Quantcast
42-ма души починаха от COVID-19 през последното денонощие | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

42-ма души починаха от COVID-19 през последното денонощие

С 2243 скочиха случаите на заразени с коронавируса у нас, за първи път това са 29% от изследваните
Обновена
9 070
 Илияна Кирилова

Нови черни рекорди отбелязва пандемията у нас.

Нови 2243 случая на COVID-19 регистрира Националната информационна система за последното денонощие. Информацията е на базата на 7659 PCR теста, направени за същото време, тоест, около 29% от изследваните проби са излезли положителни.

42-ма души са починали, с което общият брой на жертвите става 1136. При 12 от починалите сега няма данни за придружаващи заболявания. При останалите преобладават хората с комбинации от сериозни заболявания - сърдечни, онкологични, диабет и др. Най-младата жертва е мъж на 44 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания. Най-възрастият починал е жена на 93 години с хронично белодробно и сърдечно заболяване.

Най-много са новите болни в София – 913. Следва Пловдив с 209, Благоевград със 130 и Варна със 106.

Така потвърдените случаи на COVID-19 станаха 40 132 в страната, от които 20 346 са активни. 149 души са в интензивни отделения.

Продължава да се разпространява инфекцията и сред медицинския персонал - 65 нови случая, от които 27 са установени при лекари, 17 - при медсестри, 6 - при санитари и 15 - при друг медицински персонал.

296 са излекуваните за последното денонощие.

ТРАЕН РЪСТ

Миналата неделя в болница имаше 1976 пациенти, като 138 са в интензивно отделение. Седмица преди това са били двойно по-малко. В събота са били докладвани 127 души в интензивни структури, ден по-рано - 112, преди това - 107. На 21 октомври е съобщено за 93 души в интензивно отделение, на 20 октомври - 88, на 19 октомври - 74, а на 18 октомври - 79.

"ПИРОГОВ" ЩЕ РАБОТИ

"Възможно е да намалим обема на работа, но в никакъв случай няма да спре дейността на болницата. Който може да бъде лекуван, ще бъде." Това заяви директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов пред bTV.

Той обаче предупреди, че когато медиците не могат да работят изцяло в чиста среда, това увеличава рисковете и за самите пациенти. "Всичко необходимо ще направим, за да не допуснем разпространението на вируса в болницата", каза още Балтов.

МАСКИ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ В ГЪРЦИЯ

Задължително е носенето на предпазни маски и в автомобил за районите на Гърция с ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено), сред които попадат областите Атина и Солун. Същото се отнася и при пътуване в такси или автобус. При неспазване на правилата на всеки нарушител се налага глоба от 150 евро. За това предупреди българското външно министерство. За районите от ниво 4 максималният допустим брой на пътуващите в лек автомобил е трима души, а в районите от ниво 3 - четирима души. Карта с нивото на опасност на различните райони на южната ни съседка може да бъде видяна тук.

 

Огнище в "Мини Марица-изток"

43 случая на коронаварус са установени в „Мини Марица-изток”, съобщи Би Ти Ви. В най-голямото въгледобивно дружество у нас работят 7200 души. Оттам обясниха, че е предотвратено разрастването на епидемията и образуването на клъстер. Действа и извънреден щаб. Всички работещи са задължени да носят лицеви маски в закрити пространства, извършва се ежедневна дезинфекция и се спазва физическа дистанция. Във всички общи помещения са създадени условия за поддържане на хигиена на ръцете (измиване и/или дезинфекция). От мините поясняват още, че при възможност работният процес в административните звена се провежда в дистанционна форма, след извънреден инструктаж и попълване на декларация за спазване на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд.

 

- Четирима съдии от Върховния административен съд са с положителен резултат  за коронавирус. Това каза пред колегите си от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет председателят на съда Георги Чолаков, съобщава БНР. 

Той предупреди, че заради увеличаващия се брой на положителни за COVID-19 работата в системата на административното правораздаване се организира все по-трудно. 

