facebook
twitter

Горещи новини

Има ли връзка между Борисов и собственика на "Син кръст"?

Разследване на "Свободна Европа" за отношенията на премиера с Борислав Лазаров, чийто мобилен екарисаж има договори за милиони с БАБХ
28453

"Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!".

Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук. Надписът придружава снимка, на която тя и сестра ѝ – Гергана, се намират в дома на премиера Бойко Борисов. Домакинът е прегърнал момичетата и позира пред камина (позната от снимки, които Борисов е публикувал от дома си). 

Кадърът е публикуван на рождения ден на Борисов 13 юни 2019 г. Той бе изтрит преди дни, когато "Свободна Европа" отправи официални въпроси чрез правителствената информационна служба до Бойко Борисов дали познава бащата на двете момичета, както и семейството му. След като премиерът и отговорил отрицателно – снимката бе изтрита от личния профил на Габриела Лазарова.

Майка и баща на двете момичета са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров, разкрива в свое разследване Свободна Европа. Двамата съпрузи притежават фирма “Син кръст 2016”. Това е една от двете фирми, собственици на мобилни инсинератори, които работят по договор за обезвреждане на животински отпадъци с Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). 

Както разкри неизлъченото по "Нова тв" разследване на Генка Шикерова "Война за трупове", от 2018 г. досега само "Син кръст 2016" има сключени договори с БАБХ за над 40 милиона лева. По договор “Син кръст 2016” има ангажимент да обезврежда отпадъци в случай на епидемия, но досега БАБХ нито веднъж не е изпратила инсинераторите в огнищата на заразите. Не казва и какво е плащала на фирмата. Все пак от публично достъпните документи излиза, че само за 34 дни в края на 2018 г. от “Син кръст 2016” са обезвреждали по документи три пъти повече трупове, отколкото позволява капацитетът на мобилната им техника. Само за тези дни фирмата е получила над 2,5 млн. лв.

Заради снимката на дъщерите на шефа на "Син кръст" във "Фейсбук", "Свободна Европа" е попитала министър-председателя познава ли го и в какви отношения е със семейството му. 

Според отговора от правителствената информационна служба, премиерът Борисов, в качеството му на кмет на София, "се е запознал с Борислав Лазаров във връзка с предизвиканата криза с боклука в столицата, която се случи през 2009 г." (б.р. - по това време Лазаров е управител на фирмата-концесионер “Новера”). Тогава Борисов прекрати договорите с фирмите „Чистота-София“ и ДИТЦ, собственост на „Новера“, които чистеха по-голямата част от софийските райони.

"Извън проблема с боклука, който отдавна е решен, премиерът Борисов няма и не е имал никакви други отношения с Лазаров и семейството му", пише още в отговора на пресцентъра на МС.

Относно снимката Борисов уточнил, че тя е направена в резиденция "Бояна", където "момичетата са отишли да изкажат благодарност" за негова намеса, след като "са били с опасност за живота след много тежка катастрофа през 2017 г."

"Премиерът Борисов е оказал съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите", обясниха още от пресцентъра на Министерския съвет. Борисов бил разбрал за катастрофата "по обичайния начин" - след доклад от дежурния  служител в МВР, защото "получава ежедневно и денонощно информация за всеки случил се инцидент". 

В тази история остават няколко неизяснени обстоятелства. Първото е дали за всеки инцидент в държавата, включително пътно-транспортен, се налага министър-председателят лично да разпорежда действията на ангажираните с това институции. И дали всеки, спасен след намесата на премиера, поднася благодарностите си лично в дома му. Неизяснен остава и въпросът как снимката от "Фейсбук" профила на Габриела Лазарова изчезна след първия въпрос, отправен към Борисов – дали познава собственика на "Син кръст 2016" и семейството му, завършва материалът на "Свободна Европа".

 

 

 

 

81

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Локвата на границата с Турция позлати малка фирма с 27 млн. лв.

14.11.2019

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

232 3
Свинар удари с палка служител на БАБХ

12.11.2019

962 7
България е сред лидерите в ЕС по употреба на антибиотици за животни

11.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

812 2

Коментари

Страници

Курти влезе

Познаваме се, познаваме се, но вече не си говорим.

Тренд Петков

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ какво ви внушават...

."Премиерът Борисов е оказал съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите",  Става ясно, че трябва да са му благодарни. Ноо пък изниква друг въпрос....Тези дето това работят в пожарната  и са на дежурство толкова ли са безотговорни, че ако лично ПРЕМИЕРЪТ на страната не ги ритне по задниците, не ебават да отидат да спасяват...Що да се трепят?   Насаждат ни отвращение към тези  хора......като на дебили. Ма хората не са...Те уважават тези мъже,  които рискуват живота си за да спасят нечий чужд...Просто това твърдение,че Борисов е допринесъл с нещо е като в оная реклама, където извода накрая  е...СТИГА ГЛУПОСТИ..

