Медия без
политическа реклама

Стотици пътници останаха блокирани под Ламанша след инцидент

24 Авг. 2022
Влак Eurotunnel излиза от тунела под Ламанша близо до Кале, Франция.
БГНЕС
Влак Eurotunnel излиза от тунела под Ламанша близо до Кале, Франция.

Пътуващи в тунела под Ламанша във вторник вечер между Великобритания и Франция са били принуден да напуснат повредения им влак и известно време са се придвижвали пеша, предава БНР.

Видео материали, споделени в социалните мрежи, показват как хора вървят в тунела под Ламанша. Говорител на Eurotunnel – компанията, която осъществява превозите под Ламанша, заяви за медиите, че влакът се е повредил на път за Франция и служители са организирали прехвърлянето на пътниците на друг влак, с който да ги върнат на британския терминал във Фолкстоун. Инцидентът е довел до забавяне на всички следващи пътнически и товарни влакове. 

Тунелът под Ламанша е дълъг 31 километра и свързва Фолкстоун в графство Кент с Кокала - предградие на Кале, в Северна Франция. Това е третият най-дълъг железопътен тунел в света и е с най-дългата подводна секция в света. Подобен инцидент имаше и през април по време на първата ученическа ваканция след вдигането на забраната за пътувания заради Covid-19.

Един от пътниците заяви за Би Би Си: ''Няколко души се уплашиха, че са долу в тунела, а това е малко странно място... Бяхме заседнали там поне пет часа''. Потърпевшите са се оплакали от лоша комуникация, както и че системата за озвучаване не работила правилно. За всички потърпевши е предвидено обезщетение.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Ламанш, тунел, авария

Още по темата