facebook
twitter

Горещи новини

НАП проведе акция срещу нелегалните превози за чужбина

След проверката в Кърджали обаче няма глобени, а само са съставени протоколи
599
Илияна Кирилова

Акция срещу нелегалните превози за чужбина проведоха инспектори на НАП тази нощ. Те провериха микробуси, тръгващи от Кърджали към Белгия, Холандия и Германия. Всички те превозват нелегално пътници. Само между 4.00 и 5.00 ч. тази сутрин са потеглили поне 5 микробуса. Те не са тръгнали от гарата в града, а от близка бензиностанция. Данните са, че подобен нелегален превоз се осъществявя всяка сряда и събота. Пътниците предпочитали подобен превоз, тъй като им излизал по-евтино.

Данъчните са съставили протоколи, но не успяха да наложат санкции, тъй като самото плащане от страна на пътниците става след пристигането. Сумите варират около 100 - 120 евро. "При предварителен разговор едно от лицата декларира, че този транспорт се заплаща при пристигане в страната. Съответно в Белгия момчето, с което осъществихме контакт, разказа, че заплаща 100 евро", заяви служител от НАП пред "Нова телевизия". Повечето от пътуващите обаче заявили, че са приятели на шофьора, но някои все пак са признали, че си плащат за пътуването.

"Действително се установи, че тук се извършва нерегламентиран превоз към Западна Европа. НАП започна проверки на 172 лица, за които имаме информация, че редовно напускат страната. Вероятно собствениците на микробусите са притежатели на автобусен парк. Ще бъде направена и проверка, която да установи дали доходите им съответстват на това, което притежават", каза пък главният експерт в НАП Божана Илиева.

Ключови думи:

НАП
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Днес е последният ден за подаване на данъчните декларации

30.04.2019

105
НАП проверява 400 души без доходи, купували луксозни стоки

29.04.2019

4047 26
Остава един ден за подаване на данъчни декларации

29.04.2019

196 1

Коментари

Sapienti_sat

Пътниците предпочитали подобен превоз, тъй като им излизал по-евтино.

 

А, стига бе! Колко непатриотично, а и нематриотично!

 

Да не са политици, та да имат право да търсят по-евтинкото!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×