facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Бразилия даде 100 000 жертви от коронавирус и обяви 3-дневен траур

В Съединените щати заразените надминаха 5 милиона
Обновена
2 527
 ЕПА/БГНЕС
Дори индианците в бразилските джунгли научиха, че трябва да носят предпазни маски

През последното денонощие Бразилия надмина 100 000 смъртни случаи от коронавирус и регистрира над 3 000 000 заразени, сочат последните данни на Министерството на здравеопазването.

Със 100 477 смъртни случая и 3012 412 потвърдени случая южноамериканската страна с 212 милиона души население е втората най-силно засегната държава от COVID-19 след САЩ.

Националният конгрес (парламентът) и федералният върховен съд на Бразилия обявиха траур за починалите. Сенаторът Дейви Алколумбър нарече 8 август – ден, в който смъртността от коронавирус в Бразилия надхвърли 100 000 души - "един от най-черните дни в съвременната история на страната".

"Страната ни никога не се е срещала трагедия с такъв мащаб. 100 хиляди души, всеки от които има име, професия, планове и мечти. 100 хиляди души, без съмнение, оставили своя отпечатък върху този свят и в живота на другите. От името на законодателната власт и върховният съд изразявам дълбока скръб и съчувствие към близките и приятелите на всеки от 100-те хиляди починали. В знак на солидарност и в памет на всеки от 100-те хиляди починали обявяваме три дни национален траур" - се казва в изявление на председателя на висшата съдебна инсанция Диас Тофоли.

Обществената позиция на ръководителите на съдебната и законодателна власт в Бразилия по въпроса за противодействие на пандемията противоречи на отношението на президента на страната Жаир Болсонаро към този проблем. Бразилският лидер, който неотдавна се зарази с коронавирус, все още смята, че инфекцията не е опасна за хората под 60 години.

Съобщава се за повече от 19 700 000 случая на COVID-19 по целия свят, като възстановяванията са над 11 780 000, сочат данни на американския университет "Джонс Хопкинс".Починалите са над 720 000.

- В Съединените щати броят на заразените с COVID-19 е надхвърлил 5 милиона, съобщи в. „Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на собствени изчисления. Според статистиката на университета Джонс Хопкинс, броят на заразените в САЩ в момента е 4 997 751, а жертвите на пандемията в страната са станали 162 421 души

- Турция потвърди 1172 нови заразени с COVID-19 за денонощие, а от началото на пандемията те са 239 622. Починалите са 5829, от които 16 са през последното денонощие. 1082 пациенти са се възстановили от вируса през последните 24 часа, което е повишило общия им брой до 222 656, написа здравният министър на страната Фахретин Коджа в Туитър.

"Честотата на пневмонии в Турция намалява. Ние правим 64 000 теста дневно”, каза Фахреттин Коджа. "Няма голяма промяна в нивото на заетост на леглата в болниците, тъй като броят на новите заболели и на излекуваните пациенти са близки като стойности”, отбеляза Коджа. "Добрите резултати зависят от спазването на строги мерки", подчерта той.

- Расте броят на заразените с Covid-19 в Гърция. През последното денонощие са 152-ма. Властите разширяват обхвата на ограничителните мерки. Отменен е Международният мострен панаир в Солун. Има риск от поставяне под карантина на райони с висок брой заболели.

Само от един цех за обработка на хранителни продукти в Халкидики 50 работници са заразени с коронавируса. Те са поставени под карантина заедно със семействата им. Заразата пламнала от двама албанци, работещи там. Не се съобщава дали сред заразените има и българи.

Очаква се утре гръцките власти да наложат извънредни ограничителни мерки в Северна Гърция, където са повечето случаи на заразени с вируса. В Солун под карантина е хотел, където са настанени мигранти. Полиция охранява мястото и не допуска мигрантите да напускат хотела.

Остров Порос е под пълна карантина, като всички туристи напуснаха острова.

Огнища на заразата са нощните заведения на брега на морето, където не се спазва дистанция, сватбени тържества и струпване на пътници във фериботите. Властите следят за стриктно спазване на мерките в обществения транспорт. Налагат глоби и затварят заведения, но въпреки това ситуацията е критична.

 

Ключови думи:

Бразилия, ковид, Турция
29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Eрдоган: Ще защитаваме всеки сантиметър земя и вода докрай

20.09.2020

2880 27
Пореден турски гражданин е експулсиран след разговор Борисов-Ердоган

20.09.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

17026 52
Борисов и Ердоган са разговаряли по телефона

16.09.2020

2074 11

Коментари

МногоУмен
снимка на МногоУмен

В знак на солидарност и в памет на всеки от 100-те хиляди починали обявяваме три дни национален траур" - се казва в изявление на председателя на висшата съдебна инсанция Диас Тофоли.

Аз все си мисля ,че национален траур има право да обяве не "председател на висша съдебна инстанция" на една страна , а нейният държавен глава.☝️ И поради тази причина очевидно , в Бразилия няма официално обявен "три дни национален траур". Т.е. имаме фалшива новина на Ковидизма. Поредната.

Фон Клинкенхофен
снимка на Фон Клинкенхофен

Снимката е сюрреалистична. Тумба индианци и индианчета наблъскани един в друг - социална дистанция нула. Обаче нагласени за пред камерата със снежно бели маски /очевидно сложени за първи и последен път/. Пропагандата копае нови дъна.

Su38

В южното полукълбо е зима. Коронавирус или грипен вирус?

д-рХ

При 2 млн годишна смъртност с дял 9% от тях за белодробни причини (които ВСИЧКИ минават за ковид),

100 х. по средата на зимния сезон - изглежда да е нищо ексцесивно.

Обикновена Ковид пропаганда...

РЕЗЕТ правят и на Бразил.

"ЩЕ ГИ УПЛАШИМ, ще им сринем икономиката, ще ги накараме да купуват ваксини, за задължително прилагане, ще им редуцираме населението... и т.н."

Herrvasko

Измамата продължава.Ако не беше глбалният информационен свят и по-точно глобалната манупулация,едва ли някой щеше да знае за т.нар.пандемия, медийна пандемия.

ловkия

В южното полукълбо е зима. Коронавирус или грипен вирус?

Факт.

А зимата в Бразилия е люта и мразовита - ключови предпоставки за грипни епидемии...

Su38

Сезонност. В България грипните епидемии възникват обикновено през месеците януари и първата половина на февруари. Това може да се обясни с поведението на хората през зимните месеци на годината и снижената резистентност на организма. В световен мащаб грипните епидемии възникват в периода ноември – март в районите с умерен климат, а в тропическите страни липсва проявена сезонност. Като изключение от това правило обаче е грипната пандемия през 1957 г., преминала през септември – октомври.

Бразилският климат включва широка гама от метеорологични условия върху голяма площ и разнообразен релеф, макар че в по-голямата част от страната преобладава тропичният климат. Според системата Кьопен-Гайгер, Бразилия се разделя на няколко основни климатични области: екваториална (Af) и мусонна (Am) в Амазония и средната част на атлантическото крайбрежие, степна (Bsh) и пустинна (Bwh) в североизточните райони, саваннотропична (Aw) в централните и северни плата, влажносубтропичен (Cfa, Cwa и Cwb) в централните планински области и в южните райони.

Различните климатични условия създават природни среди, вариращи от тропическите гори в Северна и полупустинни региони в Североизточна Бразилия до иглолистните гори от субтропичните зони в Южна и тропическата савана в Централна Бразилия. Много региони имат микроклимат, напълно различен от гореизброените видове.

Екваториалният климат е характерен за голяма част от Северна Бразилия. Сухият сезон не съществува реално, но има отделни периоди през годината, когато валят повече дъждове. Средните температурни стойности са около 25 °C, с по-значителни температурни вариации между нощта и деня, отколкото между сезоните. Валежите в Централна Бразилия са по-сезонни, характерни за саваната. Тази част на страната е толкова голяма, колкото басейна на Амазонка, но има много по-различен климат, тъй като е по на юг, при по-голяма надморска височина. На североизток сезонността на валежите е още по-крайна. В районите с полупустинен климат обикновено пада по-малко от 800 mm дъжд, повечето в период от 3 до 5 месеца в годината, като понякога се получават и по-дълги сухи периоди. „Голямата суша“ от 1877-78 година е най-тежката, регистрирана някога в страната и предизвиква смъртта на около половин милион души. Сушата от 1915 година също нанася големи щети.

В южната част, от Баия до Сао Пауло, разпределението на валежите е променливо, с дъждове през цялата година. В тропичния климатичен пояс духат влажните югоизточни пасати, които носят валежи. Южните и югоизточните части имат условията на субтропичен климат със студена зима и средна годишна температура не по-висока от 18 °C. Тук през зимата сланите са доста често срещано явление, заедно с по-редки снеговалежи в най-високите части.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Бил съм в Чили , Сантяго , където зимата си е бая студ. В Южна Бразилия , където впрочем живее основното население на страната , си има зима. И в някои райони, навътре от океана си е направо бахър. Това е от 2019 - зима в Южна Бразилия https://youtu.be/8I2Qz2uT_Bs , замръзнали водопади при - 9 градуса...

ловkия

 В Южна Бразилия , където впрочем живее основното население на страната , си има зима. И в някои райони, навътре от океана си е направо бахър.

Ахъм, в Рио и Сао Пауло, където гъстотата на населението е най-голяма, снегопочистващите фирми не смогват да почистят улиците от снега.

Особено забавно пък е сравнението на климата в Чили и Бразилия.

ловkия

За зимата в Мексико нещо?

Или пък за "бахъра" във Флорида?

 

Basilisk

МногоУмен

В знак на солидарност и в памет на всеки от 100-те хиляди починали обявяваме три дни национален траур" - се казва в изявление на председателя на висшата съдебна инсанция Диас Тофоли.

Аз все си мисля ,че национален траур има право да обяве не "председател на висша съдебна инстанция" на една страна , а нейният държавен глава.☝️ И поради тази причина очевидно , в Бразилия няма официално обявен "три дни национален траур". Т.е. имаме фалшива новина на Ковидизма. Поредната.

 

Фон Клинкенхофен

Снимката е сюрреалистична. Тумба индианци и индианчета наблъскани един в друг - социална дистанция нула. Обаче нагласени за пред камерата със снежно бели маски /очевидно сложени за първи и последен път/. Пропагандата копае нови дъна.

 

Su38

В южното полукълбо е зима. Коронавирус или грипен вирус?

 

д-рХ

При 2 млн годишна смъртност с дял 9% от тях за белодробни причини (които ВСИЧКИ минават за ковид),

100 х. по средата на зимния сезон - изглежда да е нищо ексцесивно.

Обикновена Ковид пропаганда...

РЕЗЕТ правят и на Бразил.

"ЩЕ ГИ УПЛАШИМ, ще им сринем икономиката, ще ги накараме да купуват ваксини, за задължително прилагане, ще им редуцираме населението... и т.н."

 

Herrvasko

Измамата продължава.Ако не беше глбалният информационен свят и по-точно глобалната манупулация,едва ли някой щеше да знае за т.нар.пандемия, медийна пандемия.

 

^^

 

ЧБС (Чичо Били Сатаната) си яде ноктите и си скубе косите от яд. Не минава коварният му номер пред групата на Просветените Мангърци! Не минава!

 

😁

Памфуций
снимка на Памфуций

https://www.accuweather.com/en/br/brazil-weather

Aracaju23°, Belo Horizonte14°, Boa Vista25°, Brasília12°, Campinas17°, Campo Grande20°, Curitiba10°, Fortaleza24°, Goiânia15°,

João Pessoa22°, Macapá25°, Maceió23°, Manaus26°, Natal22°, Porto Alegre13°, Recife22°, Rio de Janeiro19°, Salvador24°, São Luís25°,São Paulo13°

 

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Шо ба , Секта ? В коя от тези страни сте били , искрено и лично ?😃Бонго , от кой час на денонощието е това ?

Памфуций
снимка на Памфуций

Бонго , от кой час на денонощието е това ?

От часа на публикацията. 

В момента е:

BRAZIL WEATHER CONDITIONS

Aracaju26°, Belo Horizonte21°, Boa Vista27° Brasília21°Campinas22°Campo Grande26°Curitiba18°Fortaleza29°Goiânia24°João Pessoa26°Macapá31°Maceió26°Manaus30°Natal27°Porto Alegre15°Recife27°Rio de Janeiro23°Salvador25°São Luís29°São Paulo19°

Във Форталеза в момента е около 10 и половина сутрина и е 29 градуса. 

Сгугню
снимка на Сгугню

А?

Нема, викате, другари, коронавирусна епидемия?

А?

Теа 100 000 души от високо кръвно ще да са се споминали, викате?

Как, другарю Су38 и другите другари скептици обеснявате тея 100 000 умрели?

