facebook
twitter

Горещи новини

Песков разказа за твърд разговор между Путин и Мей за случая „Скрипал“

7220
БГНЕС

Разговорът между президента на Русия Владимир Путин и премиера на Великобритания Тереза Мей за инцидента със Скрипалите в Солсбъри е преминал в много твърда форма. Това разказва прессекретарят на Кремъл в ефира на руския телевизионен канал „Россия 1“, предава ТАСС, цитирана от Фокус.
„Действително, Мей говори в много твърда тема по „делото Скрипал“. И президентът Путин й обясни много ясно всичко, което изискваше обяснения по „делото Скрипал“, заяви Песков. „Тази част от разговора действително беше твърда, но беше много откровена и се премина във формат очи в очи, само в присъствието на преводачи“.
Прессекретарят на руския президент припомни, че британската страна и досега не е представила никакви доказателства по аферата „Скрипал“ нито на Русия, нито на съюзниците си. Иначе тези доказателства, отбеляза Песков, биха били публикувани „по някакъв начин“.
И до момента Москва не знае „къде са Скрипалите“, а също така, както отбеляза представителят на Кремъл, „дали тях въобще ги има“ и „случило ли се е нещо с тях и т.н.“
По-рано Владимир Путин отбеляза в интервю пред Finandical Times, че историята с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри „не струва и пет копейки“.
В същото време стана известна, че Тереза Мей държи на руското учостие в аферата и поискала от Путин Русия да предаде на британското правосъдие двамата заподозрени за отравянето на Скрипал и дъщеря му офицери от руското военно разузнаване.

53

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин и Зеленски се срещат в Париж през декември

15.11.2019

775 15
Плевнелиев: Русия води хибридна война срещу България

14.11.2019

2343 55
Путин и Меркел са съгласни Донбас да получи специален статут

11.11.2019

1545 5

Коментари

Страници

ablepsia

Уфффф!

Докога ще ни тъпчат с тая гранясала яхния?!

Мей вече е г-жа никоя и няма никакво значение какво рекла или не рекла на когото и да било.

IvanM

поискала от Путин Русия да предаде на британското правосъдие

 

В качеството си на каква е отправила това "искане". Британското правосъдие, ако има такива щения, да отправи искане до руското правосъдие. Последното да разгледа доказателствата и да реши - стават или не. Така се правят нещата. Иначе ТМ може да "държи" каквото си иска, ако може

dissidentbg

Поискала Тереза.

Това са приказки за пред тълпата в Англия. Още, след като ги обвиниха, официално бе заявено:

 

“We will not be applying to Russia for the extradition of these men as the Russian constitution does not permit extradition of its own nationals. Russia has made this clear following requests for extradition in other cases. Should this position change then an extradition request would be made."

 

ДО СЕГА НЕ СА ПОИСКАЛИ ЕКСТРАДИЦИЯТА НА ОБВИНЕНИТЕ.

Гласът

ДО СЕГА НЕ СА ПОИСКАЛИ ЕКСТРАДИЦИЯТА НА ОБВИНЕНИТЕ.

Но пък са издали заповед за ареста им чрез Интерпол. Ако руските "туристи" се излъжат да ходят да гледат друга катедрала в Европа или на друго място извън "руский мир" ще стане много интересно. 

letec55

Доброто възпитание изисква като се ръкуваш с някого да го гледаш в очите. Физиономията на Мей излъчва досада и мъка - "Защо изобщо съм тук и какво правя?" 

JollyRoger's

Търиза била много хард... Какъв може да бъде един политически труп? Мъчи се да забълбуква плебса с небивалици, дпкато тече циркът за определяне на неин приемник. Хънт и Борката са “хвани единия, та удари другия“... Синята подводница е пред потъване...

Миряна Б.

Търиза е персонаж от романите на Джейн Остин.Също такава старомодна и комплексирана за произхода и зестрата си. Не знам кой е съпругът на Търиза и наподобява ли мистър Дарси, но и не ме интересува. Интересува ме дали Путин не е Дарси Владимирович!:)

momon

Интересен е бил този твърд разговор. В нета има обща пресконференция на Путин и Камерън, в която англичанинът се опита да се държи твърдо. Резултатът бе плачевен за него. Почервеня, позеленя и до края на пресконференцията не си отвори устата.

ЗТБХЦ

Иначе тези доказателства, отбеляза Песков, биха били публикувани „по някакъв начин“.

 

 

Смешник!

