Quantcast
Петкова: Няма да има “ваканция” за сметките за ток | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Петкова: Няма да има “ваканция” за сметките за ток

Държавата се грижи хората да не трупат неплатени фактури, обясни енергийният министър
4 123
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Теменужка Петкова

Няма да има "ваканция" за сметките за ток и топла вода. "Твърдо застъпваме тезата, че най-добре е всеки един от нас да търси вариант да плати своята сметка текущо“, обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова тв. Според нея важното сега е доставчиците на енергия, както и на вода, телефон и интернет да работят безпроблемно, а отлагане на плащанията от абонатите им би ги затруднило.

„Енергийният сектор е свързан с националната сигурност", изтъкна ресорният министър. И добави, че отлагането на плащания по сметките води до трупане на задължения, а това би представлявало "голямо дискомфорт" за гражданите, особено ако се стигне до удължаване на извънредното положение. Дотук единственият реверанс към гражданите е, че получиха малко по-дълъг срок да си плащат фактурите, без да им се начисляват лихви за закъснение  - 20 вместо 10 дни. 

Теменужка Петкова обяви, че засега няма сериозно намаление на потреблението на електроенергия - въпреки затварянето на много бизнеси. "Потреблението е може би около 200 мегавата по-ниско, не може да се каже, че са настъпили кой знае какви сътресения“, каза министърът. 

Още

Мая Манолова нахлу в "Булгартрансгаз" да търси 3 млрд. лв.

23.04.2021

Обновена

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

9428
С 20 дни закъснение КЕВР разреши 16% поскъпване на газа

21.04.2021

936
Теменужка Петкова пак влиза в "Булгаргаз" на проверка

26.03.2021

879