Волен Сидеров показа и протокол от заседанието на ВМРО и НФСБ за неговото сваляне, от който ясно личи, че "те са променили самото име на групата. Тоест да са Обединени патриоти, но без да се изреждат трите партии..." Нито той, нито депутатите от АТАКА бяха уведомени за това действие на НФСБ и ВМРО, което Сидеров определи като задкулисие...Сидеров посочи, че документът е с дата 8 юни 2019 г., а не с дата 9 юли 2019 г.

в. "Атака"- http://www.vestnikataka.bg/2019/07/%d1%81%d0%b8%d0...

onzitam

Пара! Ако Сидеров не беше отстранен от председателското място, сделката за Ф 16 нямаше ли да мине?

 

paragraph39

ONZITAM,

/:/Пара! Ако Сидеров не беше отстранен от председателското място, сделката за Ф 16 нямаше ли да мине?

........................................................................................................................

"Историята не познава и не признава "АКО?"!

В Историята се случва само това, което може да се случи, а случването е предопределено от причинно-следствени връзки!

Може да мине, а може и да НЕ мине?! Аз предпочитам да НЕ мине- с или без Сидеров!

Първо, защото е компрометиран самият конкурс за Обществената поръчка!

И, второ, защото решението за КОЙ печели конкурса е "политическо"/думите са на взелите това решение/, а НЕ военно и юридически аргументирано- което обезсмисля самото "демократично"/всъщност, "зомбиращо", манипулативно!/ обявяване и провеждане на "конкурса"! ТЧК

vasilevil

Ех къде е оня сидеров за когото гласувах от 2005 до 2015?Това този е един благ тих КРОТЪК нищоправещ  човечец явно подменен?По всичко личи че американците си изпълниха обещанието да го унищожат?Жалко че той самият ЗАКРИ ПАРТИЯ Атака.

ИвКо

 

Ех къде е оня сидеров за когото гласувах от 2005 до 2015?Това този е един благ тих КРОТЪК нищоправещ  човечец 

При тази система няма как да е иначе, почти го сготвиха. Човекот си е взел бележка и няма да го разкарват до Витоша.

И не се притеснявай за гласуването, аз поемам щафетата за по нататък докато не излезе нещо по добро.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×