Quantcast

Медия без
политическа реклама

Урсула фон дер Лайен пристига в София в четвъртък

05 Апр. 2022
undefined
У нас председателят на ЕК ще проведе срещи с премиера Кирил Петков и членове на Министерския съвет.

Премиерът Кирил Петков ще е домакин на посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в София на 7 април, четвъртък. В рамките на визитата си Фон дер Лайен ще потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост (ПВУ), съобщиха от правителствената пресслужба.

У нас председателят на ЕК ще проведе срещи с премиера Кирил Петков и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция. Предвидена е пресконференция.

Програмата включва също посещение в Софийския университет ''Св. Климент Охридски'', който е един от бенефициентите по ПВУ. По време на визитата си във висшето училище Урсула фон дер Лайен ще се запознае с проекти на иновативни компании.

След това Урсула фон дер Лайен и върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, написа в Туитър главният говорител на ЕК Ерик Мамер, потвърждавайки изявлението в понеделник на словенския премиер Янез Янша.

Посещението в украинската столица ще се състои преди събота, когато фон дер Лайен ще присъства на събитието Stand Up For Ukraine във Варшава, добави Мамер. Събитието, организирано съвместно от от Фон дер Лайен и канадския премиер Джъстин Трюдо, ще събере пари за украинските бежанци.

Още по темата