Su38

Щом искаш да си ми другар, Другарю Суньо,

най-простото е с грип А или грип Б...  Бразилия има население 210 000 000 души. 100 хиляди към 210 милиона са 0,5 промила. Което е сравнимо или по-ниско със сезонната смъртност от грип. Така че не е ясно дали те са жертва на "обикновения" грип или на "необикновения" вирус, наричан SARS-CoV-2. А сезонността на грипа не е свързана само с ниски температури, а с адаптацията на човешкия организъм към сезонните промени.

Ама вие си пишете. Колкото повече пишете, толкова по-добре.

редник

Бразилия даде 100 000 жертви от коронавирус 

 

Трагични загуби - още не е ясно естествен или създаден е вирусът... но на днешната дата човешко творение погубва почти толкова:

 

 Преди 75 г. "Fat Man" разруши Нагасаки

 

https://dnes.dir.bg/gallery/predi-75-g-fat-man-razrushi-nagasaki-snimki

Basilisk

Шо ба , Секта ?

Четеш някакви безумия у фейса и си вярваш, че си станал Нео от "Матрицата". 😂

Памфуций
снимка на Памфуций

Шо ба , Секта ? В коя от тези страни сте били , искрено и лично ?😃Бонго , от кой час на денонощието е това ?

Бил съм в Бразилия два пъти, макар и като турист. Това няма занчение за опорната точка "зимен грип"

Поглеждаме каква е картинката с вируса в един от най-топлите щати на САЩ, Флорида, който - отгоре на всичко - е в северното полукълбо, т.е. там е лято:

https://www.tampabay.com/news/health/2020/08/08/florida-adds-more-than-8500-coronavirus-cases-187-deaths/

 

Flamand

Как, другарю Су38 и другите другари скептици обеснявате тея 100 000 умрели?

Нали ти обясниха, какво питаш повече? Зима е там, от студ са умрели.

БратяГрим
снимка на БратяГрим
Лъжи и страшки има за всички страни на света. Но "специални" страни са тези с непокорните лидери - САЩ , Бразилия , доскоро Швеция , Белорус... За тях лъжите са бомбастични , страшките чудовищни , фотомонтажите безумни. Вътрешните им "пети колони" - хората на глобалистите вършеят бясно в лъжестатистиките - стъкмистиките , не случайно тези страни са "начело по умрели от ковид" . Как го правят ? Както го правят навсякъде - "заразените" се пишат направо болни. Умрелите от каквото и да е , се пишат - ковид 19. Бразилия има обща смъртност на месец над 100 000 , съвсем естествено като причини. Това значи че от старта на "Ковид" ,досега ,от съвсем естествени причини са умрели около 600 000 бразилци. Няма проблем за агентите на Гейтс , които са във всяка страна , на всички ключови места , да опишат че 15-20 % от тези умрели , са "умрели от ковид 19".
Luft hans

Абе Братя, що пък са пропуснали в тоя ред най-страшния от страшните> Ким Севернокорейски. Нещо дупка в теорията?

 

idunno

Ся, чичо Бил ще им отпусне малко зелена помощ а по-нататък и ваксини. И те така !

Nane vel Vute

Тази "новина" е толкова вярна колкото беше видеото с ковчезите от Италия в началото на "пандемията"( ковчезите бяха на загиналите 359 емигранти от потъналият на 3.10.2013 кораб край остров Лампедуза).

Фон Клинкенхофен
снимка на Фон Клинкенхофен
Шайката организатори на К 19 потопи света в подобни "снимки" и "видеа". Бразил бяха специална сцена , още помним скудоумните "гробове" на плажа на Копакабана https://apps.derstandard.de/privacywall/story/2000118026384/hundert-symbolische-graeber-gegen-bolsonaros-inkopetenz-an-der-copacabana?ref=rss ... Само много извратени мозъци могат да измислят подобна гадост.
nebenebe

Ако се цели намаляване на популацията, защо изобщо се дават пари за здравеопазване?

Justinian2
снимка на Justinian2

Елементарно Уотсън. За да се използват системите на здравеопазването като инструмента за намаляване на популациите ! Вие да не искате да се организират ейнзац-команди по целия свят  и да се разстрелват масите ? Това са вехти и примитивни подходи , с нищожен ефект. А чрез системите на здравеопазване овцете сами ще си плащат изтреблението. Бавно нo сигурно.

Basilisk

Аз съм ЗА намаляване на малоумната популация, особено на тая част, която е готова да се раздели с бъбрек срещу Айфон.

БратяГрим
снимка на БратяГрим
Внимавай с пожеланията , да не дадеш фира сред първите.

Влез или се регистрирай за да коментираш