Quantcast

Медия без
политическа реклама

CNN в ООН: Защо толкова опоненти на Путин са застреляни или отровени?

Оскърбление е дори намек, че руският президент може да стои зад убийства, отговори постоянният представител на Русия в организацията

31 Окт. 2020
ЕПА БГНЕС архив

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обяви за оскърбление дори намек, че президентът Владимир Путин може да стои зад убийство на човек, обяви РИА Новости.

На пресконференция, кореспондент на CNN го попита "защо толкова много опоненти на президента Путин са застреляни или отровени", добавя руската информационна агенция. 

"Много неща стават по света. Убиват хора, в това число и политици. Но никой не обвинява лидера на страната, в която убиват политика, за това че лидера е дал заповед, за да се извърши едно или друго убийство ... За мен дори намека, че президента Путин стои зад заповед или указание да се убие един или друг човек, представлява оскърбление", отговаря Небензя. Според него дори да се предположи такова нещо е "просто невъзможно, невъобразимо".

"Но ние слушаме много такива неща. Широката общественост за съжаление е инфектирана с този вирус и може лесно да повярва. Четем в New York Times ден след ден, че президента Путин провежда закрити срещи за това да бъде избран някой. Това дори не заслужава да се коментира, но за съжаление се появява в сериозни медии, в частност и в САЩ", обяви още постоянният представител на Русия в ООН. 

Още по темата