facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Бастуни-ГЕРБ организираха пехливански турнир във Фейсбук

Елате, хиляди бастуни, да строим живота нов!
6 159

НА ТЕПИХА. 
Стана ясно защо ГЕРБ и Борисов като прогимназисти избягаха от извънредното заседание на НС.  
Причината за бягането от заседание не е страхът от изпитване или неудобство от протестиращите, които отрано обиколиха местозаседанието. На това заседание трябваше да бъдат изпитани премиерът и вътрешният министър на тема "полицейско насилие и хулиганство на партийни сбирки".
Вместо това фракцията Бастуни-ГЕРБ организира пехливански борби във Фейсбук и това е причината да отсъстват от заседанието, проваляйки кворума. 
Отрядният председател Даниела Дариткова заяви, че не се е поколебала да освободи парламентарната група на ГЕРБ да си плюят на петите. 
Снимка на Иво Балев."Лято е сега, няма нужда да се изпитват премиерът и вътрешният министър. По-добре да се намажем със зехтин и да си направим мазни борби или както се казва - пехливанлък. Трябва и да се съобразяваме с желанията на зрителите - в края на краищата кое е по-интересно - едни мазни борби или някакво си заседание, в което да се изпитва премиерът? Сами си отговорете, не искам да правя внушения. Тя пък и темата една страшна - полицейско насилие и хулигански прояви срещу журналисти - много важно! Аз журналист през живота си не съм удряла, Хипократова клетва съм полагала. Премиерът също не е шамарил журналисти, а би могъл и трябва да ви кажа, че много хора ще му ръкопляскат. Да оценим това, че се въздържа, и да не човъркаме тая коричка, да оставим раните да зараснат. Да изразходваме енергията си в спорта и във Фейсбук!", апелира отрядната Дариткова, обличайки борческо трико. 
Снимка на Иво Балев.Министърът по плачене за бедните Деница Сачева също каза, че предпочита пехливанлъка пред извънредните заседания. Ето какво обясни Сачева ексклузивно, конклузивно и ол-инклузивно, само за нашия Фейк бюлетин:
"Подкрепям депутатите, които избягаха от час - разлюля гърди като Свободата министърката, - поздравявам партийната фракция Бастуни-ГЕРБ за организирането на пехливанските борби. Знаете какъв е произходът на нашия премиер. Преди да пожъне смайващите си държавнически успехи и да поведе страната като министър-председател, знаете, че е бил професионална мутра. На мутрите едно време как им викаха? Сетете се де! Наричаха ги "борците", тоест пехливани - показа движение като за борческа хватка министърката, но само разлюля гърди. - "Пехливани" на коалиционен език значи точно борци. Коалиционният език, това е езикът на заедността. Ние българите обичаме да украсяваме речта си с турцизми и османизми. А нашата скрита коалиция с политическия пехливанин ДПС е стратегическа, ние никога няма да рискуваме истински отношенията си с Пеевски и Доган, съгласете се, че е неразумно", настоя министърката и очите ѝ казаха това, което гърдите не могат да кажат. 
След това тя приведе един последен аргумент в защита на пехливанлъка и турцизмите като по-важни от някакви си извънредни заседания:
"Обърнете внимание, че освен скритите ни партньори ДПС, нашите явни партньори Патриотите също обичат да използват турцизми, за да подсилват българското слово и да добавят публицистичен пипер. Така че - пехливани, пехливанки, елате, хиляди бастуни, да строим живота нов!", каза министърката, а гърдите ѝ за последен път се разлюляха и притихнаха като Тихия Бял Дунав. 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Когато опозицията е ерзац, парламентът е излишен

15.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2810 15
ГЕРБ пробва да прокара бюджетни промени зад гърба на опозицията

10.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3815 7
БСП обвини ГЕРБ и ДПС в тайни договорки

09.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1924 22

Коментари

F+
снимка на F+

👎

hahobg

Фракцията можеше и да е Тулупи-ГЕРБ.

Ама 👍 за Фалшимента 

Бонжуар

Ръц! 😀

Балев👍

Льо Клер

То само пехливанки останаха. Кьорав пехливан не се яви, ако не броим малкото синче пехливанче, което срича едва и е син на прочут баш пехливанин, прочул се с ... айде стига.

 

Г-н Фалшимент 👍

dzh-1

а, има ги - онези с трика в цветовете на дъгата...

last

Това тяхното не е пехливанлък, а мазни борби...

maestrata

Мазан Метю!Хвала!💪

Чичо Гошо

Защо Сачева винаги има вид на леля, пръднала в асансьора?

Бонжуар

То само пръднала да беше... 

Илиан Мавров156...

Ми такава си е ! Немой да мяза на Д.Анистън да речем.

Влез или се регистрирай за да коментираш