facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Разрастват се протестите в САЩ, започнали след смъртта на арестант

Стотици се събраха пред Белия дом, а други чупиха прозорци на централата на Си Ен Ен в Атланта
Обновена
3 430

Стотици протестиращи се събраха в района на Белия дом във Вашингтон с искания за справедливост след смъртта на афроамериканец, убит при арестуването му от полицаи в Минеаполис, предава БНР. Стигна се до напрежение и в други градове в страната.

Президентът Тръмп похвали Сикрет сървиз за отговора им на протестите през нощта пред Белия дом, заявявайки, че ако протестиращите бяха  преодолели оградите, щяха да бъдат посрещнати от „зли кучета“ и „зловещи оръжия“  

Повдигането на обвинение в убийство и ареста на полицая, притиснал врата на Джордж Флойд, не доведе до успокояване на страстите. 

Освен американската столица, Атланта, Лас Вегас, Ню Йорк и Шарлът са някои от местата, където стотици излязоха да изразят гнева си. 

В Минеаполис , откъдето тръгна всичко въпреки наложения вечерен час, протестиращи излязоха по улиците, където бяха посрещнати от Националната гвардия. „Вашингтон пост“ съобщи за вероятно използване на гумени куршуми. 

Губернаторът на Минесота Тим Уолц заяви, че ще премине към "пълна мобилизация на Националната гвардия" след разрушителните протести в района на Минеаполис, които според него „вече не са свързани с убийството на Джордж Флойд", съобщи Си Ен Ен.

 „Това  снощи беше подигравка с несправедливостта и  смъртта на Джордж Флойд", заяви губернаторът, който смята, че безредиците са станали заради външни хора - до голяма степен не от Минесота - „атакуващи гражданското общество (и) внушаващи страх“.

 Коментарите на Уолц идват в деня след една спираща дъха нощ на протести, палежи и безредици в градове в цялата страна, предизвикани отчасти от смъртта на Флойд

В Атланта събрали се пред централата на Си Ен Ен надраскаха с графити огромните червени букви от логото, счупиха прозорци и хвърляха камъни. 

В Ню Йорк полицията съобщава за поне 70 арестувани. 

Насилственият арест, апела към органите на реда с думите “не мога да дишам” и смъртта на Флойд, уловени от камера, отвориха отново най-болезнените рани на страната, свързани с расова несправедливост.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицаите заплашиха с протести

29.06.2020

2415 5
Гешев: Безпрецедентно в новата история арестувахме шефове в ГДБОП

26.06.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

17599 80
Презрение и свобода

25.06.2020

КАЛИН ДОНКОВ

2420

Коментари

Sine_metu

Правят впечатление многото бели сред протестиращите.

 

wreckage
снимка на wreckage

фсъщност белите нямат задължение да бъдат расисти и имат прао на участие ф подобни мероприятия.

Таралежът Серафим

Повдигането на обвинение в убийство и ареста на полицая, притиснал врата на Джордж Флойд

ще отпаднат, тъй като ще бъде установено, че г-н Флойд е бил носител на КОВИД-19. Именно той е съкратил неговата life expectancy; ако не беше вайръсът, нежните ласки на полицая щяха да му подействат като ободряващ и успокояващ масаж.

Бухта

След префасонацията форумът на СЕГА се превърна в долнопробен вертеп, където започнаха да се събират какви ли не отрепки...

 

Жалко за вестника, но всяко нещо си има своя край. Понякога логичен, а понякога не 

 

 

 

 

emo1971

Не знам, изобщо не го виждам как може да мине тоя фокус ... с причинител на смъртта на Флойд, различен от ченгето... дори бил той и дотолкова залободневния КОВИД...

