Quantcast
Затварят част от "Тракийско море" за ремонт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Затварят част от "Тракийско море" за ремонт

Ще се поправят 2 км от нагъната магистрала в Старозагорско
1 663

Агенция "Пътна инфраструктура" предупреди, че от утре по магистрала "Тракия" започва поредният ремонт, който ще затрудни движението. Става дума за печално известния участък в Старозагорска област, който заради огромните пропадания бе наречен "Тракийско море".  Като начало ще бъде ремонтирана 2-километрова отсечка между км 198 и км 200.  

"Тапата" ще е в участъка между 195-ия и 202-рия км на магистралата в посока Бургас. От днес следобед целият трафик там ще бъде прехвърлен в платното за София, което временно ще стане двупосочно. По тази причина скоростта ще бъде ограничена до 70 км в час.

Строителните дейности в 2 км отсечка, които ще стартират утре, са част от поетапния ремонт на 52-километровия участък от АМ „Тракия" от 156-и до 208-и км, който започна в началото на октомври т. г., поясняват от АПИ. 

През следващата седмица се предвижда да завърши ремонтът на първите 12 км в платното за Бургас между 156-и км, след пътен възел „Белозем", и 168-и км, преди пътен възел „Оризово". Предвижда се след като завърши ремонтът в платното за Бургас, работата да продължи в 12-километровия участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното  вече трасе.

Ремонтните дейности включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. 

По отсчеките работи държавното предприятие „Автомагистрали", с което Агенция „Пътна инфраструктура" има договор за поддържане на автомагистрала „Тракия". Предвижда се дейностите в 2-километровия участък да приключат до края на ноември т.г., уточняват от пътната агенция. 

Ключови думи:

Тракия, Чирпан, ремонт
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само 5 язовира са ремонтирани с 500-те млн. лв. досега

18.01.2021

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

3752 9
Данъчното облекчение за ремонт на жилището ще се ползва през 2022 г.

11.01.2021

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

1454
Властта: Софийският затвор след ремонта стана европейски

31.12.2020

2101 13

Коментари

Калпазанче

Асфалт паша пак ще пълни чекмеджето. Касата зад вратата не стига!

О С Т А В К А!

Evasion

А кво става с отсечката Ботевград - Мездра? Чакаме ББ да оздравее, за да и резне лентичката ли?

TRIF007

"Ремонтните дейности включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. "

 

Тъпо та тъпо. Само асфалтовата настилка няма да реши проблема. Проблема е повече в това което е под нея. Сгурта дето нахвурлиха от рудниците краи Димитровград при стоежа на участъка трябва да се изрине до здрава основа и да се положи матерял които отговаря на стандартите. Това което се опитват да правят сега е да хвърлят поредната мъгла и да усвоят едни пари. ПОЗОР!

 

ОСТАВКА!

Влез или се регистрирай за да коментираш