facebook
twitter

Горещи новини

Още един журналист бе убит в Мексико

381
Pixabay

За поредно убийство на журналист в Мексико, съобщава АФП, цитирана от news.bg. 

Новинарска медия и бивш работодател съобщиха, че журналист е убит в Югоизточно Мексико днес. Норма Сарабия е била кореспондент на вестник "Tabasco Today" в продължение на 15 г. Наскоро е започнала работа за други медии. Това е шестият журналист убит през тази година в страната. 

Тя е била атакувана от двама въоръжени мъже на мотор, които са я застреляли до дома й в щата Табаско, допълва вестникът.

Страната е една от най-опасните в света за журналисти: повече от 100 убийства от 2000 г. на фона на насилието, свързано с наркотрафика и политическа корупция.

Повечето от убийствата остават ненаказани.

"Репортери без граници" поставят Мексико като третата най-опасна държава за журналисти в света след Афганистан и Сирия.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Смъртта на бивш президент на Египет предизвика съмнения и обвинения

19.06.2019

40
Тръмп: Започва масова депортация на нелегални имигранти

18.06.2019

1504 2
Жители на Бяла ще протестират заради намалена присъда на ром-убиец

17.06.2019

810 9

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

Печално е, че журналистката Норма Сарабия е убита. В Мексико убийствата стават с лекота и без особени поводи. Буньоел пише, че ако минеш между мексиканец и чашата му с питие, е все едно да получиш смъртна присъда. Норма може да е убита заради неща извън журналистическите й занимания или по погрешка. Ако тя бе фризьорка, вероятността да бъде застреляна щеше да същата.

peniko

Знае се, че Мексико е силно демократична държава. Затова половината щати ходят там на почивка. За тях няма за тях санкции, ембарго, и пр ... Е, сега някой журналист дал фира - ами риск на професията 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×