Медия без
политическа реклама

Вицепремиер обеща паник бутони и видеорегистратори за такситата

Съдът остави в ареста мъжа, обвинен за смъртта на таксиметров шофьор в София

11 Окт. 2022
Илияна Кирилова

Да се въведат паник бутони и видеорегистратитори в такситата и превозните средства за обществен транспорт. Тези мерки за гарантиране на сигурността бяха обсъдени от вицепремиера по икономическите политики и служебен министър на транспорта Христо Алексиев на среща с таксиметровия бранш, предаде БГНЕС.

Алексиев каза още, че ще бъде изграден специален алгоритъм, който да изпраща подадените сигнали към МВР. Главният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров допълни, че агресията на пътя е системен проблем, подценяван с години. Той посочи, че МВР има воля да се справи с този проблем, но това не е проблем само на МВР и трябва да се подпомогне на силовото министерство за справяне с агресията на пътя.

От таксиметровия синдикат са категорични, че срещата по темата за сигурността и противодействието на нерегламентирания превоз е била конструктивна.

АРЕСТ

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на Йосиф Иззе, обвиняем за смъртта на таксиметров шофьор в София. Съдът прие, че има данни за извършено престъпление, въпреки противоречивите свидетелски показания.

Освен това Иззе е и в тригодишен изпитателен срок по присъда със споразумение за причинено ПТП, при което е пострадала жена. Няма данни обвиняемият да може да се укрие.

Определението на СГС не е окончателно и подлежи на жалба и протест,

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата