Медия без
политическа реклама

Световният шампион Карлос Насар бе осъден на 7 месеца

Щангистът бе заловен да кара с дрога в кръвта след гонка с полицията

31 Яну. 2023Обновена
На световното първенство в Колумбия в края на 2022 г. Насар завърши с нула в изхвърлянето и светоен рекорд в изтласкването
Туитър
На световното първенство в Колумбия в края на 2022 г. Насар завърши с нула в изхвърлянето и светоен рекорд в изтласкването

Щангистът Карлос Насар беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 450 лв. Решението е на Районния съд в Поморие и след сключване на споразумение с прокуратурата, съобщи bTV.

Присъдата ще позволи на най-голямата надежда на българските щанги за олимпийски медал да остане на свобода и да се подготвя (първото голямо състезание е европейското първенство в Ереван през април), но при следващо провинение присъдата му ще стане ефективна.

Световният шампион в кат. 81 кг от 2021 г. бе заловен през август миналата година след гонка с полицейски патрул край Поморие, след като отказа да спре за проверка. Щангистът бе оказал съпротива на полицейския екип. Направената му проба за алкохол е била отрицателна, но тази за наркотици се е оказала положителна за амфетамини и метамфетамини.  Освен това Насар бе шофирал и без свидетелство за управление на МПС.

Впоследствие 18-годишният Насар, който е исветовен рекордьор, отрече в няколко ТВ интервюта да има такъв инцидент. Въпреки това делото му бе предадено на съда и през октомври той сключи споразумение с прокуратурата, за да не влезе в затвора. Сега вече присъдата бе прочетена.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред надеждите ни за медал на олимпийските игри.

„Много съжалявам, допуснах грешка и я осъзнавам. Давам лош пример. Благодарен съм, че не е станало най-страшното - да пострада някой на пътя. Няма да се повтори повече! Взех наркотика инцидентно. Ще се концентрирам върху спорта и предстоящите състезания. Сега ще се готвя за европейското първенство. Нямам планове да правя каквито и да е престъпления! Само състезания ми предстоят и тренировки. Дай, Боже, да сме живи и здрави!“, заяви пред bTV Насар.

Още по темата:
 

Световният шампион по вдигане на тежести в кат.  81 кг Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли. годишният щангист е оказал съпротива на полицейския екип.
Световният шампион по вдигане на тежести в кат.  81 кг от 2021 г. Карлос Насар наистина е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли и застане пред съда.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?