Медия без
политическа реклама

Силна отрова срещу гризачи е убила 9-годишното момче от Кардам  

21 Ноем. 2019
EПА/БГНЕС Нова тв

Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената на стаята, в която е спяло семейството, най-вероятно е убила 9-годишното момче в Кардам. Това е основната версия, по която работят разследващите. Разказа я главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.
9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му пък бяха приети в много тежко състояние с тежко натравяне. "Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура", обясни Цацаров. И допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството.
"Причината е свързана и с тези недобри битови условия", каза главният прокурор. И обясни, че от жилищните помещения на семейството са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия, по която се работи, е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение. 

"Те са били поставени в отвори, които са зазидани с кал в стената, и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне, и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", каза още Цацаров.

Ключови думи:

кардам, дете, отрова

Още по темата