Quantcast
Каракачанов намеси гейпарадите в дебата за съветската военна техника | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Каракачанов намеси гейпарадите в дебата за съветската военна техника

2459
Илияна Кирилова

"За мен като министър на отбраната и вицепремиер Българската армия е най-важна и е най-голямата ми грижа, докато за „Демократична България“ на първо място е да приветства гей-парадите и да се грижи за „правата на еднополовите двойки“. Но самият факт, че улисани в многобройните си акции в подкрепа на гейовете, са намерили време да споменат и Българската армия – това е един наистина положителен факт". Това се казва в позиция на министър Красимир Каракачанов, разпространена от министерството на отбраната, по повод коментар на Велизар Шаламанов, бивш военен министър и експерт по отбрана.

В позицията се казва още, че в изявление на „Демократична България“, изразена чрез г-н Велизар Шаламанов, "се интерпретира темата с трагичния инцидент с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета". Затова и Каракачанов отговаря чрез пресцентъра на МО.

"„Демократична България“ в своята позиция говори за „опасна руска авиотехника“ и за „опасно малък брой на полетните часове“ за тренировъчни полети на летците. Това твърдение е добър пример за подмяна на причината и следствието. Истината е, че именно заради такъв тип дългогогодишно философстване и бездействие авиотехниката бе оставена без поддръжка и бяха драстично ограничени полетните часове. Така че няма как един проблем да се лекува с още повече от същата политическа причина, която е породила този проблем", посочва министърът.

Според него "Въпросната коалиция смята, че трябва да се обърнем към съюзниците по въпроса за „опасната руска авиотехника“. Очевидно за тази политическа сила е неизвестна безспорната максима, че една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа. Полша например има една ескадрила Су-22 от 18 самолета и две ескадрили МиГ-29 с общо 30 самолета. Този факт по никакъв начин не пречи на Полша да разширява военно-техническото си сътрудничество със САЩ, включително с увеличаване на броя на американските вооеннослужеци на полска територия и с преговори за закупуване на изтребители Ф-35. Словакия пък само преди дни обяви предстоящото сключване на нов договор с Русия за обслужване и поддръжка на изтребителите МиГ-29 на страната на стойност 100 млн. евро за следващите поне 4 години".

"Очевидно е, че има източноевропейски партньори от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси.

Времето на бездействието относно поддръжката на авиационната техника в Българската армия вече отмина. Както е известно има заделени средства до края на годината за ремонт на вертолетната авиация, включително и Ми-17. Правителството отдели и средства за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и за запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигане до оперативна готовност за неговото използване.

Може да се добави и увеличението на заплатите в системата на отбраната с по 10% в две поредни години, както и други положителни стъпки", завършва Каракачанов.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Каракачанов финтира протестиращи пред БНТ

16.01.2021

4840 18
СДС: Радев иска власт на всяка цена, консултациите са параван

11.01.2021

1212 41
Правителството превръща 4 хеликоптера Кугър в медицински

06.01.2021

Обновена

3937 26

Коментари

seyko

Явно на Каракачанов, такива като бойко ноевци, шаламановци му дойдоха в повече.

slaughter
снимка на slaughter

Ами , дошли са му в повече! Рушветите са му дошли в по-малко и е нервен! Иначе е мъж! Голям мъж! Даже наоми кемпбъл беше идвала да го търси , но той ходил да види алла пугачова и се разминали! Но въпреки това ....певци песни за него пеят!

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Предлагам на г-н Каракачанов, за да удовлетвори исканията на "Демократична България", а и всички изповядващи ЕТАЦ, да създаде в БА поне едно военно формирование от ЛГБТ двойки по подобие на  Свещеният отряд на Тива - подразделение от подбрани войници, наброяващ 150 хомосексуални двойки, които формират елитната сила на тиванската армия през 4 век пр.н.е.

Нафарфор

Каракачанов намеси гейпарадите в дебата за съветската военна техника

ми припознал се е

Meto_ot_Interneto

??

Nick F

Питат го що не си върши работата, той -"вие защо биете негрите".  Все едно са го питали за паспортите .....

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Тоя другар все го дърпа към плащане на милиони за съветски боклуци. Явно рестото за тях е по-тлъсто и от него.

вила

Тез "съветски боклуци" смачкаха до смърт райха на фюрера ви и сега виете...

Nick F

Без ленд лиза съветските танкове щяха да са задвижвани от коне и с броня от нерендосани дъски

onzitam

Каракачанов иска да вземе Сидеров в казармата:

https://utroruse.com/article/760042/

Ако това стане...доброволно отивам запас. Старши лейтенант от резерва съм и искам Сидеров да е в моя взвод по време на единичното военно обучение.

Manrico
снимка на Manrico

Има нещо общо все пак между гейовете и руската техника. Правят пищни паради, вдигат много шум, но не са особено плодотворни.

годю

Не изглеждаш глупаво момче, но тук си написал такава гуйня, че повече от това няма как. Надявам се да се сетиш защо.

Пиркс
снимка на Пиркс

Ъхъ. Като "Абрамс", дефлориран от старовремско РПГ?

slaughter
снимка на slaughter

Аз се сещам! Патаму что у годя нет гуя!

годю

Гуй имам. Но имам и благодарност към хората (около 20 милиона), дали живота си за нас . Абе, какво ли да обяснявам, вие сте кастрирани от това...

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Той, милият, бил агент на ДС, шестак. Това обяснява всичко, освен как е възможно да бъде министър в България  2019 година?

 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2

Доси

Су-25 е чудесна машина, стар но корав и доказан боец. Само глупак би го определил като "боклук", но глупаци дал Господ... 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qKyfLIy18Tw

slaughter
снимка на slaughter

Съвет от един глупак: За нищо на света не си сменяй москвича - стар но корав и доказан боец!

Доси

Такава нелепа аналогия само доказва че си много прав... в първата част от мнението си! 

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Тик-так, тик-так... Времето е велик заличител, най-великият.

н16
снимка на н16

А има ли нещо общо между европейските гей паради и руските паради и военна техника? Може и да има. Но само във фантазиите на гейовете))

 

И ако ги е нямало безплатните съветски лицензи, за производство на съветска военна техника - то сега и военни заводи е нямало да има. А НРБ е получила повече такива лицензи, отколкото целия останал "Варшавски договор".

slaughter
снимка на slaughter

Ура другари!

цензура

И за българската армия, и за гейпарадите - все каракачанката се грижи, ма като гледам, парадите ги обгрижва повече ?

inventus

Нищо не е смесил нито намесил Каракачанов! Просто се учудва как на някои хора от педераслъци им е останало време да се занимават и със военните работи.Едно време такива не ги допускаха в армията а ако случайно някой се промъкнеше го уволняваха по болест с някаква фалшива диагноза. Ама мераците им за армията явно са останали и все още.

ИвКо

Има ли смисъл толкова сериозно да се обсъжда един пост с качествата на виц, при това не е от най глупавите.

First Strike

Mum and lesbian lover tear off 9-year-old son’s penis then behead him ‘as he reminded her of her dad’

 

https://www.thesun.co.uk/news/9300395/mum-son-lesbian-lover-murder-killed-brazil/

ИвКо

Без ленд лиза съветските танкове щяха да са задвижвани от коне и с броня от нерендосани дъски

Съвецките танкове са задвижвани със съвецко гориво и масла дето са превъзхождали немецките такива, па и русите са имали акъл да си направят предната броня полегата, а не като тази на американските консерви. Па и не заради ленд-лиза Т-34 е танк на миналото столетие, позитивите от ленд-лиза са на съвсем друго място.

Влез или се регистрирай за да коментираш