facebook
twitter

Горещи новини

Депутатите пак отрязаха Борис Джонсън за предсрочни избори

Веднага след гласуването, парламентът беше разпуснат за пет седмици
1401
EПА/БГНЕС

Провали се и вторият опит на британският премиер Борис Джонсън да предизвика предсрочни избори на Острова, съобщава Нова тв. В нощта срещу вторник депутатите в Лондон не подкрепиха искането на министър-председателя, което е шесто негово поражение в парламента за по-малко от два месеца на поста.

След края на гласуванията депутатите бяха разпуснати и няма да работят цели 5 седмици в навечерието на Brexit. Идеята за това беше на Джонсън и е една от причините много народни представители от неговата партия да се настроят срещу правителството. Сега премиерът или трябва да договори нова сделка с Евросъюза, или до 19 октомври да поиска от 27-те да отложат Brexit с три месеца.

Британският премиер Борис Джонсън обеща да се противопостави на парламента и да „изпълни плана си“ да реализира Брекзит на 31 октомври на всяка цена, пише базираното в Брюксел издание New Europe, цитиран от Фокус.
Министърът на финансите Саджид Джавид потвърди думите на министър-председателя, като заяви пред BBC, че Джонсън ще се опита да постигне ново споразумение за Брекзит по време на срещата на Европейския съвет в Брюксел на 17 октомври, но няма да иска отсрочка, а освен това отново увери, че Обединеното кралство се разделя със Съюза на 31 октомври.
Министърът на външните работи Доминик Рааб също подчерта, че правителството няма да иска отлагане на член 50 преди 19 октомври, като посочи, че приетият от парламента закон миналата седмица е „отвратителен“ и „предвижда множество отлагания, които на практика биха ни принудили да приемем условията на ЕС, независимо колко са отмъстителни, наказателни и сурови“.
Законопроектът, приет миналата седмица, изисква Джонсън или да приеме нова сделка в парламента до 19 октомври, или да получи одобрение за Брекзит без сделка. Ако не успее, Джонсън ще бъде законово задължен да поиска удължаване на датата на излизане на Обединеното кралство до 31 януари 2020 г.
Британският премиер не може да свиква предсрочни избори без мнозинство от две трети в парламента и не може да приеме законодателство без мнозинство. Джонсън е в ситуация, когато трябва да прилага законодателство, което не е въвел. Очаква се той да се опита да предизвика предсрочен вот още веднъж преди 31 октомври. 
 

 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Икономист" прогнозира предсрочно падане от власт на Борисов

12.11.2019

11095 61
Британците ще гласуват през зимата за първи път от почти век

31.10.2019

104
Джонсън иска избори на Острова на 12 декември

24.10.2019

1018 6

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

А пък Джонсън отряза Парламента...

 

:)

 

Борис Джонсън :

 

Римейнърите не трябва да хранят никакви илюзии. На 31.10 излизаме със сделка или без сделка .

 

:)

 

Анализаторите казват , че Джонсън има още бая ходове  :

 

1. "Подкупва" държава от ЕС  да блокира отлагане.

 

2. Заедно с еветуалното писмо за отлагане праща второ писмо с което казва, че не е съгласен с първото писмо !!!

 

3. Чисто и просто си слага "главата в торбата", не се съобразява със закона а после да "става каквото ще". Нали Великобритания ще е изведена от ЕС.

 

 

rki

Ще-ще...

 

БоЖо вече се записа в историята като лидера, който закопа торите, остава да добави към титлите си и гробокопача на ЮК. :D

nottheone

тоя цигански пазарлък доскучава и дотяга.

голема нахална досада са англичаните, бетер шопи.

ако искат - да си линчуват мей. или да си върнат индо-пакистанците по родните места.

ЗИП
снимка на ЗИП

Тва е само възпаленото съзнание на римейнърите и берачите на ягоди...

 

:)

 

Торите водят в проучвания, Джонсън си е премиер и сега цял месец няма да има парламент !

 

:))

ЗИП
снимка на ЗИП

Aпропо онзи комедиант спикера все пак успяха да го накарат да се разкара от поста си ! Беше мноо пристрастен....

 

 

wreckage
снимка на wreckage

Беркоф се уволнява сам, ф момент който лично той избра.

Неговият приемник ще бъде избран од този парламент, ф който както знаем(тебе те слагам при знаещите за компания, не че наистина знаеш), торитата са ф малцинство.

 

Боджо трябва да изпълни закона и да иска одсрочка. След като я получи, ф некъф момент ще има избори.

Кво ще стане на тези избори, не е ясно. Засега.

Бухта

Божо вече остана в историята като консервативния лидер, уволнил внука на Чърчил, който е много по-изтъкнат консерватор от този хищник на грозновати женки. В момента се бори сам със себе си за приза "гробокопач на консерваторите", с опция за разширяване на наградата с "гробокопач на Великобритания".  Във всеки един случай ще са му нужни само няколко седмици извън поста, за да разбере какви ги е натворил.

 

Торите са вече 5 милиона избиратели назад, а Фаража налива ли, налива вода в мелницата на Либерал демократите с предложенията за пакт с Консервата.

 

Както казват вече много римейнъри, тайно в себе си се надявам на брутален брекзит, та да може най-накрая беззъбите от Севера да разберат, че не Европа е виновна за бедите им, а същите ония, от които изкласи този джобен диктатор. 

 

 

ЗИП
снимка на ЗИП

И все паk Великобритания е наистина очарователна демокрация.

 

Вижте само как "беззъб" гласоподавател от Лийдс спори с британския премиер на улицата.

 

Не виждам "горили" около Джонсън а тоя гласоподавател си беше бая "налуден" при това с "габарити"...

 

https://www.youtube.com/watch?v=fSygWN-qMfY

 

:)

Бухта

Ми той тоя е най-вероятно е (вече) римейнър бе, Зипче. Определено иска иска сделка. Да ти преведем, ако не вдяваш

wreckage
снимка на wreckage

Гласоподавателят си беше съфсем наред, беше ноо ф час с Боджо-Къмингсовата стратегия  и зададе основателни въпроси на тоя палячо.

 

Що не си ф Брюксел, а ф Морли, Лийдс?

------------------------

 

Един ноо възпитан човек се среща с Боджо:

 

https://www.youtube.com/watch?v=V0S4sIwEOxE

 

 

Бухта

А това са " имперските приятели" на Зипа - те са за клиничен Брекзит и мейк грейт ъгейн

 

https://www.youtube.com/watch?v=OjCf0eDnQoQ

wreckage
снимка на wreckage

ЗИП е прозрачен като врата на мол, ако не и по-прозрачен.

wreckage
снимка на wreckage
Кара Колю

А бе, май е дошъл сезона на тръмповците 😁

wreckage
снимка на wreckage

или почва да отминава. Трудно е да се каже.

rki

След като това хубаво момче вчера намекна, че торите обмислят да прекарат Споразумението на Мей, но с първоначалния вариант на бакстопа предложен от ЕС - да важи само за NI:

 

ERG stalwart Andrew Bridgen on @BBCPM saying the only way he could see a NI only backstop being acceptable is if it was put to an NI-only referendum.

 

днес DUP са се спретнали за спешна среща с БоЖо:

 

Laura Kuenssberg @bbclaurak

57m

DUP leader Arlene Foster in London today - sources playing down idea that somehow a NI backstop can be resurrected as a magic solution to getting a deal done - she's likely to see Johnson sometime this afternoon

 

 

Стоф

Джонсън е безскруполно момче за поръчки. Освен задръжки липсва му и друго, но то е по природа. 

kaily
снимка на kaily

Начи имам разни приятели из фейса от Англия и всичките са срещу Брекзит или се отнасят много предпазливо към излизането и биха искали да има споразумение.

И един единствен приятел, който не знам откъде съм завъдила, от Кюрдистан, учил в Букурещ, живеещ в Лондон, който подскача и се радва на твърд Брекзит. Не знам що така сред моите приятели нативите англичани са срещу твърд брекзит, а придошлите новопокръстени са за твърд.

wreckage
снимка на wreckage

След като това хубаво момче вчера намекна, че торите обмислят да прекарат Споразумението на Мей, но с първоначалния вариант на бакстопа предложен от ЕС - да важи само за NI

талибаните загубиха значение фмомента, фкойто Боджо промени парламентарната аритметика ф посока на самоубийство. Одтук нататък той има свободата да се съгласи с минаваща през Ирландско море граница между ЕС и UK. Което спасява споразумението од Разпети петък. Което потенциално очиства вероятността од предизборно споразумение между торитата и Фарадж. Което потенциално очиства вероятността од no deal brexit. Което потенциално очиства торитата като "партия на властта". Което потенциално очиства вероятността од разпад на UK.

--------------------------

 

Oliver Murphy‏ 

@OGMurphy1

 

 

A source inside Number 10 tells me the PM & Gove have said if Yellowhammer documents are released into is the public domain “Brexit is over” in cabinet meeting. This would explain why MPs raised information suggesting Gov't is circumventing publishing the Yellowhammer docs

rki

Талибаните не само в NI. Торите също са дълбоко разделени по отношение на WA със или без бакстоп. Май дори групичаката на ултрасите е разделена:

 

Paul Brand @PaulBrandITV

29m

NEW: Senior ERG source tells me if PM goes for an all-Ireland backstop and throws DUP under the bus then there’s no way a new Brexit deal can get through the Commons. “If he does that to the DUP I can’t believe Jacob [Rees-Mogg] would vote for it either.”

 

 

Моята прогноза я казах оня ден - очаквам БоЖо да вкара Споразумението на Мей но с ирландски само бакстоп. Дали ще поиска торите да гласуват за него или против - предстои да видим. Ако успее да ги строи горе долу да гласуват ЗА, то освен гласовете на отлюспените, ще му трябват поне още 30-40 гласа от опозицията, ако не и повече  - не вярвам Корбин да се прецака като остави БоЖо да достави Брекзита, така че клоуна трябва да разчита на ребълите сред лейбъристите.

wreckage
снимка на wreckage

и аз иам подобно предположение, но не мисля, че Боджо ще посмее да го артикулира идущите 5-6 седмици.  Фактът е, че DUP вече не върши никаква работа ф затворен парламент и -43 "мнозинство". Фактът е, че тва решение ще бъде поткрепено од ЕС и е силно вероятно да докара някакво мнозинство ф парламента, предвит че към 40 човека од лейбъра ще го поткрепят.

 

Проблемът е, че ако мине, Боджо ноо вероятно ще загуби изборите и торитата ноо вероятно няма да помиришат власт двайсе години. За да се избегне тва нежелано(за торитата) развитие треа ноо спин, треа да фпрегнеш нечовешки медиен ресурс. Какъфто Боджо няма.

 

Конференцията на торитата ще е интересна.

paragraph39

AFP: Великобритания обвини Иран в нарушение на гаранциите за освободения танкер

10 Септември 2019

Великобритания обвини Иран във вторник, че е нарушил уверенията, че танкерът, задържан край Гибралтар по-рано тази година, няма да транспортира нефт до Сирия и извика иранския посланик в Лондон, за да му отправи официален протест, предава AFP.
"Вече е ясно, че Иран е нарушил тези уверения и че петролът е бил прехвърлен в Сирия на престъпния режим на президента Башар Асад", заяви външното министерство на Великобритания...

 

wreckage
снимка на wreckage

Шотландски съд обяви затварянето на парламента од Боджо за незаконно

 

😁

 

https://www.theguardian.com/politics/2019/sep/11/s...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×