 

Кое следствие и коя прокуратура публикуват доказателствата преди съдебния процес?

momon

Смешникът май си ти, щом още не си разбрал, че при международното право нещата са малко по-различни. Путин както обича да се изразява й е обяснил, че английските искания не струват и пет копейки.😉

dissidentbg

ЗТБХЦ, наистина си смешен.

НЕ МОЖЕ да се стигне до съдебен процес, без да са представени обвинения на подозрените. Нали защитата трябва да се подготви, или в случаят няма нужда от защита.

Гласът

Кое следствие и коя прокуратура публикуват доказателствата преди съдебния процес?

Руското. Те са готови с доказателствата и ги публикуват не само преди съдебния процес, но и преди престъплението да се случи (справка Иван Голунов). То и затова нашите русофили питат "къде са доказателствата". Свикнали са с руската система. 

Гласът

ЗТБХЦ, наистина си смешен.

НЕ МОЖЕ да се стигне до съдебен процес, без да са представени обвинения на подозрените.

Не знам кой е смешен, но срещу тези двамата има повдигнато обвинение и международна заповед за техния арест. 

Iezuit
снимка на Iezuit

И до момента Москва не знае „къде са Скрипалите“, а също така, както отбеляза представителят на Кремъл, „дали тях въобще ги има“ и „случило ли се е нещо с тях и т.н.“

 

Типични песковщини: А был ли мальчик? 

geo_19

Колега, дъртият Скрипал може и да има британско гражданство, но дъщеря му има само руско гражданство. Основателно може да смятаме, че  руската гражданка е похитена от британските власти. А това е държавен тероризъм.

ЗТБХЦ

И до момента Москва не знае „къде са Скрипалите“, а също така, както отбеляза представителят на Кремъл, „дали тях въобще ги има“ и „случило ли се е нещо с тях и т.н.“

 

 

Въх, Москва не знаела това, дето всички  московски медии знаят, та дори " Московский комсомолец" публикува и аудиозапис от разговор на Сергей Скрипал.

 

Сергей Скрипаль позвонил племяннице: аудио

Отравленный в Солсбери экс-полковник ГРУ поздравил родных с Днем Победы

23.05.2019

https://www.mk.ru/politics/2019/05/23/sergey-skrip...

momon

В тази дописка пише

"Где сейчас находятся Сергей и Юлия Скрипаль, доподлинно не известно. Наши источники предполагали, что это, возможно, закрытый военный объект в Великобритании, где Скрипали живут под постоянным надзором местных спецслужб. А возможно — на островах в Тихом океане, либо Атлантике, либо в Новой Зеландии, или в Австралии, где расположены «спецобъекты», которыми пользуются британские силовики."

Та къде се намира Скрипал?

ЗТБХЦ

Не ми е работа на британците да улесняват ГРУ с адреси.

 

Но се знае, че са живи, така че Песков да не се прави на неосведомен.

momon

Последно какво твърдиш? Че всички знаят къде е Скрипал, или че Скрипал е жив?

Доктор УдХаус

Типично по Кремълски - хванаха ги на калъп и пак отричат... Още след покушението, Обединеното Кралство показа доказателства на своите съюзници и над двадесет демократични държави обявиха, че тези доказателства са достатъчни за това, че именно руските служби са организирали това покушение, след което изгониха руски дипломати от държавите си. Но руската пропаганда и зомбираните от нея русофилски лумпени в България повтаряха като папагали опорната точка, че британците не са представили никакви доказателства за участието на Русия... След това Обединеното Кралство представи публично доказателствата - видеоклипове и снимки на извършителите, имената им, длъжностите имв ГРУ и наградите им от Путин, целия им път в Англия по часове и минути - от пристигането им, през двете им посещения на Солсбъри и отиването им до къщата на Скрипал, до заминаването им обратно за Русия... Следите от Новичок в хотелката им стая... Всички видяхме и абсурдните им оправдания по руската телевизия. Всички видяхме, че веднага след това Путин уволни шефа на ГРУ... Но руската пропаганда и зомбираните от нея русофилски лумпени в България продъжават да повтарят като папагали опорната точка, че британците не са представили никакви доказателства за участието на Русия с надеждата, че някой може би днес се е събудил от кома и не е станал свидетел на всички доказателства, които показаха британците, та току виж им повярва... И, да, знам, че когнитивният дисонанс не позволява на русофилите да си признаят, че и в този, както и в много други случаи, в които са се доверили на Русия, са се оказали излъгани, но фактите са факти, а опорните точки са опорни точки, така че е крайно време да приемат най-първите и да спрат да повтарят като папагали вторите... 

dream team
снимка на dream team

Натрескал си един ферман глупости.

Всички "факти" бяха от сорта "highly likely".

geo_19

Още след покушението, Обединеното Кралство показа доказателства на своите съюзници и над двадесет демократични държави обявиха, че тези доказателства са достатъчни за това, че именно руските служби са организирали това покушение, след което изгониха руски дипломати от държавите си. 

 

На Тръмп му показали снимки на отровени деца и птици... Та така...

dissidentbg

Доктор УдХаус, защо най-напред не се запознаеш как стоят нещата и след това да пишеш?

 

Политиците във Великобритания отправиха обвинения МНОГО преди полицията да спомене каквото и да е. През цялото време, след като започна разследването, цялата "информация" идваше НЕ ОТ полицията, а от политиците.

Ace_

Един се прибрал по-рано от командировка и видял жена си в леглото със съседа. Тя: - "Това, което виждаш, не е това, за което си мислиш" Тоест - няма абсолютно нинкакви доказателства, че съм ти изневерила.

 

Те руските туристи обикновено това правят - пътуват до Великобритания, за да видят световно известната катедрала в мега популярния град Солсбъри за два часа в калта и после бързо се прибират в родината. Като руските радари, дето хващат щурмовика Су-25 да стреля по Боинг 777.

Iezuit
снимка на Iezuit

Те руските туристи обикновено това правят - пътуват до Великобритания, за да видят световно известната катедрала в мега популярния град Солсбъри за два часа в калта 

 

Освен това обичат да се любуват на въпросната катедрала отдалеко - в непосредствена близост до къщата на Скрипал, която е на километър в противоположна посока от гарата...😁 

Доктор УдХаус

Ооо, не, двамата руснаци отишли в Англия специално да видят Стоунхендж, не катедралата. Но във влака за Стоунхендж разбрали, че там е кално и затова решили да не стигат до там (много убедителна причина!), а вместо това да посетят популярната катедрала в близкия Солсбъри. Но вместо към катедралата, се отправили към обикновен жилищен квартал в другия край на града - там, където живее Скрипал. Не отричат, че са посетили улицата му, но това е ...защото не знаели, че живее там. И след това, без дори да се доближат до катедралата, за която са дошли в Солсбъри, се върнали в Лондон.... А, на следващия ден повторили упражнението - отишли пак до Солсбъри, пак дори не доближили катедралата, а се отправили към вече познатата улица в другия край на града, където не знаели, че живее Скрипал, пак нещо се повъртяли около къщата му и - обратно във влака за Лондон и после на самолета за Русия. Каква страхотна екскурзия - чакаш за визи, плащаш за самолетни билети (като резервираш две възможни дати за връщане!) и хотел в Лондон, а единственото място, което посещаваш, е не в Лондон, не и Стоунхендж, който е цел на екскурзията ти, а малко градче, чиято единствена забележителност пропускаш, заради уличка в обикновен жилищен квартал на другия край на града. И тази уличка толкова ти харесва, че на следващия ден пак идваш от Лондон, специално да се разходиш пак по нея... Колко убедителна история!!! Възмутен съм до дъното на душата си, че има разни евро-джендъри и соросоиди, които не вярват!

dream team
снимка на dream team

И като как от тази 500 метрова "непосредствена близост" успяха да намажат дръжката на вратата. И то с някакъв фалшив новичок, който им подействал приспивно, ама чак след 4-5 часа? А англичаните получили просветление свише, че това е точно новичок и приложили точно необходимия антидот.

Абе вие с кои глави мислите?

Iezuit
снимка на Iezuit

Ама кой говори за Новичок? Ти нещо - гузен негонен бяга? Ние си разискваме специфичните привички на определена категория руски туристи с паспорти с поредни номера, издадени от един по-специален отдел. 😁

dream team
снимка на dream team

А-ха, това от "разследването" на белингкатските "журналисти" ли го знаеш?

Щото имаше една Клеар Стърлинг, която по подобен начин "раследваше".

Резултатът го знаем.

Миряна Б.

Вече обнародвах мнението си, че Търиза е влюбена в Юлия и я е отвлекла. А сега таман се влюбва във Владимир! На съвестта й лежи убийството на няколко животинки, най-ужасното - на котето като Джордано Бруно!То било еретик и философ!В тот же период вышла его работа «Пир на пепле», состоящая из пяти диалогов, посвященных пропаганде астрономических теорий Коперника. Наряду с ними автор высказывает свои идеи о бесконечности Вселенной и множественности миров. В этой работе впервые проявляется та вера в себя как сверхчеловека, мессию, которую часто приписывают философу современные исследователи.

 

Търиза е убила свръх човек, месия!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×