Quantcast
US-атомната подводница се е ударила в неизследвана планина | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

US-атомната подводница се е ударила в неизследвана планина

При инцидента бяха ранени 11 военни, а морският съд бе принуден да се прибере в Гуам за ремонт
5 520

Подводният обект, който американска ядрена подводница удари миналия месец, е неизследвана подводна планина, сочи разследване на ВМС на САЩ, предава БГНЕС.

USS Connecticut, подводница от клас Seawolf, плуваше в Южнокитайско море, когато на 2 октомври удари неидентифициран обект, вследствие на което няколко членове на екипажа ѝ бяха ранени, а плавателният съд бе принуден да се отправи към Гуам за ремонт.

Проучване „установи, че USS Connecticut ("Кънектикът", клас Seawolf) се е блъснала в неизследвана подводна планина, докато работи в международни води в Индийско-Тихоокеанския регион“, се казва в изявление на ВМС на САЩ.
Подводните планини обикновено са образувани вследствие на вулканична дейност и може да се издигне до 4000 метра височина от морското дъно.

Резултатите от разследването са предадени на вицеадмирал Карл Томас, командир на VII флот, който действа в Тихия и Индийския океан. Той ще реши "дали са подходящи последващи действия, включително търсене на отговорност", се казва още в изявлението

 

Още

Шофьор избяга, след като помете дърво и рани 3-ма души в Пловдив

14.11.2021

1253
Поне 11 са ранени при мистериозен удар на US-атомна подводница

08.10.2021

6628
Русия изстреля хиперзвуковата Циркон и от атомна подводница

04.10.2021

5188