Quantcast
177 са вече лабораториите, които правят безплатни тестове | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Здраве

177 са вече лабораториите, които правят безплатни тестове

Обновена
3 819
 БГНЕС

177 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории вече имат сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщи министерството на здравеопазването.

Съгласно договорите, тези болници и лаборатории работят с безплатно предоставени тестове. Пределната цена, която те могат да определят за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на сертификат за изследване, е до 10 лв.

На този етап няма област, където да няма сключен договор за безплатни тестове. В Русе, където вчера нямаше нито една лаборатория, подписала договор, вече има 7 места, където ще се правят безплатни тестове. В Кюстендил обаче остава само една - в МБАЛ "Д-р Никола Василиев". Във Видин, където в момента има огромна заболяемост, са само две - в "Биомед" и "Св. Иван Рилски". Две са и във Враца - в "Нов медицински център" и в МБАЛ "Св. Иван Рилски". В Кърджали също са две - в "Клинилаб" и "Рамус".

В София 11 лаборатории ще работят с безплатни тестове. Сред тях са големите вериги "Цибалаб", "Рамус" и "Кандиларов", така че вероятно местата за правене на безплатни тестове ще са повече.

Актуализираният списък е публикуван на сайта на здравното министерство.

Още

Парламентът засега ще работи без зелени сертификати

07.12.2021

Обновена

1945
МЗ: Следващите няколко дни ще са ключови

27.10.2021

Обновена

5838
10 начина да надхитрим епидемичната обстановка

21.10.2021

Г-н БАЛЕВ

4827