facebook
twitter

Горещи новини

Десислава Танева е предложена за нов земеделски министър

Подалият оставка Порожанов: Положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно
16619
Илияна Кирилова
Десислава Танева (вляво)

Десислава Танева най-вероятно ще е новият министър на земеделието храните и горите. В деловодството на Народното събрание бе внесен проект за персонални промени в правителството. В него Десислава Танева е предложена за нов министър на земеделието, храните и горите на мястото на подалия оставка Румен Порожанов.

Танева бе министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г.  От 10 май 2017 г. тя е председател на Комисията по земеделието и храните в 44-ото Народно събрание.

 

По-рано днес министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от МС.

"Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно - заяви министър Порожанов. - В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент. Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси."

Румен Порожанов изказва също така своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

-------------

Досега оставки от третия кабинет на Борисов подадоха много министри. Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването, напусна на 30 октомври 2017 г. Той бе уличен, че като началник на ВМА е сключил договори за близо 1,6 млн. лв. с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете.

През август 2018-а пък оставки подадоха трима министри наведнъж - заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души: транспортният Ивайло Московски, вътрешният Валентин Радев и регионалният Николай Нанков.

През ноември 2018 г. последва оставката на вицепремиера Валери Симеонов, след като 26 дни майките на деца с увреждания протестираха под прозорците на Министерски съвет. Майките искаха оставката на Симеонов заради неговото изказване, че те са „кресливи жени, които спекулират с децата си”.

В началото на 2019 г. избухна скандалът с апартаментите на управляващите на преференциални цени. Заради него подадоха оставки правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

През април пък зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка заради проверка на прокуратурата за злоупотреби с евросредства. Манолев отрече обвиненията и обяви решението си за оставка като лично. Борисов прие оставката му. 

Министрите на труда Бисер Петков и на енергетиката Теменужка Петкова също подадоха оставки още през 2018 г., но Борисов не ги прие.

73

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ остави кмета на Стамболийски на партийния му пост

19.02.2020

Обновена

5777 12
Държавата няма намерение да поема първите 3 дни на болничните

13.02.2020

622 2
203 000 домашни прасета са били покосени от чумата у нас

12.02.2020

239 6

Коментари

Страници

Предводител на ...

Пореден личен акт с неясен сексуален подтекст.

Sapienti_sat

? Според стадарта!

ЗИЛ131

Кради, кради, после оставка като морален акт. Тези ни се присмиват!

Bacho Кольо

Ами какво стана с оня мушморок КОНПИбарбекюто?!?

 

И само с едни оставки ли ще се разминат тия пладнешки айдуци?

Тъмно пиво

  А с Краси петте тераси?

Miranda
снимка на Miranda

Е то би било голям гьонсуратлък да не подаде оставка. Та той си е за наказателна отговорност.

Adolff

Един по един,до един!

MAPOH

Сега остана само Бойко да си подаде неговата.

mr_self_destruct (непроверено)

Баце трябва да си избере главпрокурор първо пък тогава ще стори тоз морален акт.

kissсинджира

Човека се накраде, време е за заслужена почивка. Докато не сменят Цацата никой от герберунгелите няма да бъде пипнат, а вместо това изпран, та избелен.

 

И толкова ли е трудно да се разбере колко туристически данък за нощувки са плащали къщите за гости? Няма компютри ли? Ако няма компютри няма ли някакви тефтери? Това е работа за две минути. Медиите сливи ли имат фостата та не питат?

Тъмно пиво

Че с какво Цацаров е по-лош от Борис Велчев? Колко герберунгела и подобни пипна Велчев? И колко от оная тройна коалиция пипна Велчев? Колко от Гоцевите спонсори пипна Велчев? А? 

volog2

Велчев не пипна никой, но и не мачкаше невинни, опозиционни общественици, журналисти, че  и деца.

Тъмно пиво

Ма не си много сигурен, нали!

kissсинджира

А ти сигурен ли си, че като не е Цацаров ще е Велчев? Откъде ги извади тези размисли и пасти в стил "Тома Биков на амбразурата с кот да е, само да каже нещо против"? 

hamer

От всички европейски пррограми се краде, нали на тези пари всички властимащи крепят властта си чрез гласоподавателите-ползватели по тези програми. Но тази част за къщите за гости от ПРСР /Програма за развитие на селските райони/ е възможно най-неадекватната за условията на Територията. Как може да се очаква в села, където има обществен транспорт два пъти в месеца и до които няма читав път, да има туристи, да има оборот, да има назначен персонал, да се плащат такси, данъци и пр.? Някой проверил ли е изрядните ползватели, които са изпълнили всички условия, регистрирани са, имат отчетност и пр. какъв оборот реализират през годината, колко гости са преминали през тях и т.н. Кой от тук пишещите колко пъти е посетил някаква къща за гости  някъде на м.та си в България? Въобще е толкова тъпа програмата в тази си част с очакванията, че така щял бил да се развие бизнес? В село с 20-на души население, където им карат хляба от най-близкото селище веднъж седмично? И ако в годината дойдат все пак заблудени гости, как си представяте, че заради тях някой ще инвестира в отварянето на магазин, на заведение или каквото и да е, как ще издържи на "навалицата" от туристи?  Тези програми се приемат без възражения именно заради възможностите да се черпи ресурс от тях за политически, а не икоомически цели.

Хулиган

Морален акт, който въздига борбата с корупцията до нови висоти...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata...

Лoвkия

Браво!

Яна

На кое браво?

Хумангоид

Изтървахме им вече бройката на оставките. И това - без работеща опозиция. Два сайта му разказаха играта на Бабуина. Да кихнеш срещу него - и е паднал. 

Байпас

Така беше някога в казармата!?Ако си ефрейтор-разжалване!Ако си редник-дисцип!?⛓

Zmeja

Слушам вчера един от кандидатите на ГЕРБ. Според него това били "битовизми", важни били европейските ценности. Направи ми впечатление, че не употреби "евроатлантическите". Защо ли?

rorik

Нали искахте борба с корупцията . Ето ви пример. 

Кога Корни, Еленка, Президентът ни ще подадат оставки???

Пиркс
снимка на Пиркс

Борбата с корупцията свършва при бай Ставри, Бахур ханъм. Аре у лево.

Zmeja

Кога Корни, Еленка, Президентът ни ще подадат оставки???

Снощи Антон Тодоров при Коритаров ни убеждаваше, че виновни за последните убийства в страната са БСП и Нинова. Тяхното говорене било създало такава атмосфера в България, че народа бил "изтрещял".

Явно някой е изтрещял!

dream team
снимка на dream team

Корупция, Рори, е когато министър или друг правителствен служител, действа в официалното си качество за придобиване на лична облага.

 

Тъмно пиво

 Отговор на 20:

Говори се, че няма места при бай Ставри. Било фрашкано при него с ония от тройната коалиция...

hamer

Страдате за БСП или? ?На кого му пука кой е партиен лидер на БСП?? А за президента си има конституционен ред.

Тринити

В Абсурдистан оставката от поста се разглежда, като висш акт на "наказание".Краде си здраво чиновникът(министър,кмет и вся остальная),после някакъв Бивол му разравя туй що е из.....таковал,Буцю го удря на молба и хоп-администраторът подава оставка!И.....ДОТАМ!Т'ва следствие,прокуратура,съд за тогова.....?Ми...НЕ!Щото той бил вече "наказан"!!!Освен туй бил мно'оо свестен човек,добър,с висок морал!Абе тия хора наистина са ни взели за стадо!За рая!А не сме ли.....?

Яна

Ами рая сме.  След  като има хора, които при доказани кражби застават на амбразурата в тяхна защита, какви сме?

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Това е добре. Защото този е емблематична фигура за голямата корупция.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш