Медия без
политическа реклама

Словакия проверява за фанатизъм българин, врязал се в бензиностанция

28-годишният мъж крещял при разпитите "Аллах акбар"

23 Яну. 2024
По чудо няма жертви след удара на колата
БНР Полиция на Словакия
По чудо няма жертви след удара на колата

Българин, който блъска своето "Волво" в бензиностанция на магистрала край Червеник, Западна Словакия, в началото на януари може да е религиозен фанатик, пише словашкият сайт startitup.sk., цитиран от БНР.  28-годишният мъж крещял "Аллах акбар" по време на полицейските разпити. Запитан защо е извършил това, той отговорил: "Вътрешен глас ми каза да насоча колата с пълна скорост към бензиностанцията". 

Словашката полиция разпространи и видео от катастрофата. Мъжът е управлявал лек автомобил с немски регистрационни номера.

 

От записа се вижда как без каквато и да е видима причина колата се отклонява от магистралата, навлиза в отбивката за бензиностанцията и с висока скорост се врязва в бензиноколонките, на една от които е имало спрян автомобил. По чудо няма пострадали, но щетите са за стотици хиляди евро.

Според наличната информация причината за инцидента не е алкохол, наркотици и заспиване зад волана. Полицията е започнала разследване за обща заплаха. При обиск на колата са открити предмети, които потенциално може да са свързани с престъпна дейност. 

Мъжът вече е бил изправен пред съда, който го е оставил в ареста. Съдията дори сравнил младия българин с масовия убиец от Пражкия университет. „Не е изключено подобни импулси и усещания да се повторят, да ги усети отново и да насочи автомобила право в тълпа хора и да причини още по-тежка непоправима последица – смърт. Тези факти са сериозни дори като се имат предвид събитията от последните няколко дни в Прага, където няколко студенти бяха убити от човек с подобен психически профил", заявил магистратът, цитиран от  startitup.sk.

Още по темата