Медия без
политическа реклама

Българи са загинали в боен вертолет на Кот Д`Ивоар

11 Септ. 2021
pan.bg

Вертолет Ми-24 на армията Кот Д`Ивоар е катастрофирал в африканската държава. При инцидента са загинали петима от екипажа, а според информация на специализирания военен сайт Pan.bg сред жертвите има и трима българи.

За момента няма официално потвърждение за инцидента от български официални представители. Страната ни няма посолство в Кот Д`Ивоар и информацията се проверява от посолството ни в Нигерия.

Катастрофата е станала в северната част на африканската държава, департамент Техини, в ранните часове на 10 септември. Хеликоптерът е бил на разузнавателна мисия.

Според военните: "Боен вертолет Ми-24 е паднал в четвъртък срещу петък, след като е загубил всякаква връзка с контролната кула. След проведена издирвателна операция е установено, че ситуацията се е случила на границата с Буркина Фасо. Вертолетът вече е локализиран, 5 човека са загинали в катастрофата. Все още се провежда разследване за установяване на причините.“

Хеликоптерът е паднал на 2 километра от град Тоголакае. Връзката с машината е пропаднала в 2 часа сутринта на 10 септември.

Споменава се, че евентуално хеликоптерът може да е бил свален от местни джихадисти, които са базирани около границата с Буркина Фасо.

В официалната информация за инцидента не се споменава за националността на загиналите.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата