Quantcast
Борисов почна с бабини цитати, дядовите свършили | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Борисов почна с бабини цитати, дядовите свършили

Довечера ще прави рецитал на нощна пресконференция
7 461
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ПОД БАБИНО-ТРЪНКИНИЯ ХРАСТ
Партия ГЕРБ свиква точно в полунощ тази вечер извънредна пресконференция със задължително присъствие на цялото ръководство на ГЕРБ, шефовете на БТА, телевизиите, Недялко Недялков и други велики маскомуникатори.* 
Борисов ще изнесе среднощен рецитал с цитати от мъдростите на бабите му, които той попивал като бил дангалак, знаейки че един ден тези мъдрости ще му потрябват в живота. 
И ето, че бабините умотворения вече влизат в употреба, защото цитатите от дядовците са на изчерпване. Последните 20 години Борисов регулярно бъркаше в торбата с дядовите поучения и през годините журналистите изброиха трима различни дядовци, чието духовно наследство Борисов раздаваше като сеяч сред народа. 
Единият от тези дядовци, по-точно прадядо, е загинал в битово убийство по мътно време (дните след 9 септември 1944), но Борисов упорито го представя за жертва на политическа репресия. 
Ала цитатите от дядовците почти няма да се пипат известно време, затова Борисов днес на обяд внезапно се оригнал и решил да свика пресконференцията тази нощ, за да даде на народа мъдрост от бабиното наследство. 
"Нали искат прозрачност и открита комуникация - възкликнал Борисов пред приближените си. - Ето, още са празници, но аз пак работя, пак неуморно давам пресконференции, дори понякога и през нощта. И това при положение, че съм едновременно в три безработни ипостаса - отпуска, оставка и болничен. Ама кампанията си е кампания, до новите избори ще пропагандирам ценностите на ГЕРБ и на бабите ми денонощно. Другите ще се уморят, аз няма да се уморя, дължа го на бабите си, дължа го на моите внучета, които не ме притеснява да ползвам за пропаганда, дължа го на целия народ! А аз знам да изпълнявам дълга си, няма по-подготвен от мен за изпълнението на най-висок синовен и внуков дълг пред Родината!"
И Борисов започнал усилена подготовка за предстоящата нощна конференция, която се очаква да продължи до сутринта, когато ще се даде кратка кафе-пауза и после се влиза в сутрешен брифинг. 
***
Само за читателите на нашия Фейк бюлетин предлагаме няколко бабини цитата, които Борисов ще снесе довечера като шарени яйца. 
"Баба ми ме е учила, като си връзвам пионерска връзка, да страдам силно, ала да не се издавам. И казваше така: ще дойде демокрацията, чедо, тогава че си изплачеш църната мъка от цървената връзка!"
"Баба ми много се грижеше за здравето ми. Често повтаряше: има свещени работи, баби! Краката на топло, кръстът загащен, оная работа - нашироко! Същата баба ме научи да плета на две куки дебели терлици и вълнени гащи. Още плета понякога нощем на свещ, това ми остана като хоби. Пращам ги на стари хора анонимно, затова не сте чували за тези мои дарения. Баба ми казваше също: направи добро и го хвърли в морето, има време да се похвалиш и ще имаш по-голяма полза, няма да бързаш!" 
"Баба ми навремето викаше: кога лъжеш, думай така, чедо, че да излезе на майтап. Майтап-лъжа, половин лъжа." 
"Баба ми ме е научила да си мажа корема със свинска мас, против стрии. И ето целият народ видя, че нямам стрии на корема, когато Мата Хари ме снима гол, напреки на кревата ми в Бастунсарай. Много помага и при бременност, знаете, на жените им излизат стрии от рязката биологична промяна. Аз и в момента съм бременен с поредната простотийка, терминът ми е след 2 минути, а родилните мъки са нечовешки! За България го правя, за народа, за духовното ни благоденствие и възраждане. И за възродителен политически процес!"
_________
* Маскомуникатори - неологизъм със значение "хора, работещи в масмедии, употребяващи свинска мас в комуникацията". 

Още

Бил и Мелинда Гейтс 5 часа се караха в Комисията "Манолова"
Милиард за пенсии има, но той се харчи по най-глупавия начин
5 скандала от комисията по ревизията

08.05.2021

Екип на Сега

13522