Ако трябва да съм честен, докато гледах видеото с убийството, първоначално си помислих, че наистина иде реч за убийство по непредпазливост. Садистичната кука разбира се се наслаждаваше, докато изтезава напълно беззащитната си жертва, но в началото си помислих, че той не осъзнава, че наистина задушава човека, а си мисли -негърото ме лъже за задушаването, за да го пусна. Всъщност, доколкото можах да видя, коляното на ченгето, изобщо не натискаше гръкляна, а и по никакъв начин не ограничаваше някои от другите органи на горните въздухопроводни пътища на жертвата. Като доказателство за това, струва ми се може да послужи факта, че Флойд бе в състояние да говори. Всъщност според мен, коляното на куката, единствено ограничаваше количеството на кръвта, а оттам и на кислорода за мозъка... притискайки сънната артерия. Не съм лекар или нещо подобно... дори с радост бих прочел мнението по въпроса, на някой от този бранш... но струва ми се, поради постепенно нарастващата кислородна недостатъчност, започваща вече  да клони към опасни нива, мозъка на Флойд е изпращал позиви, все едно човека наистина е задушаван... но той от своя страна, просто няма как да поеме достатъчно въздух в дробовете си, за да ороси с кислород в нужната степен мозъка си, понеже проблема изобщо няма нищо общо с дихателната система. Е заради туй и първоначално си помислих, че тъпото ченеге, отдало се напълно на садистичните си игрички, изобщо не осъзнава, че наистина, макар и без да въздейства пряко върху дихателните пътища на жертвата... но косвено все пак я задушава напълно реално. Уви не, малко по-късно ми стана ясно... когато Флойд взе да балнува, а след туй и загуби съзнание, но ченгето не се разкара, а продължи да натиска врата му в областта на сънната артерия... че за никаква непредпазливост и дума не може да става, а това си е предумишлено убйство пар екселанс... при това извършено безкрайно арогантно и по особено жесток начин. Е, в законодателството на Минесота смъртно наказание било нямало, ама пък отзвука от това убийство е на път да разтресе целите САЩ, а доколкото помня бай Тръмпет възстанови смъртното наказание там на федерално ниво, та... (направо не мога да повярвам, че това аз го пиша, понеже винаги съм се подреждал всред противниците на смъртните присъди, но... честно, бих се почувствал живеещ в един по-добър Свят, ако един ден науча, че този изрод е бил екзекутиран)

nebenebe

Жалко е наистина. Не се уважава традицията у нас. Не само вестникът ще загуби. Не знам дали хартията някой я купува, но електронното издание го мандахерцат едно към гьотере и няма да издържи дълго. Може би и това е целта, зер тука все многознайковци и критикари. Никой не иска да има проблеми в тия трудни времена. А капитализма ще го построим, другари. Капиталисти вече позавъдихме. Още малко да посъберат парички и ще почнат строителството му.

Testament
снимка на Testament

Циганска им работа.

bilbotorbins

Де го оня, дето така ловко порицаваше руските власти, които охраняваха протестите в Москва. Брутални били, арестували хората....но видно, те са като пионерчета, в сравнение с колегите от САЩ и Франция.

 

Ференги

....тъй като ще бъде установено, че г-н Флойд е бил носител на КОВИД-19. ..

Служителят на ресторанта (който всъщност се е обадил на 911) е заявил, че платилият с фалшива банкнота г-н Флойд е имал поведение на човек намиращ се "под въздействие".

Вероятно натискът върху него е вече такъв, че съжалява за казаното, и за това, че се е обадил на 911 вместо да си инкасира ментето, и може би изобщо не си спомня какво е било поведението на г-н Флойд.

Лошият късмет понякога води до загуба на паметта.

Особенно активни в раздухването на погромите са черните проповедници. Ютуб е пълен с гневни грачещи за справедливост пастори. Не че някой им отказва правосъдие, но те трябва да са гневни, защото без свещенния си гняв те са обикновенни граждани и трябва да спазват законите. 

Същата каста в зората на епидемията проповядваше, че черните имали генетичен имунитет и не трябвало да се лишават от прегръдките и пеенето  в претъпканите църкви. В резултат на това КОВИД-19 взе най-много жертви именно от тяхното паство. Та сега им е момента на хората да забравят какви са ги дрънкали преди два месеца.

wreckage
снимка на wreckage

ти си некъф ноо типичен расист😆

 

Owner Mahmoud Abumayyaleh says what happened on the street outside his establishment should never have ended with a man dying.

 

Most of the times when patrons give us a counterfeit bill they don’t even know its fake so when the police are called there is no crime being committed just want to know where it came from and that’s usually what takes place this was a very circumstantial event that ended in a tragedy and unfortunately we are taking a lot of animosity,” he said.

 

https://minnesota.cbslocal.com/2020/05/28/owner-of-cup-foods-where-police-first-encountered-george-floyd-calls-for-justice/

Colt 45

Малко офтопик относно църквите на чернокожите.Много  пастори са плъзнали по офисите на фирмите да търсят работа за "братята"и "сестрите".BAME пипълите вдигнали са ощетени и онеправдани.

lalluger

Сигурно продавачът съжалява, но от клипа е видно, че Флойд наистина плете краката нереално отпуснат. Което го прави още по-беззащитен и безопасен и обезсмисля действията на полицая.

