Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Горанов преживял фокусиран осмомартенски катарзис

Станало му жал, че Кристина Димитрова е в листите, а Пеевски го няма

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

На символичната дата 8 март Горанов направи поредното си завръщане в политиката, историята и финансовите работи на Република ГЕРБ в територия България. 
За него никога не е ясно защо влиза или излиза от Историята, ту е министър, ту депутат, ту независим експерт, ту се оттегля завинаги, ту се завръща временно, като през цялото време върти на високи обороти водещата финансова и политическа мисъл в страната. 
Горанов за пореден път се беше оттеглил от политиката след свалянето на няколко министри заради "подозрения в обществото", че министрите имали шушу-мушу с Делян Пеевски. Беше се скрил в апартамента си, обиден и в изолация, докато прокуратурата две години безуспешно проверява има ли нещо нередно в имотно-битовото му положение. 
***
Днес обаче Горанов се завърна на бяла кобила в политиката като водеща жрица-герберица, защото му станало неприятно, че разни любители (учтиво казано) си играят на политика - като певицата Кристина Димитрова, която е на кажи-речи избираема позиция в листа на ВМРО. 
Политическото присъствие на Жени Калканджиева, макар декоративно, също много разстроило Горанов и го мотивирало да се завърне неопетнен в политиката, и да се бори за повече чистота във всички видове далавери! 
"Това ме извади от апатията - признава Горанов. - Разни певици, футболисти и доктори ще си играят на прескочи кобила в политиката, а реалните фактори като мене и Пеевски само ще ни сатанизират! Няма да я бъде! Идвам, за да сложа ред във фокусираната държавна подкрепа!" - не крие яроста и амбицията си бившият министър, но уточнява, че това е чисто политическа ярост, напълно овладяна и контролирана. 
След дългата изолация и лутане в коридорите на апартамента си Горанов бил силно мобилизиран да даде голям тласък на двустранните отношения между ГЕРБ и ДПС, които са обречени на сътрудничество, не защото се харесват или делят някакви порции, а защото така е устроена към момента политическата система у нас, че това са партиите с реално влияние върху политико-икономическия процес. Патриотичните контракции са скачени морално и реципрочно с ДПС, десните са скачени с ГЕРБ по един или друг начин - дали чрез сътрудничество, дали чрез противопоставяне, което често пъти е едно и също. ДПС и ГЕРБ са скачени по историческа необходимост и Горанов бил твърдо решен в следващия политически цикъл да работи за повече прозрачност в отношенията ГЕРБ-ДПС. 
"Обединение, заедност и умерен гърбеж. Това е формулата за стабилна финансово и политически държава" - чертае програмата си Горанов, който в идващия политически цикъл ще засилва и политическата си роля, не само финансовата. 
"Програма максимум ми е да возя в джипката Пеевски, Борисов и Жени Калканджиева - издава Горанов. - Аз ще съм шофьор и екзаминатор, Пеевски ще ме снима като Шехерезада, Борисов ще е духовен водач и ересиарх, а Жени Калканджиева ще я направя енергиен министър. И всички в джипката ще изпитвам за финансовите показатели и рейтинги на световни агенции, история на финансовата ни интеграция към еврото и така нататък, ала най-вече ще ги изпитвам за фокусираната държавна подкрепа. Това е най-важният клон на националната икономика. И това в джипката ще стане по-рано, отколкото си мислите, че е въобразимо", завърши експозето си пред ЖЕНИ-ГЕРБ Горанов и се оттегли за вечерно каре в дългите коридори на апартамента на Кръстника. 
"И Доган ще ми рецитира трактати по хидроинженерна философия!" - заканил се мислено той. 

Още по темата