JollyRoger's

Замириса на инсинериран шопар и на любвеобилни течности от И ДВЕТЕ Му поклоннички от хотел “Хилтън“ в Малта... Сигурно са закарали там инсинератора за годишен преглед...🎃🎃🎃

Смрад!

Друм, бе!

ПГеоргиев

Сега и на най-святото ли му посегнахте, бре маскари с маскари!

На рождения му ден ( нищо, че минал преди два месеца).

Ми той какво да направи, че РД е съвпаднал с поднасянето на благодарности.

Да кажат банкянлии, дали опашката пред дома му от благодарни хора и прасета, не е безкрайна. 24/7 !

Едно мачле няма време да изиграе.

"Свободна Европа" - хич не е свободна.

Руски тролове и ушанки! Ватници!

Аман от удари под кръста.

Апартаменти, тераси, инсинератори.

Остава да кажете, че прасето в задния му двор е нелегално.

Мискини!

циникхедонист
снимка на циникхедонист

.... Обезвреждали по документи три пъти повече трупове отколкото позволява капацитета на мобилната им техника... 

Тая работа си е за прокурор. 

И фирмата и ведомството са с двата крака у киреча. 

Да видим ще има ли някво изявление от Румяна Арнаудова по случая. 

ПГеоргиев

Кой от всички прокурори?

Този дето "ти си го избра" или друг някой?

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Ресорният

ПГеоргиев

Колега, ако погледнеш те са у киреча не с двата крака, а до върховете на носовете си.

То не бяха едно или две киречни изпълнения.

Ама точно прокуратаурата се е заела с маркучите да измива киреча, за да заблестят с пълната си сила.

Как го бе казал народа: " Надай се булка за ..."

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Няма спор, по този въпрос, колега. 

На мен ми е интересна реакцията на Прокуратурата по конкретния казус, или липсата на такава, съответно. 

ПГеоргиев

Най-търсената стока ще стане футболния екип на "Бистришките тигри".

Такова дране ще настане на футболки, че ще хвърчат искри.

 

erkek

От цялата работа най-много и Лазаров да замине за някоя Валенсия

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Лазаров е по-малкия грешник

"Не е луд тоя дето яде баницата..."

Разпоредилият плащането е за затвора.

 

bay Dragan

Много золуми! Непрекъснато се ъпгрейдват , след ден - два се забравят и утичат в клоаката. Край нямат.

Миряна Б.

Дали има връзка, няма как да знам, но все повече се уверявам, че е балканският - източно-западен Калигула:

 

Древните автори го окачествяват като напълно луд, като тиран. Днешните изследвания се опитват да извинят лудостта му с напрежението от трудното му детство или с това, че е останал неразбран – всъщност по-голямата част от сведенията за Калигула са били създадени от хора, произхождащи или свързани с благородните патрициански родове, аристокрацията на Рим, от чиито среди произхождали повечето жертви, засегнати от тиранията на Цезаря. Едно нещо се знае със сигурност – той се оказва напълно неподготвен и неподходящ за император. Някои може да кажат, че е бил прекалено млад, но Август е едва на 18, когато Юлий Цезар е убит. Други приемат, че стресът, на който е подложен Калигула, неговата неопитност и не на последно място интригите около него, са причина за лошите му прояви.

тютюн

Двете дами пасват за ръководителки У администрацията Му, каквито наспорил Бог. Неграмотни, но любящи.

ПГеоргиев

На опозицията, не само на БСП, а и на разните "демократи", дюшеш им идват всичките тези скандали.

Ма те са серсеми. Пекат се по станциите на НС и МС, маат кюфтета и с досада четат новините - къде чума, къде пожари, къде убийство.

Или не искат да управляват.

Но и двете са възможни.

 

тютюн

"Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!..."

Йончева им махна смокиновото листо и кфо? Народът извърна глава, че му беше неудобно.

ПГеоргиев

Не е само до парите.

Явно българинът има нерви от корабни въжета. Немат скъсване.

В туй отпускарско време да го занимават с глупости.

Че на някой му убили прасето.

Или, не дай Боже, детето!

Ся, да мине отпуската, да се върне от морето. После един месец докато влезе пак в час.

Местните избори са досада. И едните и другите са маскари, ама ще гласуваме за неговите хора, щото утре може да ме шитнат от общинската администрация.

Ще дойде Коледа и Нова година.

И айде пак пролетта д асе хванем за зелено.

И така приказка без  край.

Wolf ACE

Очевидно не само заровените прасета смърдят, ама така е, от край време, покрай Банканския чудотворец..

Важното е "емоций" да има /според поста във Фейсбук/. Между другото, постът отразява вярно нивото на "любящите го, вечно признателни" - неграмотни, ама верни до гроб...

Лошото е, че за близките до сърцето Му, "дето никога не ги оставя" "емоцийте" са едни, пък за нас, останалите, са съвсем, съвсем други..

Хак ни е, че търпим тая измет, която е толкова некадърна, че даже не може да открадне и да си замете както трябва следите...

OldTen
снимка на OldTen

Брей, големи разкрития, мани, мани!!! Много ялови тези атаки бре юнаци, чак смешни.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Кво думаш?

Разхищението на публичен ресурс за неизвършени дейности е обичайна практика, а?

Направо да се разплачеш от смях. 

TheExperience

КОКАИНЪТ на БОЙКО, ЦВЕТЕЛИНА, БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ…

Коментар под статията във „Флагман“:

„Единственната фирма, която внася банани в България е на Цветелина Бориславова. Това ще го кажете ли? Ще кажете, ли че има бананови гори в еквадор? И че всеки банан в България го внася тя? А това, че и пристанището в Бургас е нейно? Колко лесно. Имаме гори в Еквадор, имаме и пристанище имаме и слъчайно премиер наш човек. Това дали е случайно? Или просто една малка част от голямата пратка, която е влязла????“

 

de_Ruyter

То само разхищението на обществени средства да е, с мед да го намажеш. Ама как герберчето от амбразурата да схване всичките тези случаи на свински грип, пък чума, пък птичи грип, пък син език. Всяка година някаква зараза броди из земите на България. Специално за свинската чума предупрежденията бяха от две години насам... обаче ние заравяме трупове из цялата страна, щото частните инсениратори трябва да точат милиони, докато екарисажите създадени за тази цел, седят и фалират и се затварят. За цяла България останаха само два! 

 

Герберухото е семпло същество, казали му да се хвърля, то се хвърля без мисъл и посока... ей го на... скандал ли било? Интересно, според среден гербер, какво ли е обществен сакндал заслужаващ оставка? 

😂

циникхедонист
снимка на циникхедонист

От оставки файда йок. 

Ама както спомена колегата, Прокуратурата вместо да действа с камшика ползва маркуча.

маняна
снимка на маняна

Според средния жгребер бананите на прах са полезна хранителна добавка, спомагаща за коригиране на кръвното налягане у вишите партийни фонкционери, а корите им се ползват за приплъзване на гласоподаватели към правилната бьолетина по време на кмецки избори.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Хумана 1 и Хумана 2

Най-добрата храна за вашите деца.

Гарантирано качество от производителя. 

Кристално чист Хуманизъм. 

ПП

Да не се бърка с Комунизъм

:) 

volog2

Ще е като с братовчеда Радо. Бил ги е, ‘бал ли ги е, но преди много време и оттогава не си приказват

Елемент Э
снимка на Елемент Э
На всички е ясно, че са близки с бащата на момичетата . И то от много години. И карти си играят заедно Но лъжливия ББ никога няма да има куража да си признае.
маняна
снимка на маняна

Източници близки до Булгаристанбаши намекват, че инсинератора е  санитаризирал 14 тона чушки капия по време на миналогодишното варене на лютеници в Резиденция Бояна. Капиите са били поразени от сенегалско мораво рогче и са били предназначени за загробване в буркани. Впоследствие чушкопекът е бил предоцтъпен на отбора на Бистришките Тигри, които както вече знаем го очукали до неузнаваемост тренирайки дузпи на празна врата.

Звън®
снимка на Звън®

Снимката от дописката е от подземната механа на Негово Високотиквие Тиквоний I Хипертоник. На фотографията той е цивилен и ще го разпознаете по късите гащи. Над механата, на около 42 метра, 135 градуса азимут е лятната кочина на владетеля. В нея са настанени Евстати и Парангалица - прасета порода кулска мангалица. Те са истинските собственици на мобилния инсинератор "Син кръст" - бензинов двигател, 608 к.с., автоматична скоростна кутия, металик, изцяло поръчково изпълнение с много екстри: кожен салон, климатик,  пиано бар, дансинг за наколни танцьорки и маса за тенис. Двете прасета - тези ненаситни кулски мангалици - за да пестят данъци са регистрирали инсиниратора "Син кръст" като мобилен чушкопек. Тиквоний I Хипертоник не е знаел за коваранта измама на двете снинки. Те са предадени за разпит на злодеите от БАБХ. Заплашва ги загробване чрез осаламяване.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×