Quantcast

Медия без
политическа реклама

Северна Корея отчита в секретност неуспешна петилетка

06 Яну. 2021
ЕПА/БГНЕС
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун отчете неуспешна петилетка

Последната петилетка в Северна Корея не е постигнала набелязаните цели, отчита Осмият конгрес на Корейската трудова партия, започнал във вторник, предаде ТАСС, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), която излъчи съобщението с ден закъснение.

Председателят на Държавния съвет Ким Чен Ун заявил в доклада си, че "петилетните цели за икономическо развитие на страната не са достигнати". Той подчертал, че "постигнатите показатели са значително по-ниски от заявените в почти всички сфери на икономиката".

Въпреки това пропагандният тон както обикновено е приповдигнат. КЦТА съобщава, че "в обстановка на изострено внимание, големи очаквания и горещо желание на всички партийни членове, народа и военните от Корейската народна армия на 5 януари 2021 г. в Пхенян, столицата на революцията, бе открит Осмият конгрес на КТП".

Южнокорейската агенция Йонхап писа на 31 декември, че на конгреса на КТП ще бъде одобрен план за предстоящата година и ще бъде утвърдена нова политическа линия в отношенията на КНДР със САЩ и Южна Корея.

Още по темата