Медия без
политическа реклама

Огромен аквариум с 1 млн. л вода се пръсна в центъра на Берлин

Двама души са ранени, а 1500 екзотични риби са във фоайе на хотел и по улиците

16 Дек. 2022
Скрийншот видео

Огромен  аквариум, в който е имало 1 млн.литра вода и 1500 екзотични риби, се пръсна в центъра на Берлин и се изля на улицата, съобщават световните агенции.

Берлинската полиция съобщи в Twitter, че освен че е нанесъл "невероятни щети", инцидентът е довел до наранявания на двама души от стъклени парчета.

14-метровият аквариум в хотел в центъра на Берлин се е спукал, а изтеклата вода е наложила затварянето на близката улица, съобщиха полицията и пожарната, цитирани от АФП и БГНЕС.

Инцидентът в аквариума AquaDom е станал около 5:50 ч. сутринта. Цилиндричният аквариум е съдържал над един милион литра вода и е  бил дом на около 1500 тропически риби. Той се намира във фоайето на хотел Radisson Blu и в него е вграден асансьор с прозрачни стени, който се използва от посетителите на развлекателния комплекс Sea Life.

 

Das Großaquarium Aquadom im Sea Life in Berlin war nach Angaben der Betreiber im Internet das «größte, zylindrische freistehende Aquarium der Welt», eine vie...

На мястото на инцидента са пристигнали над 100 спасители. "Аквариумът е повреден, от него изтича вода. Ситуацията в момента е неясна", добави тя.Берлинската полиция призова шофьорите да избягват района, като предупреди, че от аквариума "силно" изтича вода.

Близката улица "Карл-Либкнехт" е частично затворена, тъй като на пътя има "изключително много вода", съобщиха от берлинската служба за обществен транспорт.Пътят, както и тротоарите пред комплекса, бяха затрупани с отломки.

Към комплекса са изпратени автобуси, за да осигурят подслон на гостите на хотела, които напускат сградата, съобщи полицията в Twitter, тъй като външните температури в Берлин са около -7 градуса по Целзий. 

Според уебсайта на Sea Life, AquaDom е най-големият свободно стоящ цилиндричен аквариум в света и е основна туристическа атракция в Берлин.

Имаше предположения, че ниските температури са допринесли за теча, но говорителят на полицията Мартин Щралау заяви, че причината за инцидента все още се разследва.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

аквариум, Берлин, авария

Още по темата