Медия без
политическа реклама

България ще се бори с Австрия и Израел за участие на Евроволей`21

07 Февр. 2020
ЕПА/БГНЕС архив

Българският национален отбор по волейбол попадна в група В от квалификациите за европейското първенство за мъже през 2021 г. Съперници на нашите ще бъдат тимовете на Австрия и Израел, като за финалите на шампионата на Стария континент в Полша, Чехия, Естония и Финландия със сигурност ще се класира само първият в потока.

Сформирани бяха общо седем квалификационни групи, които ще излъчат 12 финалисти - седемте победители и петте най-добри втори. Двубоите от пресявките ще се играят през август и септември 2020 г. по схемата всеки срещу всеки по два пъти с разменено гостуване. Дузината класирали се тимове ще се присъединят към четирите домакина на Евроволей `21 и осем отбора, осигурили си участие с представянето си на Евроволей `19 - Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия.

През миналата година на шампионата във Франция, Словения, Холандия и Белгия селекцията ни, водена от Силвано Пранди, зае 11-о място в крайното класиране, което беше най-слабото представяне на България на континентален шампионат от 1987 г. В момента националният отбор е без селекционер, като се очаква той да бъде назначен от новото ръководство на федерацията (БФВ) след общото събрание на 13 март в София.

 

Квалификации за Евроволей `21

Група A: Нидерландия, Швеция, Хърватия

Група В: България, Австрия, Израел

Група С: Турция, Северна Македония, Дания, Босна и Херцеговина

Група D: Испания, Латвия, Молдова, Кипър

Група E: Словакия, Румъния, Швейцария, Албания

Група F: Гърция, Черна гора, Азербайджан, Грузия

Група G: Беларус, Португалия, Норвегия, Унгария

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата