Медия без
политическа реклама

Тръмп обеща идването на Деня на страшния съд

25 Февр. 2024
БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп побеждава на първичните избори на Републиканската партия в щата Южна Каролина, предадоха световните агенции, като се позоваха на първи данни след вота, проведен в събота. Резултатите на агенция "Едисън ризърч" показват, че при 18 процента преброени бюлетини Тръмп получава 58.3%, а Хейли 41.2%, посочва "Ройтерс".

В битката за президентската номинация на Републиканската партия срещу Тръмп се изправяше бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли. Поражението за нея е още по-голямо, тъй като тя беше губернатор на Южна Каролина в продължение на няколко години и щатът беше смятан за неин бастион.

Така Тръмп има 107 срещу 17 делегатски гласа за Хейли, при необходими 1215 гласа. Надпреварата между двамата вероятно ще бъде решена категорично още на 5 март в т.нар. "Супер вторник", когато в първичните избори ще гласуват 16 щата, вкл. големите Тексас и Калифорния. 

Преди да отпътува за Южна Каролина, за да наблюдава резултатите от вота там, Тръмп участва в конференция на консервативни лидери, където произнесе 90-минутна реч, в която обрисува мрачна картина на една, по думите му, западаща Америка при управлението на Байдън, отбелязва "Ройтерс". Той обясни, че като като като стане президент ще дойде Деня на страшния съд за корумпираните, а ако Байдън пак стане президент ще изгуби Третата световна война. 

„За трудолюбивите американци 5 ноември ще бъде нашият нов ден на освобождение. Но за лъжците, измамниците и цензорите, които командваха нашето правителство, ще бъде денят на страшния съд“, каза той под бурни аплодисменти. „Когато спечелим, завесата пред корумпираното им управление се затваря и слънцето изгрява пред светлото ново бъдеще за Америка.“

Тръмп също се представи като „горд политически дисидент“ дни след като се сравни с руския дисидент Алексей Навални.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Тръмп, праймъриз

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?