facebook
twitter

Горещи новини

Ген. Атанасов: Операцията срещу НАП е на среди, близки до властта

Така информацията ще бъде легализирана и използвана срещу определени лица, твърди още той
3905
Снимка: Архив

Реалността с изтичането на данни е опасна за всички структури, но това не притеснява властта. Тази операция, и за това според мен има публични данни, е организирана, контролирана и проведена от среди, близки до властта. Това заяви ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ пред bTV по повод хакерската атака, довела до изтичането на данните на близо 5 млн. души.

Според него целта е тази информация да бъде публично легализирана, така че "медийната машина на властта да си бърка вътре и да си вади каквото си иска". Атанасов обясни, че властта има контрол върху медийната машина. В медиите на властта се вади класифицирана информация, експлоатира се за определен случай и никой не си задава въпроса откъде тя попада там, заяви той.

Ген. Атанасов бе категоричен, че основният отговорен за пробива е финансовият министър Владислав Горанов. "Той излезе и каза: Няма страшно, най-много съпругата на някой мъж да разбере, че има сметка в чужда банка. Започнах да си мисля дали няма и конкретен човек, за който го казва това", вметна той.

Той подчерта, че случилото се е било отразено от всички световни медии и международният отзвук е бил изключително голям. Смятате ли, че нашите партньори, западният свят, НАТО, ЕС не наблюдават внимателно средата и не са наясно какво става тук, запита риторично той. Според него скандалът с теча на данни от НАП може да ни попречи за Шенген.

По думите му обаче правителството на Бойко Борисов и близките за него среди не се интересуват от приемането на България в Шенген и прекратяването на европейския мониторинг над страната ни.

"Проблемът е политически, защото Борисовата държава е в перманентна криза. Не минава седмица без скандал (...) Първата причина за това е повсеместна тежка корупция и некомпетентност. За всички структури на държавата е опасно, но това не притеснява властта", каза Атанасов.

Той разбрал, че в изтеклите файлове има данни и за него. Това обаче не го притеснявало. 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАП отваря специален сайт за наредбата "Недоразумение Н-18"

20.02.2020

2067 4
От понеделник НАП изисква нови софтуери от гражданите и фирмите

15.02.2020

4196 11
Бонус след фиаско

09.02.2020

7140

Коментари

urupuchi

 Смятате ли, че нашите партньори, западният свят, НАТО, ЕС не наблюдават внимателно средата и не са наясно какво става тук

 

Наясно са, как да не са. Например, че правителството купува обещания за играчки, без парламента да се интересува от цената. 

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Този печели медала за хахо на деня.

Тъмно пиво

Не съм сигурен. Хаховците в България вярват на баце.

Желязко Желев

           Напротив.Стила,характера,почерка е на среди около ген.Атанасов.Въздържах се да го напиша защото тезата ми е точно с толкова доказателства колкото и неговата.Ама от балалайки ГЕНЕРАЛИ.

PlaNed
снимка на PlaNed

Клетия Генерал Наско да не се е поболял нЯщо, че обвинява в прав текст министър Маринов в лъжа за руската връзка?

HBK

Няма съмнение, че ген. Атанасов е един от най-информираните и интелигентни политици в политическия ни терариум. Радвам се, че неговите думи подкрепят това, което ние вече казахме:

 

Бандидският клан на болшевишката мафия (Али Баба и 40-те разбойника) реализираха добре планирано мероприятие:

 

 а. публикуване на селективно подбрана пикантна информация за някои от политическите си противници и техните спонсори,  

 

б. Нихилирани на още по-пикантна информация (кредити, закъсняли плащания) за някои от собствените разбойници и техните спонсори.

 

в. Захлебване на по-дребните бандити от структурите на „службите” с предоставяне на достъп до банковите сметки на редовите Българи. Това са същите онези „специалисти” по банкоматите, които вече не виреят по света (светът стана по-малко толерантен към техните „изяви”).

 

г. Пълнене на партийната каса в Подготовка за приближаващите местни избори (по Бай Ганювски).  

сталкер пустиняк

О, този скандал идва дюшеш на управляващата класа. Сега като се спомене за машинно гласуване ще реват, че няма как да стане, ето, вижте какво стана с НАП. Та това ме навежда на мисълта, че този фаул е направен нарочно от управляващите тарикати. Или най-малкото под благосклонното му бездействие. 

blue_fish

Стилът е ченгеджийски, а сегашната власт така или иначе има достъп до цялата информация, ако поиска.

Струва ми се, че потенциалът за манипулации с частично разсекретените досиета вече се поизчерпа за последните 30 години. Следват личните данни от НАП. 

paragraph39

/:/ Тази операция, и за това според мен има публични данни, е организирана, контролирана и проведена от среди, близки до властта. Това заяви ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ пред bTV по повод хакерската атака, довела до изтичането на данните на близо 5 млн. души...

.........................................................................................................................

Само да напомня, че:

Всеки, когато узнае за извършено, извършващо се или подготвяно за извършване ПРЕСЪПНО деяние, е ДЛЪЖЕН да уведоми/ С ОТГОВОРНОСТ на Свидетел- за Лъжесвидетелстване или Набедяване!/ съответните органи в държавата!

А публичното оповестяване на това узнаване, преди да е уведомен съответният орган и без негово съгласие, е в полза на Извършителя/ите/ на престъпното деяние, тъй като Извършителят вече ще има информация, че деянието му е разкрито- и ще предприеме мерки за възпрепятстване на Правосъдието: лично укриване, укриване или унищожаване на доказателства, обработка на свидетели и прочие!

И това го знае и разбира дори всяко хлапе!

КАЗАХ!

............

Справка:

НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС

...

Задължение на гражданите и длъжностните лица за уведомяване
Чл. 205. (1) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
(2) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.
(3) В случаите на ал. 1 и 2 органът на досъдебното производство незабавно осъществява правомощията си за образуване на наказателното производство.

HBK

Доста по-интелигентния (от някои уважаеми Форумци) генерал се е предвидливо застраховал:

 

Тази операция, и за това според мен има публични данни, ...

 

За останалите Форумци е ясно, че да се осланяш на добросъвестността и „независимостта” на родната прокуратура е “Causa perduta”. Сигнали за „проблеми” в КТБ например имаше безброй (разбира се не от Банковия надзор), но това не попречи на поръчковата цацатура да вземе активно участие в дискриминирането на банката и прехвърлянето й в други ръце.

paragraph39

HBK,

Ако опонираш на моята позиция, изказана от мен тук в постинга ми от Нед., 21/07/2019 - 23:24, значи, или криво си ме разбрал, или се правиш, че НЕ си разбрал?!

Позицията ми е от ясна по-ясна:

Първо, Законът/НПК чл. 205- виж в постинга ми!/ ЗАДЪЛЖАВА Гражданите и длъжностните лица да УВЕДОМЯВАТ/"донасят"!/ органите на досъдебното производство, ако са узнали за извършено, извършващо се и подготвяно за извършване престъпно деяние! ЗАДЪЛЖАВА, а НЕ препоръчва!

Второ, уведомяването на органа на досъдебното производство трябва да бъде ПРЕДИ уведомяване на /в/ медиите! Обяснил съм защо- в постинга ми!

Трето, НЕ съм твърдял и НЕ твърдя, че Прокуратурата/"Цацаратурата", "Прецактурата"/ ще си свърши работата, както трябва и както е ДЛЪЖНА! 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш