facebook
twitter

Горещи новини

Десетки хиляди скандират срещу Вучич на протест в Белград

594
ЕПА/БГНЕС

Десетки хиляди сърби се стекоха на 11-ия протест “Един от пет милиона” в събота вечер в Белград. Протестът завърши пред Скупщината със запалени факли и голям транспарант с надпис “Започна се”. Нов протест е насрочен за следващата събота, съобщи БГНЕС.

Участниците носеха и плакати с надписи: “Повръща ни се от твоите успехи”, “Истината е скъпоценна, затова рядко я използваш”, “Вучич ти си супер, но по-добре се махни”, “Вучич е най-смелият в света, защото от нищо не се срамува.”

В протестите, започнали през ноември след нападение срещу журналист, вече активно се включва и опозицията, която заявява позиции. На марша снощи основното послание бе свързано с “Договора с народа”, който представителите на опозиционните партии обединени в “Съюз за Сърбия” поемат ангажимент да спазват, когато дойдат на власт. Гражданите имаха възможност да се разписват върху документа и да го пускат в кутии.

Вече три месеца, всяка събота, продължават протестните походи в Белград под мотото “Един от пет милиона” с многобройни критики към властта, а основното искане е оставката на сръбския президент Александър Вучич. Това мото се роди, след като Вучич заяви, че дори 5 милиона души да излязат на протест по улиците, той няма да подаде оставка.

Ключови думи:

Сърбия, протести, Вучич
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Джакарта въстана срещу преизбирането на Уидодо

23.05.2019

2
Десетки хиляди европейци протестират срещу национализма

21.05.2019

252 13
Сърбия реши Денят на славянската писменост да бъде официален празник

16.05.2019

2061 18

Коментари

protor

Ако властта се смени, ордените, връчени от старата власт, продължават ли да важат? За един приятел питам.

ИвКо

Добре си правят србите, знаят добре че няма по добър от него, но го ръчкат да не се опуща и да бъде още по качествен.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×