Чолаков се обърна към съдебните кадровици с въпроса дали не трябва да се преразгледат противоепимичните правила в съдилища и се позова и на статистиката за отложените през периода на извънредното положение дела. Те са 1192 в цялата страна.

Ключови думи:

COVID-19, коронавирус
92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Не се притесняваме да гледаме децата на лекарите от първа линия
26 НОЕМВРИ

26.11.2020

412
Оперният ас Камен Чанев почина от коронавирус

26.11.2020

4796 8

Коментари

Страници

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Всеки ден в България всички умирания са около 300 човека

Ако 42 човека са умрели и са имали вируса КОВИД-19,

означава ли, че вчера са умрели 300+42=342 човека,

или тези 42 човека, са щели да си умрат и без вируса КОВИД-19

Това е големият въпрос ????????? 

 

Ако погледнем тази графика на НСИ 

 

https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-41_2015_2020_W41_bul.png

 

Костадин Николов

Е, ако я карате с тази постановка, то рано или късно ще започнат да умират по 400 души на ден. Тогава какво ще пишете?

 

Понякога се учудвам как уж нормални хора разсъждават абсолютно ирационално.

ruff

когато започнат да умират по 400, тогава ще разсъждаваме по това какво да пишем. ТОГАВА. в крайна сметка каква е статистиката СЕГА?
 

nafta

как уж нормални хора разсъждават абсолютно ирационално.

Да де. Уж.

Andrij

Те затова в целият свят са изолирали патоанатомите. През пролетта  здравния департамент на Хамбург включи патоанатоми за аутопсии и се оказа,че огромна част от уж починалите от КОВИД са си умрели по редовни други причини.В Беларус имаше пълноценен Великден,Ленински съботник,1 май и Ден на победата.Училища и футболно първенство не са спирани.Като капак на всичко от 9 август започнаха и манифестации понякога с 150 000 души и като ги гледам 80% са без маски.И о,чудо-не се мре яко. Кой и защо?! Дали ще стане ясно?

hristob

Дани, това ви прави сродни души с Корнелия. Браво!

hristob

ruff, когато започнат да умират по 400 ще кажеш "какво да направим", "ми те са стари", "айде сипи още една ракия".

galia2

"Всеки ден в България всички умирания са около 300 човека"

От днешните 2243 регистрирани случая, 130 ще завършат със смърт, но ще го разбереш след седмица-две. 

300 души ще умират от ковид, когато регистрираните станат 5,200. Този момент не е много далеч - новите случаи се удвояват всеки 7 дни. Тогава вероятно ще измислиш нова история. 

bay Dragan

....не можеш да ходиш където си искаш. У нас беше така при бай Тошо....

май живееш си искал да пишеш.

 

ирис

👍👍👍👌👌👌

paragraph39

 

HUMANOID

/:/Всеки ден в България общо умират 300 човека 

........................................................................................................................

По-важно е: колко са били и от какво са починали починалите в годината/ите/ преди Коронавируса и след появата му!

И точно тук Статистиката/Стъкмистиката/ май мълчи?! Защо ли?!

 

HUMANOID
снимка на HUMANOID

да да

именно това се питам и аз

общата смъртност увеличила ли се е

или пък може даже и да се е намалила

защо крият тези цифри....

 

Костадин Николов

Кой "крие" тази информация???  Доколкото знам, данните за смъртността са публична информация  и всеки има право да я знае.  Просто не я публикуват във вестниците. А примерно на някакви годишни доклади на НСИ или някакъв друг държавен институт.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Покажи ми къде можем да видим тези данни,

всички умирания за вчерашният ден,

някой има интерес да дава (показва) данни за уж умрелите от КОВИД-19,

и този някой няма интерес да дава (показва) данни за всички умирания...

Nick F

Толкова гранулирани данни като брой умирания всеки ден никой няма да ти ги предостави.

За сметка на това имаш статистика по седмици - https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

HUMANOID
снимка на HUMANOID

защо могат да дават "гранулирани" данни за уж умрелите от КОВИД-19,

и защо не могат да дават "гранулирани" данни за всички умрели....

Nick F

Могат, но няма смисъл. Както и вие можете да изкарате кратък курс по статистика за начинаещи, но не искате. И си развивате теории без никаква обосновка.

NEM2

За САЩ, общият брой смъртни случаи е с около 300,000 повече от миналата година (засега):  

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/excess_deaths.htm

Evasion

Данни се дават по причини за смърт, както са в смъртните актове. НСИ може да даде всякакви данни - по причина, по място, по време, по период. Стига да си ги поискаш и заплатиш обработката по зададените критерии. Тези данни, откакто се занимавам със статистика, никога не са били крити. Дори имаше изследвания по етнос и причини за смъртта, но стана скандал и ги прекратиха.

Johnny2965

Важното е да не се въвеждат строги мерки, биха казали собствениците на заведения!

eussr

Намери си друга работа, в тази тук издишаш ежедневно! 

eussr

Бай Ганьо пресоли манджата с "мерките" и приказките през пролетта и сега със стъкмистиките на "втората вълна" отново пресоли чак до комична крайност! Ей няма отлепяне от дъното в тази държава! 

pi_ta

Пак да си попитам питанката : 50% от заразените са от София. Вчера нямаше нито един починал от там. А днес са 4,6% т.е 2-ма, като единият починал е на 93г. И това е постонно така. Бог да ги прости всички починали и от ковид и от другите болести. НО, каква е тази огромна разлика между София и провинцията ! Шопите, че са твърдоглави, твърдоглави са. Ама чак пък да не са давате толкоз на тази пандемия ? От чистият въздух на Фандъкова ли е ? Или там ви дават специални лекарства ? Или имате доктори и болници ? Или близките на починалите се мръщат на 300-та лева за Ковид в акта за смърт ?

HUMANOID
снимка на HUMANOID

като гледам каква е възръста на умрелите,

мога да кажа, че сигурно са щели да си умрат и без вируса.....

 

Johnny2965

Разликата се дължи на достъпа до по-добра здравна помощ.

Force

 НО, каква е тази огромна разлика между София и провинцията ! Шопите, че са твърдоглави, твърдоглави са. Ама чак пък да не са давате толкоз на тази пандемия ? От чистият въздух на Фандъкова ли е ? Или там ви дават специални лекарства ? Или имате доктори и болници ? Или близките на починалите се мръщат на 300-та лева за Ковид в акта за смърт ?

 

Забележително наблюдение! Бихте могли да го доразвиете на база община Криводол, например...

Гласът

@ mail123456

 

Мислил ли си как ще публикуваш тези данни след 2-3 семици, когато броят на починалите ще бъде 100-200 на ден? 

Азбукарче

Защо данните не са седмични?

Всеки понеделник данните са дори в пъти по- ниски от тези във вторник.

Ясно е!

В събота и неделя се правят по-малко тестове и съответно има по-малко заразени.

Ама не!

Всеки вторник е апокалиптичен!

Храна за медиите.

Ужас за гражданите.

Ехидни усмивки за професори, особено по математика.

И ОТНОВО никакви по-конкретни данни за починалите, колко от тях са без придружаващи заболявания.

Това държавна тайна ли е?

 

HUMANOID
снимка на HUMANOID

и колко са всички умирания за същият ден,

и колко са умрелите през минали години в същият ден....

какво пречи да ни дават и тези данни.... какво ????

или целта е да ни плашат и така нататък....

Лично аз мисля, че нещата не са такива,

каквито ни ги показват, там където се крият данни има нещо гнило.... 

Force

Лично аз мисля, че нещата не са такива,

каквито ни ги показват, там където се крият данни има нещо гнило.... 

Анти 5Ж-шапката на главата ли е?Може и от това да е, също така внимавай със скенерите в Кауфланд - невидимо те чипосват, а дезинфектатнтите в Лидл пък ти трият паметта. 

Бъдете бдителни! 😂

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш