Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин: Водопроводът за Перник отива в Радомир

БГНЕС

На извънреден брифинг пред джипката бе съобщено, че новият водопровод "София - Перник" ще продължи към Радомир, защото Перник вече може да точи вода от язовир "Студена", без да се гори на клада като еретик екоминистърът, но през това време Радомир я закъса, застрашен да остане на сухо.
Премиерът обясни решението си:
- Така и така закопахме 26 млн. ли, колко там бяха за тоя водопровод, Горанов ще каже точно, така и така ги наринахме тия пари, трябва да си оправдаем инвестицията. Перник вече е добре, но ние мислим и за хората в Радомир, те също са ми скъпи. Ние тоя водопровод три пъти го пуснахме, пет пъти гърмя! Това са големи зрелища, които никой друг държавник не е дал на народа си. Знаете, аз съм художник-инфраструктуралист, проектите ми са мащабни. Кристо, Бог да го прости, не рачи да направи нещо у нас, а природата и изкуството празни пространства не търпят! С моите проекти аз правя невиждано по света и у нас изкуство, създавам гигантски съоръжения с ограничена функционалност. Не казвам, че колегата Кристо е с малокалибрено мислене. Но погледнете неговите Плаващи кейове и сравнете с моя водопровод, в който, повтарям, за броени дни потънаха десетки милиони обществени средства.
Журналистка зададе въпрос с гърлено "гулю-гулю":
- Как ви хрумна идеята за удължаването на "Пернишки поток"? 
- Благодаря за този въпрос! Вие знаете много вицове за Перник, Горанов също знае пернишки анекдоти и пернишки земетресения. Но аз познавам добре региона и ще ви кажа, че Радомир по нищо не отстъпва на Перник. Там също живеят сърцати рицари, готови да защитават правдата със силата на мишците си. А има и едно село в района, казва се Прибой, защото там могат да те прИбият също толкова качествено, както в Перник и Радомир. То е предградие и пред-пребиване едновременно на Перник и на Радомир. Разбирате ли какво богато на емоции място. Е, аз така веднъж бях спрял с джипката до село Прибой и си казах. Тия ли са по-големи бабанки от мене! Я да им забия една тръба - с двеста! Двеста милиона ще метна с едно движение на ръката и ще им покажа кой е по-по-най! Елате ми с повече винкели, аз съм насреща с най-голямата и най-скъпата тръба! 
Друга журналистка, репортерка в културно предаване, след гигантски усилия на процесора си зададе въпрос, който удиви света:
- А какви са бъдещите ви творчески планове? 
- Ами, знаете, че аз не стоя без работа никога. Моето ателие е Република България. Моите боички са политическите партии. Моето платно е 111 000 кв. км. Плановете ми са като стана сутрин, да знам, че мога да сътворя несанкционирано дори най-немислимото произведение на изкуството. Мога да провокирам на такова ниво, което малко творци в световната история на изкуството са постигали. Аз не говоря празни приказки. Вижте "Белене" - колосален проект с вече тримилиарден бюджет, който продължава да расте. Вярно е, че т.нар. АЕЦ "Белене" не започва от мен, но кой друг потопи в тоя гьол повече пари от мен? Моите уважения към Сакскобургготски и Станишев, но техните плахи стъпки в гьола са несравними с моето разгръщане като художник инфраструктуралист и кинтотрошач.
- Воистина! - примря ятото, а творецът продължи.
- Колкото до Пернишки поток и продължението му към Прибой и Радомир, тая тръба един ден, да съм жив и здрав, ще стигне още по̀ на юг. И тогава вече ще се нарича Симитлийски поток. Но - както пише в Библията - човек предполага, Господ разполага тръбите. Бъдещето е пред нас и благодаря на всички, че ме питате само важни неща, които интересуват обществото, а не простотии. И понеже пак ще се намерят хейтъри да ми броят пачките и къде колко пари съм похарчил за кеф, за финал ще ви цитирам дядо ми, той казваше така: пари ще се намерят, Бойче, любовта между хората я няма!

Още по темата