facebook
twitter

Горещи новини

КЗП съветва да внимаваме с покупките по празниците

228
Pixabay

Да пазаруваме само от сигурни търговци, иначе рисковете са големи. Това посъветва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНТ. Той посочи, че проблемите за потребителите се делят на две групи - едната е свързана с качеството на продуктите, а втората - с цените и правото на информация.

Трябва да купуваме от търговци и търговски обекти, но не и от багажници на бусове например, защото рисковете тогава са много големи, категоричен бе той, напомняйки, че има законови правила, които трябва да се спазват.

„Моят призив към хората е да гледат внимателно, да следят и съпоставят цените, особено при намаленията“, съветва той. Резервации в последната минути са рискови до някаква степен, макар че и там може да има изгодни оферти. Винаги когато запазваме хотел или пътуване, е много важно да влезем в контакт с този, който предоставя офертата, не просто да гледаме шарената картинката и да четем написаното, допълни Маргаритов.

„По празниците ще имаме дежурни екипи, които могат да извършат проверка, така че нека да ни търсят. Апелирам и към търговците да не спекулират по празниците с търсене на бърза печалба“, председателят на КЗП.

Все още няма коментари

Още

КЗП ще сравнява качеството на алкохола и макароните у нас и в Германия

15.05.2019

Румяна Гочева

135
"Атака" натири цяла комисия от площад "Славейков"

13.05.2019

Юлиана Бончева

2937 2
Жалбите срещу онлайн търговци са скочили двойно

13.05.2019

Алиса Иванова

227

Влез или се регистрирай за да коментираш

×