Quantcast
Новият скандал с Тръмп стигна до Конгреса | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Новият скандал с Тръмп стигна до Конгреса

6 985
 БГНЕС

Председателите на две комисии в Камарата на представителите на САЩ Каролин Малони и Адам Шиф поискаха спешно заседание на законодателния орган, на което конгресмените да бъдат информирани - навредил ли е Доналд Тръмп на националната сигурност, като е държал секретни документи в имението си във Флорида.

„Искаме незабавна оценка на вредите във връзка с информацията, че Тръмп е взел класифицирана информация и я е съхранявал в имението си“, се казва в текста на документа.

11 комплекта секретни документи бяха намерени в имението на Доналд Тръмп във Флорида при обиските тази седмица. Четири комплекта документи били с гриф "строго секретно" и експрезидентът нямал право да ги изнася от държавни институции. Още три папки били с гриф "секретно", а другите били с "поверително".

Стана известно още, че ФБР разследва възможно нарушение на закона за шпионажа от Тръмп. Ако това бъде доказано, бившият американски президент е заплашен със затвор.

Адвокатът на Доналд Тръмп подписа писмено заявление през юни, че всички секретни документи, които са били в кашони в резиденцията Мар-а-Лаго, са върнати на федералните власти, пише The New York Times.

 

Ключови думи:

Тръмп, документи

Още

Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти

22.09.2022

4792
Тръмп: Байдън е враг на страната

04.09.2022

3933
Байдън срещу Тръмп: Той е заплаха за републиката

02.09.2022

1148