Quantcast

Медия без
политическа реклама

Стотици пътници останаха блокирани под Ламанша след инцидент

24 Авг. 2022
БГНЕС
Влак Eurotunnel излиза от тунела под Ламанша близо до Кале, Франция.

Пътуващи в тунела под Ламанша във вторник вечер между Великобритания и Франция са били принуден да напуснат повредения им влак и известно време са се придвижвали пеша, предава БНР.

Видео материали, споделени в социалните мрежи, показват как хора вървят в тунела под Ламанша. Говорител на Eurotunnel – компанията, която осъществява превозите под Ламанша, заяви за медиите, че влакът се е повредил на път за Франция и служители са организирали прехвърлянето на пътниците на друг влак, с който да ги върнат на британския терминал във Фолкстоун. Инцидентът е довел до забавяне на всички следващи пътнически и товарни влакове. 

Тунелът под Ламанша е дълъг 31 километра и свързва Фолкстоун в графство Кент с Кокала - предградие на Кале, в Северна Франция. Това е третият най-дълъг железопътен тунел в света и е с най-дългата подводна секция в света. Подобен инцидент имаше и през април по време на първата ученическа ваканция след вдигането на забраната за пътувания заради Covid-19.

Един от пътниците заяви за Би Би Си: ''Няколко души се уплашиха, че са долу в тунела, а това е малко странно място... Бяхме заседнали там поне пет часа''. Потърпевшите са се оплакали от лоша комуникация, както и че системата за озвучаване не работила правилно. За всички потърпевши е предвидено обезщетение.

Ключови думи:

ламанша, тунел, авария

Още по темата