Медия без
политическа реклама

"Фейсбук" въвежда платени профили

20 Февр. 2023
БГНЕС

Потребителите на "Фейсбук" вече ще могат да ползват платена форма на идентификация, която ще гарантира самоличността им. Съобщението направи лично изпълнителният директор на компанията майка "Мета" Марк Зукърбърг чрез публикация в "Инстаграм".

"Тази седмица стартираме Meta Verified - услуга за вписване, която ви позволява да потвърдите своя профил с вашия документ за самоличност, да получите синя значка, да получите допълнителна песронализирана защита срещу акаунти, които се представят за вас, и да получите директен достъп до клиентската поддръжка. Тази нова възможност ще увеличи автентичността и сигурността в нашите услуги", написа Зукърбърг.

Платената услуга ще струва $11,99 на месец за PC потребители и $14,99 на месеца за iOS устройства. Първоначално тя ще се предлага само в Австралия и Нова Зеландия, а "скоро и в други страни", добави създателят на "Фейсбук".

В исторически план "Мета" отдавна гарантира самоличността на свои значими потребители като политици, обществени фигури, организации и медии, за да отличава тяхната легитимност. Новата абонаментна услуга с редови ползватели на "Фейсбук" е подобна на тази в "Туитър", наречена Twitter Blue, която предоставя идентификационна значка срещу заплащане.

Новият собственик на "Туитър" Илон Мъск първоначално отложи въвеждането на платената форма на вписване, но тя в крайна сметка беше стартирана през декември. Шефът на "Тесла" и SpaceX обяви, че новата система ще бъде "великият нивелир" и ще даде "власт на хората".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Фейсбук, Марк Зукърбърг

Още по темата