Quantcast
Големи пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Големи пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция

1 253
 BGNES

Горски пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция. Въпреки че в Турция бяха потушени близо 100 огнища, в 5 зони продължават проблемите. Нова евакуация на туристи се наложи в турския курорт Бодрум - 540 души бяха превозени с лодки.  Все още продължава гасенето на огнища в провинциите Анталия и Мугла. Спасени са хора и от селището Сърткьой в провинция Анталия. Още двама души са починали в южния турски окръг Анталия в резултат на пожарите, бушуващи в страната, с което общият брой на жертвите нарасна на осем души, предаде ДПА. Седем от жертвите са от Анталия, а един е починал в Мармарис.

Чуждестранни лидери предложиха помощ на Турция за справяне с последствията от мащабните горски пожари. Ердоган вече благодари на руския си колега Владимир Путин за изпратените самолети и хеликоптери, с които са гасени пламъците. 

Голям пожар в Гърция затвори шосето между Патра и Коринт на юг от Атина. Четири малки населени места бяха евакуирани превантивно. Лодките и корабчетата в района бяха подготвени да изведат хората в морето, ако се наложи. В крайна сметка хората са изведени от района с автобуси.

Близо 100 пожарникари, подпомагани от пет въздушни екипа гасиха огъня часове наред. В операцията се включи и голям руски самолет "Бериев". Местните медии съобщават за кратка паника, когато жители и туристи разбрали, че пътищата са затворени и не могат да напуснат с автомобилите си.


 

Ключови думи:

пожар, Гърция, Турция

Още

Турция арестува 4-ма българи при мащабна акция срещу дрогата

17.09.2021

2500
Откриха най-старата мозайка в света в Турция

16.09.2021

1495
Испания шести ден се бори с един от най-големите пожари

13.09.2021

363