facebook
twitter

Горещи новини

Ограничава се движението на камиони по магистралите днес

89
Илияна Кирилова

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от АПИ. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове.

Забраната не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

В участъците с ремонт на АМ "Хемус" и "Тракия" ще има две ленти за София и една за Бургас или Варна. На магистрала "Хемус" на територията на Софийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел "Витиня".

На виадукта при 51-ви километър трафикът преминава двупосочно в платното за София. Поради ремонт на тръбата за София на тунел "Витиня" на  "Хемус" движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи.

В отсечките с ремонт шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване или да използват алтернативни маршрути.

По "Тракия" в посока Бургас  това е Подбалканският пътI-6, а на "Хемус" в посока Монтана и Видин - проходът "Петрохан" и Искърското дефиле.

За улеснение на трафика през Владая днес ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Органичението за движението на камиони над 12 тона ще има по следните участъци:

  • автомагистралите;
  • път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
  • път I-1 - от Благоевград до ГКПП "Кулата";
  • път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;
  • път I-5 Русе - Велико Търново;
  • път I-8 ГКПП "Калотина" - София;
  • път I-9 Варна - Бургас;
  • път II-18 Околовръстен път на град София;
  • път II-99 Бургас - Царево.

 

 

 

 

Все още няма коментари

Още

Движението по АМ "Струма" ще бъде спряно през нощта заради тол системата

18.07.2019

674
Банов е изненадан, че по Ларгото карат велосипеди

18.07.2019

Емил Василев

188
Движението в тунела "Витиня" ще бъде ограничено

17.07.2019

257

Влез или се регистрирай за да коментираш

×