facebook
twitter

Горещи новини

Министърът на културата обещава диалог с читалищата

341
Илияна Кирилова
Боил Банов

Министерството на културата ще организира среща за решаване на проблема с дейността и финансирането на читалищата. Това обяви в Сливен министърът на културата Боил Банов.

Читалищата са недоволни от текстове в Закона за мерките срещу изпиране на пари, които ги задължават да се регистрират като търговски дружества, съобщи БНР.

Министър Банов обеща, че по спорния казус ще се търси балансирано решение, включително в разговора ще бъдат включени и експерти по темата. "Не мога в момента да кажа, това е нормативна база. Пак казвам, ще организираме при нас срещи и то в близките дни. Ще търсим решение".

Банов коментира още и несъстоялия се днес протест на читалищата пред Министерство на културата.

"Моят съветник разговаря, взе информация. Ние ги поканихме на среща. Разумно е да се прецени, да се обмисли. Ще викнем и от финансите хора. Ще намерим балансирано решение. Няма неща, които да не могат да се решат, стига в тях наистина да съществува здрава логика".

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Боил Банов нареди проверка за вандализъм на Белоградчишките скали

13.07.2019

683 12
Сибир настръхна срещу китайски работници

11.06.2019

2879 13
Мерките срещу пране на пари обезпокоиха читалищата

27.05.2019

Диян Иванов

489 1

Коментари

Миряна Б.

  А диалог с прокуратурата за едни пари около Ларгото кога? И отчет за режисьорската дейност на министъра и кой я е финансирал? В кои театри, по кои драматурзи?

stefan111

Ало банов, всеки нормален човек чу какво казваш и независимо как прокуратурата се опитва  да те измъкне на всички е ясно що за стока сте.

 

 

Оригинал на дигитален запис... wtf!?

kissсинджира

Баньо Колтурата скоро ще го сменят, щото Кьовеши като го подхване няма Цаци, няма Маци, и после Боеко ще може да се оправдава "видяхте ли, аз го смених".

тютюн

Добре де, този с кой акъл напомня за себе си преди изборите?

peniko

А то има ли в момента функциониращи читалища? В селото на майка ми имаше такова. Като деца се събирахме там на телевизия, взимамхме книги от библиотеката,  гледахме кино (идваше 2 пъти в месеца).

Огромна постройка на 3 етажа, с киносалон за 300 души, дансинг площадка (може някои да за забравили значението на думата). Добре, че в началото на 2000те последните останали читави старци в селото се хванаха и ремонтираха основно сградата. Казваха ми тогава - ами ние я строихме като младежи, в началото на 60-те, сърце не ни дава да я оставим да се събори...... стои си и сега, но е празна и заключена.

Миряна Б.

 

Този е с акъла на Чеховския герой Плетньов от пиесата "Чайка". Само дето едва ли има топки да се гръмне с  пушката, която виси на стената цели 4 действия.

Миряна Б.

 Пази боже да е любител на скандинавската драматургия.

Диагностик

Има ли още малоумници, които са се вързали на фалшивата новина, раздухана от баба Елена? 😳

Миряна Б.

Номер 8, остроумие ли е титулуването на Елена Йончева  баба? Ами цакам с дама пика - аз съм прабаба, по- стара от нея, а имам и внучка.Моля да не ме пренебрегвате.

Чели ли сте "Дама Пика" от Пушкин? Или сте гледали едноименната опера на Чайковски? Играете ли хазарт? Пазете се от дами Пика - фатални са. Ще ви разорят и после уморят.

Миряна Б.

А хабилитиран диагностик ли сте? Но да се върнем на хазарта. Наблягайте  на триадата тройка, седмица, туз..Днес аз печеля, утре ти.Ще те наричам Герман, като в повестта и операта. .

Миряна Б.

Уж полночь близится, я Германа все нет...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×