Кире

Мистър Ориндж е в сложна предизборна ситуация: от една страна са ККК, от друга евангелистите от странните църкви (особено разпространени сред черните). Така или иначе губи около 90% от вота на черните или имаме всички шансове да видим черно-бели избори. В тоя случай колебаещата се среда определя президента. Тва са лица с добри доходи, които имат нужда от сигурна държава без контрасти. Тия обаче са бели, но все пак, както отбеляза Рекиджа, никой бял няма задължение да е расист... 

 

(Макар че ККК точно това казват.) 👀

wreckage
снимка на wreckage

 от друга евангелистите от странните църкви (особено разпространени сред черните). 

ъхъ, черните, по-известни като белите селяни.

Оранжевият нема как да загуби 90% од черния вот, щото на предишните избори беше спечелил към 3% од него вот. 

Преди събитията, пот които внасяш своя оценим принос, оранжевият се надяваше да одчупи од Байдън около 10% од черния вот и най-вече да намали електоралната активност на тоа демографски сегмент.

 

Тва очевидно вече нема как да стане. Щото нема как да привлечеш дори и най-малоумните черни с туити од сорта на "when the looting starts shooting starts", нито да възгечтисаш черните да отидат да гласуват срещу тебе.

 

Предвит, че оранжевият няма  латиносите, загуби жените и благодарение на постиженията си ф борбата с вируса скоростно губи възрастните американци(да си назат ф проучванията ф сопствения си щат е голем резил), тва което му остава е

 

👉да мобилизира максимално селяните(Китай, СЗО-то, либералите, медиите, Обамагейт, коймисрафгащите, фтората попрафка, абортите и т.н.)

👉да намали активността(теа писъци срещу пощенския вот са точно за тва)

👉да фърля лайна по фсичко и да се надява, че нещо ще се залепи

👉и да  чука на дърво

 

Последното е най-смислено, предвит склонността на DNC към дебилии.

 

DIMM

https://edition.cnn.com/videos/us/2020/05/29/van-jones-george-floyd-white-liberal-hillary-clinton-supporter-sot-newday.cnn

скайспирит

Започвам да си мисля, че ставащото във ФАЩ е многоходовка на Путин. 😁 

 

Полицаите, утрепали чернокожия са хайли лайкли агенти на ГРУ, със задача да провокират етнически сблъсъци. Останалото ще свърши истерията КОВИД-19, където според неназовани източници от ЦРУ и ФБР са открити генетични маркери от лабораториите на ГРУ. 

 

Сега сериозно - пандемичните мерки по последни (официални) данни доведоха до 50 милиона безработни. На тях им трябва малко за да започнат да рушат и палят.

DIMM

Еее, не може да са от ГРУ... Няма новичок, човекът е умрял (а супер убийците на ГРУ досега трудно успяват да убият някой) и не са избягали с колело или тротинетка...

Яни-Янаки

В някои от коментарите се изразява злорадство, това е много печално, защото става дума за човешки мъки и трагедии, които съпътстват уличните безредици и палежи.  Така беше и когато се коментираше драмата със заложниците в Театралния център на Дубровка  (мюзикъла „Норд-Ост“) в Москва.

emo1971

Доколкото ми е известно, адвентистите от седмия ден, вече са го изчислили, този път много много точно (за разлика от небезизвстното фиаско през 1844 г.)... че второто Пришествие би трябвало да се състои през 2044-та, което било точно 6000 години от ... абе не помня точно, ама май беше.. от изгонването на Адам-а от Едем- а (може и да греша. За 6000 години, дето били равносилни на 6 божии дни съм сигурен, но адвентиста дето ми ги обяснява изчисленията, го правеше толкова бързо, надъхано и хаотично, все едно се мъчи да изсипе всичко наведнъж... туй Адам, Потоп, Изход, Соломонов храм и възстановяването му от Езекия и Неемия, спасителното Пришествие, екзекуцията на Стефан и т.н и т.н... че и вътре още и Енох... и разбира се и Илия.. и кво ли още не..., че тъй и ми остана малко объркано) ... И тъй... мчи то почти нищо не останало, като се замисли човек, само някакви си 24 години, в които есхатолозите ще трябва да набутат целия Апокалипсис... което пък иде да рече, че явно ще им се наложи да се поразбързат с нагласянето на пророчествата... като например, че настоящия римски папа ще е последен, а след него щяло да има само някакъв си временно изпълняващ длъжността Петър Римски... според видните конспиратолози, става дума за настоящия държавен секретар на Ватикана... кардинал Пиетро Паролин, или, че и оранжевия Дончо, ще се окаже последен президент на САЩ, а след него не много ясно какво, но подозирам яко в духа на глобализма... щото нали и доминиращ над цял Свят Антихрист ще трябва да издигнат, а ще трябва да има и световни пандемии, дето пред тях коронния КОВИД ще е просто жалък майтап... ей тъй, колкото за невинна репетиция, а и повсеместни войни, изглежда дори съпроводени с интензивни емисии от разнообразни йонизиращи лъчения... и т.н. и т.н. всичкото туй само в следващите 24 години.. Е поне няма да е скучно... пък и толкова поколения искрено вярващи християни, цел живот с нетърпение са очаквали второто Пришествие, ама йок..няма и няма. пък някои от нас, без даже никога да са го поисквали, току виж изкарали късмета, да го видят наживо...😁

lalluger

Има убит полицай в Оукланд, Калифорния. Друг е ранен.

wreckage
снимка на wreckage

“Big crowd, professionally organized, but nobody came close to breaching the fence. If they had they would have been greeted with the most vicious dogs, and most ominous weapons, I have ever seen. That’s when people would have been really badly hurt, at least.

 

 

“Many Secret Service agents just waiting for action. “We put the young ones on the front line, sir, they love it, and good practice.” As you saw last night, they were very cool & very professional. Never let it get out of hand. Thank you!

оранжевият говори както говори лошият ф некой ноо слаб екшън.

wreckage
снимка на wreckage

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

 

Mayor Jacob Frey of Minneapolis will never be mistaken f

or the late, great General Douglas McArthur or great fighter

General George Patton. How come all of these places that

defend so poorly are run by Liberal Democrats?

Get tough and fight (and arrest the bad ones). STRENGTH! 

 

5:25 PM · May 30, 2020·Twitter for iPhone

сега пък почна да говори като идиот.😆

МакАртър и Патън са прочути с тва, че са били нещо като кметове и са арестували ноо голем брой лоши хора. 

 

 

gemedji2

Днешните събития почват да ми приличат на генерална репетиция  за 4ти ноември.

А представяте ли си ако имаше и американско посолство?И Нуланд раздаваше бисквиткиНа предишните(2016)избори  са изпратени 42 000 000(четиридесет и два милиона)бюлетини за гласуване по пощата.От тях 10 000 000ддесет милиона) са се загубили  на обратният път.А тази година никой  не знае ,колко са  изпратени  и още колко ще се  изпратят.Плюс това, нито един съд не се наема,да каже с какви документи може да се гласува.

wreckage
снимка на wreckage

бюлетини се изпращат само на гражданите, които са попълнили молбата-формуляр, съдържаща ID-то им и номера на регистрацията им като гласоподаватели.

 

Тва го знае дори оранжевият, щото и той гласува по пощата.

 

Сега си претстави Флорида, щатът фкойто оранжевият е регистриран. Огромен процент од населението на тоя щат са пенсионери, ноо од които не могат или ги мързи да висят на многочасови опашки, за да гласуват. Как да си упражнят праото на глас теа милиони бели консервативни хамериканци, питаш ти и веднага ти одговарям:

 

С гласуване по пощата, осигурено им од републиканското мнозинство ф щатския законодателен орган.

За да гласуваш по пощата въф Флорида не е неопходимо да представяш доказателство за неспособност да гласуваш ръчно. Просто треа да си регистриран гласоподавател и да си си попълнил молбата за пощенска бюлетина.

 

fisherman

Да те допълня; всяко подновяване или при издаване на нов driver license, трябва да попълниш полето, дали желаеш да се регистрираш като гласоподавател.

А, оранжевия клоун ако успее да отложи изборите, то на 01/21/2021/,  новия президент ще бъде с пола, Н.П.

wreckage
снимка на wreckage

👆

Devil in Exile

По какво се различават прегазеният негър от прегазената котка? Пред котката има следи от спирачки. Абе много специални тези негра.  Всеки ден полицията убива поне един бял, но протести за това няма?

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×