Quantcast

Медия без
политическа реклама

Авиокомпания рекламира Южна Италия като "земя на мафията"

23 Юни 2020
ЕПА/БГНЕС архив

"Насладете се на истинска Италия, като преспите в земята на мафията", гласи посланието в реклама на британската авиокомпания EasyJet. Стремежът на нискотарифния превозвач да генерира допълнителен интерес към южната област Калабрия обаче предизвика гневна реакция от италианската държава и компанията беше принудена да се извини.

"За да се усети автентичният вкус на италианския живот, няма нищо по-добро от Калабрия - се казва още в рекламата на уебсайта на британците - Районът страда от очевидна липса на туристи поради историята на мафиотската дейност и земетресенията. Регионът в южния край на Италия, известен с бреговата си ивица, богата история и култура, печели от липсата на емблематични градове като Рим и Венеция, способни да привлекат тълпата от Instagram."

Затова днес италианският министър за юга Пепе Провенцано поиска EasyJet "да се извини на Калабрия и Италия". Сенаторът от Калабрия Ернесто Магорно пък заяви: "Засрами се, EasyJet! Калабрия е прекрасна земя с изключителни хора!" Губернаторът на областта Джоле Сантели също разкритикува жестоко "псевдо-маркетинговата операция", наричайки рекламния ход "агресивен, късоглед и с явно расистско подстрекателство".

От EasyJet се извиниха, заявявайки, че искали само да посочат, че Калабрия е подценена от чуждестранните туристи. Компанията обеща да отстрани обидната реклама, както и да проведе вътрешно разследване. "Калабрия е много важна земя за нас, която обичаме и винаги сме рекламирали с многобройни полети до Ламеция Терме", заявиха от EasyJet.

Ключови думи:

Италия, EasyJet, реклама

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?